Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sloniatko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.02
    • 1014

    A ja sie nabawiłem uczulenia na piwo z Bierhalle. Dwie ostatnie wizyty zakończyły się wysypką i opuchnięciem oczu i nie była to bynajmniej spowodowane ilością wypitego piwka (za drugim razem tylko jedno). Zastanawiam się czy to jest spowodowano jakimś składnikiem trunku czy też może detergentem którym jest myte szkło.
    Będę jeszcze testował czy na wszytkie piwa czy tylko na pszenicę. Na razie zmuszony zostałem do przeniesienia sie do konkurencji - Browarmia.
    Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

    Comment

    • mluk
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.01
      • 778

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
      w końcu to nasza piękna stolica....
      Następny "uczulony"...
      "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

      Comment

      • Shlangbaum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2005.03
        • 5828

        A według mnie Bierhalle ma o wiele ciekawszy klimat niż Browarmia. I co ważniejsze piwo mi tam lepiej smakuje. Opieszałości kelnerek nie zauważyłem (byłem dobrze ubrany - może dlatego ).

        PS
        Ja nie jestem (nawet jako zapyziały centuś ) uczulony na stolicę

        Krakowski Konkurs Piw Domowych !

        Comment

        • Krzysztof
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.04
          • 1689

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatko
          A ja sie nabawiłem uczulenia na piwo z Bierhalle. Dwie ostatnie wizyty zakończyły się wysypką i opuchnięciem oczu i nie była to bynajmniej spowodowane ilością wypitego piwka (za drugim razem tylko jedno). Zastanawiam się czy to jest spowodowano jakimś składnikiem trunku czy też może detergentem którym jest myte szkło.
          Będę jeszcze testował czy na wszytkie piwa czy tylko na pszenicę. Na razie zmuszony zostałem do przeniesienia sie do konkurencji - Browarmia.
          Piwo w Bierhalle jest wytwarzane przy użyciu naturalnych surowców.

          Jeżeli chodzi o uczulenia to jest sezon na alergików. Wiem to po sobie... taka pora roku.
          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
          www.twojmalybrowar.pl

          Comment

          • Małażonka
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 4602

            Naturalne surowce również, a może przede wszystkim uczulają

            Jedyną skuteczną metodą sprawdzenia, co uczula - są testy alerogologiczne.

            Słoniątko, nie chcę Cię martwić, ale nieleczone alergie pokarmowe, często przekształcają się w alergie wziewne, a potem, może może się zdarzyć, że nasilając się, przechodzą w astmę....

            Sama przez to przeszłam: zaczęło się od niewinnej pszenicy, potem pojawiło się uczulenie na pyłki traw i drzew, potem doszła do tego sierść i pierze, następnie roztocze, a dziś.... cieszę się, że okres grzewczy mamy za sobą, bo astma nieco mniej daje mi się we znaki...
            Last edited by Małażonka; 2006-05-17, 09:09.

            Comment

            • szefi
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.12
              • 194

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mluk
              Następny "uczulony"...
              Oczekiwałem takiego zaetykietkowania mnie jako wroga stolicy... ale tak nie jest... a to co pisze jest moim prywatnym odczuciem i tyle...

              A piwo było bradzo dobre i smakowało mi. Tego sformułowania kolega nie zauważył ?
              Pozdrawiam i życzę sobie i wszystkim więcej takich miejsc gdzie mógłbym delektować sie taką jakością piwa.

              Comment

              • mluk
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2005.01
                • 778

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
                Oczekiwałem takiego zaetykietkowania mnie jako wroga stolicy...
                Po tym, jak to napisałeś, chyba słusznie.
                "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

                Comment

                • sloniatko
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1014

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                  Jeżeli chodzi o uczulenia to jest sezon na alergików. Wiem to po sobie... taka pora roku.
                  No tak ale moje się pojawia tylko po wypiciu piwa. Chyba, że jest jeszcze jedna opcja - gulasz piwny, jadłem go w obu przypadkach.

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                  Słoniątko, nie chcę Cię martwić, ale nieleczone alergie pokarmowe, często przekształcają się w alergie wziewne, a potem, może może się zdarzyć, że nasilając się, przechodzą w astmę....
                  Żeś mnie nastraszyła, chyba naprawdę sią przebadam.
                  Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                  Comment

                  • szefi
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2005.12
                    • 194

                    Wyraźna poprawa...

                    Witam ponownie...
                    Aby być obiektywny odbyłem kilka kolejnych wizyt .... i zauważam ewidentną poprawę w obsłudze. Od razu jest milej i muzyka chyba została lekko zmieniona.

                    No jedno się nie zmieniło... piwo.. i to na szczęście, Pils dobry jak zawsze, Weizen jak nigdzie świeży i smaczny

                    Mam pytanie odnośnie techniki:
                    - zauważyłem że w momencie przepompowywania brzeczki z kadzi zaciernej do kadzi filtracyjnej, brzeczka w kadzi zaciernej jakby się "gotowała" znaczy bulgotała - czy służy to uzyskaniu ciągle płynnej brzeczki? i jak to robicie ?

