W sobotę pierwszy raz miałem przyjemność spróbować serwowanych w Bierhalle pyszności. Mnie i koledze bardzo smakowało (pils i pszenica).
Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziOszukiwanie klientów można było zaobserwować często w stolicy też od samego początku istnienia lokalu, co tu wielokrotnie różni forumowicze pisali, sam byłem świadkiem kilku wręcz ordynarnych "uchybień" finansowych i niedolewań na niekorzyść klienta. Krzysztof oczywiście za każdym razem udaje zdziwionego, ale chyba po takim okresie funkcjonowania Bierhalle, to poza "Greka" robi się komiczna i niewiarygodna. Ja rzadko bywam ostatnio w Bierhalle, bo się dwa razy najadłem wstydu wobec zaproszonych przeze mnie znajomych.
Do tej pory czytanie Twoich "encyklik" mi wystarczało, dziś wydaje mi się że zwyczajnie łżesz.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziDo tej pory czytanie Twoich "encyklik" mi wystarczało, dziś wydaje mi się że zwyczajnie łżesz.
Też zaobserwowałem, że piwo nie jest nalewane do oczekiwanej wysokości w naczyniu (powszechna praktyka w wielu lokalach). Ja mam naturę łagodną i nie najeżdżam na kelnera/kelnerkę tylko pytam grzecznie jaką rolę pełni oznaczenie na szklance/kuflu. I zaznaczam, że nie chodzi mi o głupie 3 mm poniżej kreski.
Mam jakieś dziwne wrażenie, że warszawskie (i nie tylko) lokale "z wyższej półki" (głównie cenowej) traktują klienta per "noga".
Miesiąc temu mój współpracownik zaprosił klientów do Bierhalle. Sam mu to zresztą polecałem. Garnitury i krawaty eleganckich mężczyzn nie działają na kelnerki Bierhalle Kolega mi wyznał, co mnie zmartwiło, że więcej tam nie pójdzie. No ale niestety ma rację. Ja bywam tam coraz rzadziej.
Co nie zmienia faktu, że piwo mają świetne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedziMocne słowa. Zbyt mocne.
(...)
Praktyka sposobu nalewania o której pisał Okradany emes jest owszem powszechna, jednak z mojego doświadczenia prośba rozmowy z przełożonym nalewającego zawsze wystarcza. Powtarzam ZAWSZE!W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziOszukiwanie klientów można było zaobserwować często w stolicy też od samego początku istnienia lokalu, co tu wielokrotnie różni forumowicze pisali, sam byłem świadkiem kilku wręcz ordynarnych "uchybień" finansowych i niedolewań na niekorzyść klienta. Krzysztof oczywiście za każdym razem udaje zdziwionego, ale chyba po takim okresie funkcjonowania Bierhalle, to poza "Greka" robi się komiczna i niewiarygodna. Ja rzadko bywam ostatnio w Bierhalle, bo się dwa razy najadłem wstydu wobec zaproszonych przeze mnie znajomych.
Proszę, zebyś następnym razem zwrócił sie do kierownika zmiany o wyjaśnienia. Nie będę się wdawał w dyskusję na temat zasadności Twoich słów, gdyż jeżeli nie zgłosiłeś tego przełożonym obsługi to przeszedłeś nad tym do porządku dziennego. W chwili obecnej nikt nie jest w stanie dokonać oceny sytuacji, którą można było przeprowadzić w 3 minuty zaraz po zajściu.
Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę ze zajmuję się warzeniem piwa i nie do mnie należy daleko idące rozliczanie obsługi.
Co do butelek i laniem do nich piwa.
Napełniając piwo do butelek przez nas umytych bierzemy odpowiedzialność za ich czystość i tym samym jakość piwa. W związku z tym nie jestem zwolennikiem lania piwa do butelek klientów. Piwo nalane maszynowo posiada odpowiednie nasycenie CO2. Podczas lania piwa na barze piwo będzie częściowo rozgazowane.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziProszę, zebyś następnym razem zwrócił sie do kierownika zmiany o wyjaśnienia. Nie będę się wdawał w dyskusję na temat zasadności Twoich słów, gdyż jeżeli nie zgłosiłeś tego przełożonym obsługi to przeszedłeś nad tym do porządku dziennego. [...] Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę ze zajmuję się warzeniem piwa i nie do mnie należy daleko idące rozliczanie obsługi.
[...]
Akurat ja nie jestem pieniaczem lecz raczej drwiącym ironistą, który przy spotkaniu "niefajnej" sytuacji stara się ją wyśmiać bez przechodzenia "drogi służbowej", księgi życzeń i zażaleń i innych tego typu formalizmów. Grzecznie zapytam obsługę dlaczego tak się zachowuje i jeśli mi odpyskują to lokalu unikam. I tyle.
