Przepraszam, że dopiero teraz ale miałem małe urwanie głowy a knajpka znajduje sie... nie znam nazwy ulicy boczna Powstańców w nasypie kolejowym koło kina Śląsk a dokładniej tuż za nim. Knajpa jest świetna ma ok 15m2 i poprostu rządzi!
Bedac ostatnio w Polsce wielka niespodzianka dla mnie byl nowy Ogrödek piwny na Rynku Wodzislawskim
Srodkowa czesc rynku zamienila sie w jeden Piwny Raj i to w schludnym i dobrym smaku
Fajne ogródki, jeden nawet z Czarnkowem, były w tamtym roku w Czarnkowie właśnie.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Najmłodszy ogródek piwny na Fordonie w Bydgoszczy. Można skosztować beczkowego piwka z Ciechanowa oraz czarną Fortunkę. Młodsza część rodzinki też ma powód aby w tamtym kierunku udać się na spacer są dmuchane zjeżdzalnie oraz wybieg dla koni, gdzie każdy może spróbować swoich umiejętności jeździeckich.
Maremali napisał(a) Najmłodszy ogródek piwny na Fordonie w Bydgoszczy. Można skosztować beczkowego piwka z Ciechanowa oraz czarną Fortunkę. Młodsza część rodzinki też ma powód aby w tamtym kierunku udać się na spacer są dmuchane zjeżdzalnie oraz wybieg dla koni, gdzie każdy może spróbować swoich umiejętności jeździeckich.
Musze przyznać, że robi wrażenie.
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Drugi browar w dzielnicy Bubeneč rozpoczął swoją działalność w czerwcu tego roku.
Výstaviště- to spory teren na którym oprócz browaru znajduje się planetarium, lapidarium, teatr, hotele, basen, hale sportowe, oraz wiele innych, ciekawych obiektów. Do najciekawszego należy...
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
Comment