Pomóżcie studentce!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • maryhh
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.02
    • 1895

a dlaczego koleżanka Ania tak późno zabiera się za dyplom???
    ja też robiłem swój na ostatnią chwilę
    i odnoszę wrażenie iż potrzebna Ci muza, wiec przed pisaniem proponuję pięć browarków!!!
    bo jak można pisać o piwie bez piwa????
    Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
    "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
    do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• maryhh
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.02
      • 1895

Marusia chyba powinniśmy pracować w promocji

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

Żadnego picia na czas i na ilość, po czymś takim można sie jedynie wyrzygać, a nie przekonac do marki. A tak na przykład - wspomaganie kolekcjonerstwa piwnego, publikacje na temat historii, ciekawostki (to dla porządnych piwoszy). Dla ludu - wystarczy cokolwiek rozdawać, będą się cieszyć, jak murzyn z blaszki.+

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Ja nawet całkiem poważnie o takiej pracy myślę.

Naród mamy zabawowy, ale promocję trzeba robić taką, żeby klient zapamietał markę, czego sama popijawa wcale nie gwarantuje. Zatem oprócz darmowego picia trzeba utrwalić się w pamięci czymś innym niż reszta browarów. Dlatego pomyślałam o ciekawych szklaneczkach, choć jest to typowo kobiecy punkt widzenia - panowie, bez urazy, nie są takimi estetami. No, chyba, że chodzi o atrakcyjne panny rozlewające piwko. Natomiast panny te powinny być odpowiednio przeszkolone, żeby wiedziały CO nalewają i jak zbałamucić przyszłego klienta.

Przyznam, że jestem ostatnio tak zapracowana, że żadne ciekawe pomysły nie przyszły mi na Twój, Aniu, temat do głowy - nie było kiedy.

www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Bardzo przepraszam, ale panowie ZWRACAJĄ uwagę na szkło. Z doświadzczenia wiem, że to, co wybierają kobiety, przeważnie nie nadaje się do piwa, a co najwyżej do wstawienia kwiatków (wystarczy sprawdzić, kto w browarze zamawia szkło).
            Generalnie koncepcja jest słuszna, z powyższym zastrzeżeniem.

Comment

• maryhh
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.02
              • 1895

my faceci (czyt. brutale)
              lubimy duże najlepiej litrowe pokale ))))
              znowu wierszem

Comment

• Marusia
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Piwo powinno być pite ze szklanek zwężających się ku górze, Krzysiu, co ty na to?

www.wrowar.com.pl

Comment

• Ania
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.03
                  • 4

A co myślicie o sponsorowaniu przez browar festiwalu filmow Piwowskiego?

Comment

• maryhh
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.02
                    • 1895

dobre
                    ale trzeba to zrobić szybko przed wejściem ustawy

Comment

• Marusia
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

No i żeby nie było tego, o czym pisał Art....

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

moje uwagi:

browar powinien traktowac wszystkich jak znawcow tematu, nie powinniscie dzielic piwoszy na lepszych i gorszych, to ze jedni dostana cos specjalnego a zdecydowana wiekszosc wspomniana blaszke, moze na krotka mete dawac rezultaty, trzeba jednak zabrac sie za edukacje tych co sa troche z tylu.
                        na pewno promocja kultury spozycia piwa bylaby dobra na poczatek. to sie oplaci na dluzsza mete.

mysle ze browary powinny tez promowac dziedziny ktore nie wiaza sie ze spozyciem piwa bezposrednio, ludzie to docenia bardziej niz rozdawanie darmowego materialu.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23928

ps.
                          Aniu napisz co sama wymyslilas, to moze sie zmobilizujemy, bycmoze nie lubimy czuc sie drenowani...

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Radegast
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.02
                            • 1124

ART ma zupełną racje.
                            Co do kufli wspomnianych przez Marusie to moze być to jedną z nagród (wspominałem o konkursach) i aby było ciekawiej te nadrody muszą być nie byle jakie.
                            Prawde mówiąc trudno jest reklamować marke nie przedstawiąjąc produktów, a jeszcze przy podejściu naszego rzadu do reklamy piwa...
                            Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

uwaga - odpowiadam:

Ania - oprócz filmów Piwowskiego można także sponsorować festiwal filmów Radosława Piwowarskiego
                              Jak juz wcześniej pisałem, jestem konserwatystą, sądzę więc, że na rynkach lokalnych wskazane jest odwołanie się do historii. Prawie każda miejscowość ma coś w swych dziejach takiego, wokół czego można zbudować jakąś ideologię (np. słynna wojna piwna we Wrocławiu 1380 - 1382). Jest to nawiązanie do tzw. patriotyzmu lokalnego. Niestety nie działa to na rynku ogólnym, chyba że odwołamy się do elementów historii ogólnie znanych, np. "Czterech pancernych" lub kapitana Klossa.

Marusia - piwo powinno być spożywane z kufli, najlepiej litrowych, jak słusznie zauważył kolega maryhh. Szklanki są dopuszczalne w delikatnych, damskich rączkach, aczkolwiek widok kobiety z kuflem nie jest dla mnie niemiły

Art - Może z założenia twoje tezy są słuszne, jednak dopóki 6 mln Polaków dziennie ogląda "Wielkiego Brata" i "Kiepskich", to sądzę, że wystarczy im blaszka. Wydaje mi się, że trudno uczyć kultury - jakiejkolwiek - kogoś, kto obserwuje w telewizji, jak grupa ludzi wykonuje czynności fizjologiczne.

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23928

a dlaczego (mniej) tłumnie ogłada się też filmy przyrodnicze? w wielkim bracie powinien być komentator na wzór spikera z takiego filmu. ))) to jest bardzo edukacyjne jak dowiadujemy się jakie potrzeby drzemią w przekroju populacji. Może to jest serial dla przecietniego konia? albo pająka. Mysle ze TVN odkrył niszę programów dla zwierząt. A żeby to miało związek z tematem, to przedstawiciele tego gatunku piją promocyjnego Pilsnera...

Comment

Przetwarzanie...
                                X