Rynek rządzi więc każda restauracja jego prawom podlega. Otwarcie mówiąc obsługa w Bierhalle (Warszawa) niczym nie różni się od obsługi w dowolnie wybranym lokalu w stolicy. Czynnik wyróżniający lokal - własne, rewelacyjne piwo.
Nie rozumiem dlaczego akurat Bierhalle stanęło na świeczniku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika banaszek Wyświetlenie odpowiedziKrzysztof, wtrącę swoje 0,03 PLN. Dyskutujemy z Tobą bo jako jedyny (chyba) reprezentujesz czynnie na forum swój lokal (lokal, dla którego pracujesz).
Akurat ja nie jestem pieniaczem lecz raczej drwiącym ironistą, który przy spotkaniu "niefajnej" sytuacji stara się ją wyśmiać bez przechodzenia "drogi służbowej", księgi życzeń i zażaleń i innych tego typu formalizmów. Grzecznie zapytam obsługę dlaczego tak się zachowuje i jeśli mi odpyskują to lokalu unikam. I tyle.
Rynek rządzi więc każda restauracja jego prawom podlega. Otwarcie mówiąc obsługa w Bierhalle (Warszawa) niczym nie różni się od obsługi w dowolnie wybranym lokalu w stolicy. Czynnik wyróżniający lokal - własne, rewelacyjne piwo.
Nie rozumiem dlaczego akurat Bierhalle stanęło na świeczniku.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Mam pytanie do Krzysztofa (bo nie odnalazłem owego tematu w tej dyskusji a bardzo jest on dla mnie ważny) : Skąd pochodzi woda używana do produkcji? Chyba każdy miłośnik piwa się tu ze mną zgodzi, że woda ma naprawdę ogromne znaczenie.
Comment
-
-
Podczas ostatniej wizyty mile zaskoczył mnie weizen. Zniknął gdzieś ten nachalny drożdżowy posmak a pojawiła się pszeniczna pełnia. Co prawda nie jest to jeszcze to co w Browarmi ale napewno zmierza ku lepszemu.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Zajrzałem tam dzień po tym jak byłem w Browarmi. Ogólnie podobało mi się choć pod względem piw zdecydowanie przegrywa z lokalem przy Królewskiej. Co mnie ździwiło to młodo wyglądający warzelan. Na pewno nie można odmówić temu lokalowi klimatu. Wnętrze podobne do klubu jazz'owego Loft w Białymstoku.╔═╗
║═╬╦╦═╦═╦═╗
╠═║║║╬║╩╣╔║
╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
════╚╝══════════
- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
"Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
http://www.kp.pl/
Comment
-
-
Raz na miesiąc (7VII, 8VIII,9IX itd) zapraszam kupę osób do Bierhalle Arkadia.
Po wczorajszym spotkaniu, przed chwilą dzwoni do mnie koleżanka (była tam pierwszy raz) i mówi: "świetne było to piwo bananowe!"
Ja wczoraj piłem głównie Marcowe, ale te banany to czułem nosem z sąsiednich kufli. To nie jest zarzut, tak ma być, piwo zmienia się w smaku.
Co ciekawe, na koniec też zechciałem spróbować tego "banana" i dostałem piwo o zupełnie innej pianie i kolorze od reszty podanych kufli - ogólnie lepsze.
Moje inne uwagi:
- przynajmniej ze 4 gatunki żeby były, trzy to kapkę mało
- niech kelnerki nie pieprzą w stylu, że "podchodzi pod stronga" - ja rozumiem, że lud ciemny, no ale... niech gadają inną bajkę
- ekhmm. koledzy sugerowali, że mogłyby kelnerki mieć czym oddychać, jak w filmach czeskich i niemieckich
Pytanie (jeśli tu kto z firmy zagląda):
Czy Bierhalle w Katowicach będzie otwarte 11 listopada? Bo ja tam chcę zaprosić ze 40 osób.
Aha, dla mnie ceny OK, ale moglibyście dla członków tego forum wydać np. zniżkowe karty, ja Wam tam ze 30 klientów naraiłem spokojnie, a oni zapraszają następnych.
Comment
-
-
Witam Was!
Właśnie rozpoczeliśmy sprzedaż piwa w beczkach o pojemności 5L. Myślę ze jest to dobry pomysł na prezent lub na wziecie piwa do domu. Beczka jest bezzwrotna.
Oczywiście Bock (Koźlak) jest dostępny w Warszawie i w Katowicach (piwo z Warszawy).Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Łoł, koźlaczek jest? A jakie to beczki, takie standardowe kraniki stykną? No i jaka jest cena tej przyjemności? Bo nie powiem, na Sylwestra jak znalazłSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziBeczka jest bezzwrotna.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment