I zaśpiewaj sobie Kapitanie Blood szanty w ogrodku piwnym pod nielegalnym parasolem
Koniec z ogródkami
Collapse
X
-
-
a w Białymstoku ogródków i tak jest jak na lekarstwo i nic to w wyglądzie miasta nie zmieni!!! nie ma nawet deptaka z prawdziwego zdarzenia.....a piwko pod parasolem w letni wieczór......hmmmmmm sama przyjemnośćKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Poprostu : W ciekawych czasach przyszło nam żyć.
Ja już dawno przestałem liczyć się z bzdurnymi przepisami - łoję piwsko w miejscach publicznych, centralnie w parku na ławce, ściągam muzykę z sieci (chociaż walczyłem do końca o przyzwoitość ale mnie przerosła) , no i jeszcze kroję na podatkach. Ha ha. Straszny ze mnie grzesznik.
A za OGRÓDKI ZEMSTA!!!!!!!! Więc mówię wprost - Łapy PRECZ OD OGRÓDKÓW!!!!!!!Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
zythum napisal/a
... tylko, że ja uważam, że pompowanie pieniędzy w tzw. produkowanie muzyków i marketing jest nie potrzebne)...
No ale cóż, tak to jest w życiu. Obywatele kroją państwo i uważają, że tak ma być, za to są bardzo zdziwieni, że państwo kroi ich. A właściwie dlaczego ma nie kroić, skoro państwo to obywatele?Last edited by uwolnic_orke; 2002-04-05, 08:10.
Comment
-
-
Originally posted by uwolnic_orke
Wiesz Zythum, jak ja mówię to samo o reklamie piwa, to wszyscy się oburzają, łącznie z Tobą.
No ale cóż, tak to jest w życiu. Obywatele kroją państwo i uważają, że tak ma być, za to są bardzo zdziwieni, że państwo kroi ich. A właściwie dlaczego ma nie kroić, skoro państwo to obywatele?
Co do drugiego to możemy długo dyskutować . Podobno Pańtswo jest powołane do zaspokajania potrzeb (różnorodnych od bezpieczeństwa po poczucie wspólnoty) obywateli a nie odwrotnie. Ja osobiście uważam, że Państwa w ogóle są nie potrzebne ale to już zupełnie inna sprawa.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisal/a
Ja osobiście uważam, że Państwa w ogóle są nie potrzebne ale to już zupełnie inna sprawa.pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
uwolnic_orke napisal/a
Obywatele kroją państwo i uważają, że tak ma być, za to są bardzo zdziwieni, że państwo kroi ich. A właściwie dlaczego ma nie kroić, skoro państwo to obywatele?
Ale nic ,żeby być uczciwym i spać spokojnie to płaciłem dalej.
Aż z tej uczciwości zaczęło mi brakować na życie. Do wyboru dwie możliwości - zwinąć biznes i iść na zasiłek ( przez pół roku - a co dalej?) albo nauczyć się liczyć inaczej. Myślisz , że gdyby mnie było stać to nie wolałbym zapłacić tego haraczu i mieć święty spokój? Ale tu trzeba ŻYĆ!Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
Z mojego patrolu sobotnio-niedzielnego na Starym Rynku w Poznaniu, wynika że na razie jeden ogródek jest już czynny. Ma zielone parasole bez logo. Natomiast na uliczkach jest pełno podświetlanych reklam browarów, a ostatnio pojawiły się nowe.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Zdaje się, że zakaz parasolo z logo dotyczy tylko ogródków na rynku - takie było zarządzenie Rady Miasta. Nie w każdym mieście to obowiązuje, więc browary nadal operują "starymi" parasolami, a dla kilku miast, które wprowadziły takie zarządzenia jak Poznań szyją specjalne "neutralne" parasole w swoich barwach klubowych.
Comment
-
-
pieczarek napisal/a
Wczoraj w Poznaniu (200 metrów od dworca PKP) widziałem czynny ogródek z parasolami Lecha.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Widocznie komuś brakuje szarości zminionej epoki.
Nie zdziwię się jak ogródki piwne będą musiały jednakowo
wyglądać. Jednakowe parasole , stoły ,krzesła , kufle.
Ciekawe jak piwo by smakowało ,kiedyś zawsze smakowało
bo było wystane.POZDRAWIA ZEET
Comment
-
Comment