Pomóżcie studentce!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

następnym razem pomagamy osobom, które mają minimum 50 postów.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Klosterkeller
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2002.02
      • 119

...
      Last edited by Klosterkeller; 2002-04-20, 11:36.
      piwo jest lepsze

Comment

• Klosterkeller
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.02
        • 119

Promocja piwa ?
        Masz rację, piwo znacznie przyjemniej jest promować niż gorzałę, czy choćby soki KUBUŚ. NIe ma wątpliwości, że tę cechę piwa można wykorzystywać bez żadnych ograniczeń.
        Promuję piwo za pomocą ceny - to w sklepie i za pomocą wszelkiego typu imprez - to w knajpie. Ostatnio nawet wyprodukowaliśmy - jako knajpa - płytę CD.
        A'propos : kto chce ? ( zgłoszenia na PW ).
        Ale najważniejszym czynnikiem promującym piwo jest to , że mimo, iz jest napojem alkoholowym, nie upadla, lecz jedynie przeprowadza demakijaż po dniu w teatrze chamstwa, strachu, buty i czego tam jeszcze. Jak promuję piwo - strona www.zubr.z.pl.
        A może to nie jest promocja piwa ? Może to po prostu sposób na działanie, gdzie piwo jest jedynie nieistotnym pretekstem ? Tak samo, jak nie jest promocją piwa spotkanie z kumplami sprzed 30 lat ? Tak jak w przypadku kampanii reklamowej "królewskiego". Jesli z promocji wyniknie cos pozytywnego dla innych i gnany żądzą zysku browar niechcący zrobi cos pozytecznego - to niech taki browar promuje sie w każdej postaci, począwszy od "piwo - twoje aspiryna", a skończywszy na "kocham panią jak piwo" czyli na seksie.
        piwo jest lepsze

Comment

• Kemp
          Porucznik Browarny Tester
          • 2002.03
          • 357

Fajną formą promocji może być impreza na browarze, coś w rodzaju "drzwi otwartych". Festyn piwny skierowany do całych rodzin, dla dorosłych hektolitry piwa, dla dzieciaków wata na patyku i kiełbasa + jakieś gry, konie itp. Do tego zwiedzanie browaru i na koniec jakiś fajny koncercik.
          Kemp

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Kiedyś brałem udział w konkursie Grolscha na Rynku Starego Miasta w Warszawie. Do wygrania była skrzynka arcydzieła holenderskich mistrzów plus dla każdego z uczestników koszulka z napisem firmowym. Konkurs polegał na sztafecie dookoła Rynku (oczywiście brukowanego) w tradycyjnych holenderskich chodakach. Udział brały załogi trzech knajp i ochotnicy z publiczności, czyli ja i moi funfle Słuchajcie, ale to była jazda... Przyczepność drewnianych chodaków na bruku - 0 (słownie zero). Przybiegliśmy jako przedostatni, tylko dlatego, że w jednej z drużyn występowała dziewczyna. Zwycięzcy zabrali skrzynkie i sobie poszli, co kapkę nas zniesmaczyło, bo my byśmy się wygraną podzielili z resztą drużyn, przynajmniej symbolicznie. Później (czyli już za późno) okazało się jeszcze, że każdy z uczestników mógł sobie golnąć szklanicę Grolscha, ale organizatorzy tak świetnie się z tym maskowali, że jak podszedłem do pani za ladą, to powiedziała, że już nie ma. Taaaa...

A co do koleżanki Ani - od pierwszego do ostatniego jej posta miałem jakieś takie wrażenie, że to podpucha kogoś z branży, taki sondażyk rzec można.

Comment

• szarpik
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2002.02
              • 676

Przede wszystkimn trzeba ustalić co w danym piwie chce się zareklamować. Jeśli piwo jest bardzo smaczne to najlepsza jest degustacja , jeśli nie , to najlepiej się opłaci sprzedaż mnoga np . kup cztery piwa , jedno gratis , a do tego kupon kopnkursowy i możliwość wygrania np. telewizora. Taka reklama ludzi rajcuje!

ps. co do koleżanki nie wyciągałbym jeszcze pochopnych wniosków , może po prostu ma ograniczony dostęp do netu
              WWW.EKSTRAKLASA.NET

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

szarpik napisal/a
                Przede wszystkimn trzeba ustalić co w danym piwie chce się zareklamować. Jeśli piwo jest bardzo smaczne to najlepsza jest degustacja , jeśli nie , to najlepiej się opłaci sprzedaż mnoga np . kup cztery piwa , jedno gratis , a do tego kupon kopnkursowy i możliwość wygrania np. telewizora. Taka reklama ludzi rajcuje!

ps. co do koleżanki nie wyciągałbym jeszcze pochopnych wniosków , może po prostu ma ograniczony dostęp do netu
                Smaczność to rzecz względna, co najlepiej widać w dziale "Piwo - konkretnie".

Ja osobiście nie poszedłbym na promocję 'kup cztery, dostaniesz jedno darmo' - chyba że chodziłoby o piwo, które znam i lubię. A nuż widelec okaże się, że promowane piwo to nieszczęście i będę miał w domu pięć nieszczęść, z czego jedno darmo? Ja w ogóle mam do piwa podejście antypromocyjne - i tak kupię to, co chcę, stać mnie, w końcu piwo to nie samochód (chyba, że mowa o belgijskich piwach w dekorowanych ceramicznych butlach po 30 zł ).
                Jak tak sobie myślę, to rodzaje promocji, jakie by mnie zainteresowały, byłyby raczej mało opłacalne dla producenta: np. 'kup cztery piwa, a oprowadzimy cie po naszym browarze.'
                Last edited by żąleną; 2002-05-03, 00:22.

Comment

Przetwarzanie...
                X