Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

    Chyba najlepszym rozwiązaniem na takie błędy kelnerek i barmanów (o czym w drugim temacie) byłoby zamieszczanie w menu podwójnego nazewnictwa. Wtedy pewnie, by się nauczyli np. Bock / Koźlak; Weizen / Pszeniczne.
    Last edited by Maggyk; 2006-01-10, 16:57.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

    Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

    Comment

    • iron
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.08
      • 6717

      Albo ściągawki dla barmanów zamontowanej tak, żeby klient jej nie widział
      bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
      Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
      Rock, Honor, Ojczyzna

      Comment

      • Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
        Pewnie nie zdążyła przywyknąć do podwójnego nazewnictwa piw: np. Bock - Koźlak
        No ale odrobiny wysiłku intelektualnego można chyba od niej wymagać? Skoro pracuje w browarze restauracyjnym to mogłaby wiedzieć co sprzedaje. A tak, pomimo całej mojej sympatii do Bierhalle, jest to paskudny przykład braku profesjonalizmu.

        Spytam się jeszcze na kiedy planowane jest wypuszczenie nowej warki koźlaka?

        Comment

        • Krzysztof
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.04
          • 1689

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
          No ale odrobiny wysiłku intelektualnego można chyba od niej wymagać? Skoro pracuje w browarze restauracyjnym to mogłaby wiedzieć co sprzedaje. A tak, pomimo całej mojej sympatii do Bierhalle, jest to paskudny przykład braku profesjonalizmu.

          Spytam się jeszcze na kiedy planowane jest wypuszczenie nowej warki koźlaka?
          Koźlak będzie dostępny jak dojrzeje.... Daty nie mogę podać...
          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
          www.twojmalybrowar.pl

          Comment

          • docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
            No ale odrobiny wysiłku intelektualnego można chyba od niej wymagać? Skoro pracuje w browarze restauracyjnym to mogłaby wiedzieć co sprzedaje. A tak, pomimo całej mojej sympatii do Bierhalle, jest to paskudny przykład braku profesjonalizmu.
            Przy tak dużej rotacji personelu Krzysztof nie zajmowałby się niczym innym niż szkoleniem personelu. Chociaż właściwie to od decyzji managmentu zależy jakie wymagania stawia się obsłudze. Wymóg zapamiętania strony A4 z tekstem o rodzajach piwa mogłoby poważnie przetrzebić szeregi kandydatów...
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

            Comment

            • Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

              Strony A4? Wystarczy zapamiętać 3 pary dwujęzyczne Czterolatki mogą startować...

              Comment

              • docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                Strony A4? Wystarczy zapamiętać 3 pary dwujęzyczne Czterolatki mogą startować...
                A najbardziej mi się podobały kelnerki, które pytały jak smakuje piwo (bo tak zapewne im kazano) ale niestety nie były w stanie pociągnąć dyskusji z braku wiedzy merytorycznej. Dlatego też oprócz nazewnictwa warto by dziewczęta i chłopcy wiedzieli jaki ten trunek ma ekstrakt. Czcionką 50 wyjdzie strona A4
                Last edited by docent; 2006-01-10, 18:20.
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                Comment

                • Krzysztof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.04
                  • 1689

                  Moi Drodzy! Pracujemy nad wszystkim. Będą powoli efekty. Proszę wziąść pod uwagę że ci ludzie nie są z branży od zawsze. Oni się tego uczą....
                  Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                  www.twojmalybrowar.pl

                  Comment

                  • emes
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 4275

                    Inni klienci nie wiedzą co piją i są szczęśliwi, a tu przyjdą tacy z forum, denerwują się i obsługę, bo kelnerka nie potrafi pociągnąć merytorycznej dyskusji

                    Comment

                    • PaPe
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2005.03
                      • 176

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
                      Inni klienci nie wiedzą co piją i są szczęśliwi, a tu przyjdą tacy z forum, denerwują się i obsługę, bo kelnerka nie potrafi pociągnąć merytorycznej dyskusji
                      Ależ kelnerka (sympatyczna i niebrzydka) podyskutowała i z radosnym zdziwieniem przyjęła fakt istnienia polskiej nazwy. Tylko, że ja to piwo powinienem dostać gratis jako 'Konsultant' a nie płacić za nie niechrześcijańską cenę 10 pln + napiwek.

                      Comment

                      • docent
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 5205

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
                        Inni klienci nie wiedzą co piją i są szczęśliwi, a tu przyjdą tacy z forum, denerwują się i obsługę, bo kelnerka nie potrafi pociągnąć merytorycznej dyskusji
                        Pewnie że się denerwuję bo konwersując z kelnerką miałbym wymówkę że dziewczyna jest teraz zajęta wyjaśnianiem mi tajników warzenia różnych gatunków piwa. No ale z taką obsługą koźlak byłby za 15 pln lekką ręką
                        Last edited by docent; 2006-01-10, 22:30.
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                        Comment

                        • Marcin_wc
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.09
                          • 2115

                          Ale z was marudy, dla mnie jak takie piwo jest za 4zł-5zł, to kelnerka może się ze mną sprzeczać, że piwo się robi z chmielu, a nie ze słodu.

                          Comment

                          • Małażonka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 4602

                            ..., ale to tylko w poniedziałki . W pozostałe dni powinna przynajmniej podstawowe pojęcia znać...

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19261

                              eee, czepiacie się! w większości lokali barmani nie umieją nalać piwa, nie wiedzą skąd jest to piwo, jaki ma ekstrakt, jak nie reklamowane to nawet nie skosztowali, etc. a wy się dziwicie, że w Bierhalle będzie inaczej. ludzie z tej samej gliny gdzie indziej i nie zawsze to ich docelowa praca!

                              Comment

                              • Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                                eee, czepiacie się! w większości lokali barmani nie umieją nalać piwa, nie wiedzą skąd jest to piwo, jaki ma ekstrakt, jak nie reklamowane to nawet nie skosztowali, etc. a wy się dziwicie, że w Bierhalle będzie inaczej. ludzie z tej samej gliny gdzie indziej i nie zawsze to ich docelowa praca!
                                Eee, czepiamy się (w tym i ogólnym temacie o Bierhalli). Browar restauracyjny to nie jest "większość lokali", to swego rodzaju "arystokracja" wśród wyszynków piwa, a noblesse oblige...

                                Nie chodzi o to, żeby kelnerka potrafiła z każdym Forumowiczem poprowadzić fachową dyskusję nt. przebiegu zacierania, ale żeby "normalnej" (nieprzejawiającej tak emocjonalnego stosunku do piwa, jaki my przejawiamy ) klienteli, coś konkretnego o tym piwie powiedzieć.
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                                Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                                @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X