a czy jest jeszcze dostepny kożlak za "jedyne" 10 zeta?
Chetnie bym sprawdził czy jakość piwa obroni wysoką cenę
Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
Koźlak za "jedyne" 10 złotych na pewno był dostępny wczoraj po południu. Nareszcie i na mnie przyszła pora odwiedzenia słynnego przybytku. W linii prostej mieszkam jakieś 15 km od Bierhalle i aż wstyd , że dotąd musiałem zadowolić się opisami warzonego tam piwa, nierzadko publikowanymi przez gości, którzy jechali tam całe setki kilometrów. Bierhalle, oraz przede wszystkim tamtejsze piwa zgodne z tym czego oczekiwałem, na podstawie opinii forumowiczów. Zgadzam się z tymi, którzy uważają, że ceny są wysokie- za trzy "próbki" dostępnych gatunków piwa (koźlak, pils i pszeniczniak) i kiełbaskę curry zapłaciłem 50 zeta (wliczywszy w to skromny napiwek). Jednakże zgadzam sie również z tymi, którzy twierdzą, że taka cena nie jest dla nich zaporą. Piwka smaczniutkie- koźlak wręcz przewyborny, obsługa miła, sympatyczny młody piwowar chętnie udzielający wszystkich informacji, na temat tego co właśnie robi i całego procesu warzenia. Uważam, że wizyta warta tych pięciu dyszek, choć z oczywistych przyczyn niemożliwa do częstego powtarzania.
potwierdzam, choć ostatnio mam wrażenie, że piwa są podawane w zbyt niskiej temperaturze, to da się wyczuć, kiedyśbez problemu mogłem wychylić całą szklaneczkę bez przerywania, teraz muszę skończyć na kilku łykach bo "mrozi"
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
W ostatni dzień zeszłego roku ponownie odwiedziłem ten przybytek aby napić sie koźlaczka. Piwo rzeczywiście wyśmienite ale ceny Ale i z tym można się jakoś pogodzić, po prostu przychodzić żadziej. Jednak to co jest wręcz oburzające to niedolewanie. Za cenę 10 zł dostałem gdzieś około 0.3 koźlaka i bynamniej nie było to pierwszy raz. Poprzednie szkło nie miało "kreski", więc można było jedynie szacować "na oko", natomiast nowe ma i to dość wyraźną, ciężko wiec mówić o barmańskiej pomyłce.
A tak na marginesie, to mozę ktoś umie mi wyjaśnić gdzie na nowych kufelkach jest 0.4 - na gózre czy na dole "trójkącika"?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatko
W ostatni dzień zeszłego roku ponownie odwiedziłem ten przybytek aby napić sie koźlaczka. Piwo rzeczywiście wyśmienite ale ceny Ale i z tym można się jakoś pogodzić, po prostu przychodzić żadziej. Jednak to co jest wręcz oburzające to niedolewanie. Za cenę 10 zł dostałem gdzieś około 0.3 koźlaka i bynamniej nie było to pierwszy raz. Poprzednie szkło nie miało "kreski", więc można było jedynie szacować "na oko", natomiast nowe ma i to dość wyraźną, ciężko wiec mówić o barmańskiej pomyłce.
A tak na marginesie, to mozę ktoś umie mi wyjaśnić gdzie na nowych kufelkach jest 0.4 - na gózre czy na dole "trójkącika"?
0,4 L jest na kresce poniżej trójkącika.
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Dokładnie, trafiłeś w sedno problemu. Ja w 'Somie' w życiu nie wypiłem piwa po obłędnej cenie 9 zł, tylko w 'happy hours' za 6 zl/0,5 l. I byłbym w stanie zignorować podwyżkę ceny piwa w Bierhalle gdyby właściciel spełnił obietnicę którą osobiście od niego usłyszałem: poniedzialki to 50% ceny. Wtedy raz w tygodniu mozna byłoby skosztować aktualnych piwnych propozycji. Dlatego problem upatruje nie tyle w cenach bieżących co w braku promocji. A tak na marginesie: na początku piwo nie dość, że kosztowało 6 zł to jeszcze było podawane w szklankach 0,5...ale to juz se ne vrati..
To o czym mówisz bedzie miało miejsce. W najblizszym czasie - w poniedziałki bedzie się można napić piwa w cenach promocyjnych. Szczegóły wkrótce.....
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Od przyszłego poniedziałku, w poniedziałki piwo w Bierhalle będzie kosztowało 4 PLN za 0,4 L każdego piwa prócz Koźlaka i 5 PLN za 0,4 L Koźlaka (o ile będzie dostępny).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
Od przyszłego poniedziałku, w poniedziałki piwo w Bierhalle będzie kosztowało 4 PLN za 0,4 L każdego piwa prócz Koźlaka i 5 PLN za 0,4 L Koźlaka (o ile będzie dostępny).
Myślę, ze to zadowoli wszystkich.
Nareszcie!!! Krzysztof, jakie piwa sa obecnie dostępne? W poniedziałek po koźlaka trzeba się pewno będzie stawić bladym świtem
Comment