Piwo na targach Polagra Food

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Piwo na targach Polagra Food

Miałem okazję zajrzeć dziś na targi Polagra Food. W przelocie zauważyłem trzy stoiska piwne:

1)
    Browar Krajan, a w zasadzie "Krajan Browary Kujawsko-Pomorskie" (ciekawe skąd ta liczba mnoga w nazwie?) częstował na swoim stoisku nowym Nakielskim i Irlandzkim Mocnym z beczki. Pokazywali również nowe Ciemne. Oba nowe piwa mają ładne etykiety i (co u nas rzadkie) normalne, bezpretensonalne nazwy.
    Podobno w Nakle można ich piwa kupić już bez problemu w wielu sklepach. Mają również sklep firmowy - kierując się z centrum w stronę Wągrowca mija się dworzec PKS i potem trzeba skręcić w drugą ulice w prawo w nowe osiedle. Może ktoś trafi, rozpracuje adres i umieści go w "Piwo - gdzie". W Poznaniu są tylko w sklepie na Tysiąclecia, ale jedzie też jakaś dostawa do Auchana (albo jakiejś innej sieci, dokładnie nie pamiętam, ale chyba jednak do Auchana...) Rozmawiają z Intermarche o powrocie na półki w Muszkieterach.

2)
    Importer Obołonia również częstował piwem, a poza tym pokazywał na stoisku piwa Lwiwskie - zamierzają wprowadzić je do dystrybucji.

3)
    Jakaś tajemnicza firma, która zamierza sprowadzać do Polski piwa belgijskie na dość sporym stoisku pokazywała całą masę rozmaitych gatunków. Część juz znana z naszych sklepów, część widziałem po raz pierwszy. Można je było kupić w cenach od 8 zł (za 0,33) wzwyż. Było też trochę firmowych gobletów do kupienia w cenach 8 - 10 zł. Kulawka Kwaka była elementem wystroju nieprzeznaczonym na sprzedaż.

Gdyby ktoś się bardzo zainteresował degustacjami albo tym belgijskim szkłem to kiepska sprawa, bo targi właśnie się skończyły.
  • biermann
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 2552

Były jeszcze dwa stoiska z piwami belgijskimi - oba na stoiskach narodowych w pawilonie 9. Jedni to ta firma z Warszawy ze sklepem "blue coś tam" Nic nie lali i nic nie dawali
    Na drugim stoisku mieli piwa Floreffe blond i tripel oraz Belgian Kriek. Tu załapałem się na piwo, dwa dekle i szklaneczkę do Krieka. Jednak wiedza dwóch skąd inąd symatycznych młodzieńców była nikła. Na moja prośbę o polanie piwem białym - nie wiedziałem, że nie mają - dostałem blond'a z info, że to przecie jest jasne . Natomiast Kriek to podobno "piwo z soczkiem".
    "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
    Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
    Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
    Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
    Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

Przetwarzanie...
    X