                    A może Krzysztof byłby wstanie opisać tutaj "mniej, więcej" proces warzenia na tej warzelni/(w tej warzelni) ( nie wiem jaka forma jest poprawna) .
                    Pozdrawiam

                    Comment

                    • Krzysztof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.04
                      • 1689

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
                      Witam ponownie...
                      Aby być obiektywny odbyłem kilka kolejnych wizyt .... i zauważam ewidentną poprawę w obsłudze. Od razu jest milej i muzyka chyba została lekko zmieniona.

                      No jedno się nie zmieniło... piwo.. i to na szczęście, Pils dobry jak zawsze, Weizen jak nigdzie świeży i smaczny

                      Mam pytanie odnośnie techniki:
                      - zauważyłem że w momencie przepompowywania brzeczki z kadzi zaciernej do kadzi filtracyjnej, brzeczka w kadzi zaciernej jakby się "gotowała" znaczy bulgotała - czy służy to uzyskaniu ciągle płynnej brzeczki? i jak to robicie ?

                      A może Krzysztof byłby wstanie opisać tutaj "mniej, więcej" proces warzenia na tej warzelni/(w tej warzelni) ( nie wiem jaka forma jest poprawna) .
                      Pozdrawiam
                      To bardzo proste. Stosujemy m.in. dekokcyjną metodę zacierania polegajacą na gotowaniu części zacieru, która jest wpompowana do kadzi filtracyjnej. Powoduje to podniesienie temperatury zacieru.
                      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                      www.twojmalybrowar.pl

                      Comment

                      • zAjkA
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.12
                        • 1089

                        Kiedyś pisałem że Bierhalle to wzór do naśladowania dla Browarmi. Dziś muszę uciec się od tego stwierdzenia. Na początku działalności piwa w Bierhalle były wyśmienite. Poźniej coś się zepsuło i zaczęło być jeszcze gorzej (teorie na ten temat są różne). Przykładowo taka pszenica jest na dzień dzisiejszy dla mnie nie pijalna. Żywe drożdze i nic więcej. Co innego w Browarmi. Tamtejszą pszenicę mogę pić bez końca. Jest rześka a przedewszystkim nieskazitelnie smaczna. Niestety doszło do tego że do Bierhalle prawie wogóle nie zaglądam mimo iż jest to nieopodal mojej szkoły. Wolę wsiąść w metro podjechać 2 przystanki i podejść do Browarmi gdzie będę mógł napić się smacznego pożywnego piwka. Opinnia ta jest pewnie dla ludzi władających Bierhalle zbędna gdyż cóż to jest 1 klijent mniej. Martwiące jest że robi się na ilość a nie na jakość. A szkoda bo lubiłem tamtejszą atmosferę.
                        Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

                        Comment

                        • Krzysztof
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.04
                          • 1689

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
                          Kiedyś pisałem że Bierhalle to wzór do naśladowania dla Browarmi. Dziś muszę uciec się od tego stwierdzenia. Na początku działalności piwa w Bierhalle były wyśmienite. Poźniej coś się zepsuło i zaczęło być jeszcze gorzej (teorie na ten temat są różne). Przykładowo taka pszenica jest na dzień dzisiejszy dla mnie nie pijalna. Żywe drożdze i nic więcej. Co innego w Browarmi. Tamtejszą pszenicę mogę pić bez końca. Jest rześka a przedewszystkim nieskazitelnie smaczna. Niestety doszło do tego że do Bierhalle prawie wogóle nie zaglądam mimo iż jest to nieopodal mojej szkoły. Wolę wsiąść w metro podjechać 2 przystanki i podejść do Browarmi gdzie będę mógł napić się smacznego pożywnego piwka. Opinnia ta jest pewnie dla ludzi władających Bierhalle zbędna gdyż cóż to jest 1 klijent mniej. Martwiące jest że robi się na ilość a nie na jakość. A szkoda bo lubiłem tamtejszą atmosferę.

                          Atmsfera jest taka sam lub lepsza niz kiedys. W Bierhalle nie gazujemy weizena. Gaz wypelnia zoladek....
                          Otwarci jestesmy na wspolna degustacje, i zapraszamy.
                          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                          www.twojmalybrowar.pl

                          Comment

                          • Krzysztof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.04
                            • 1689

                            Rozpoczyna się Octoberfest w Bierhalle. Piwa bedą w cenach poniedziałkowych.
                            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                            www.twojmalybrowar.pl

                            Comment

                            • ZIOMEK2
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 2523

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                              Rozpoczyna się Octoberfest w Bierhalle. Piwa bedą w cenach poniedziałkowych.
                              Czy ta " promocja " dotyczy także Katowic ?

                              Comment

                              • docent
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 5205

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                                Rozpoczyna się Octoberfest w Bierhalle. Piwa bedą w cenach poniedziałkowych.
                                Do kiedy będzie obowiązywać ta promocja?
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X