Są to beczki bardzo podobne do tych którzy urzywają nasi piwowarzy. Różnią się tylko że na dole jest kranik co dysfalifikuje je jako wielokrotnego użytku ( tu pewnie zaś chodzi o to że ludzie nie mają pompek do minikegów dlatego wychodzi taniej). Ale zawsze można podejść ze swoją beczką i uszczelką.
Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziA koszt beczki jaki? Rozumiem, że jej wartość przekracza znacznie koszt samego piwa i czemu tak drogiej beczki nie można zrobić jako zwrotnej?
Pomysł z beczkami powstał po podliczeniu ile butelek nie wraca. Jest tego 70%. Wynika z tego że ludziom, którzy kupili butelkę nie opłaca się jej zwracać mimi 10-złotowedo zastawu. Oczywiście część ludzi zatrzymuje owe butelki i uzywa ich do innych celów np do wina czy piwa włąsnej produkcji. Inni wymieniają butelki na pełne. Koszt beczki nieznacznie przekracza 10 zastaw za butelkę. Czyli za podobną cenę opakowania klient otrzymuje 5 litrów piwa zamiast 1 litra.
Beczek nie będziemy używali jako wielorazowych ze względów higienicznych.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedzi(...) Koszt beczki nieznacznie przekracza 10 zastaw za butelkę. Czyli za podobną cenę opakowania klient otrzymuje 5 litrów piwa zamiast 1 litra.(...).
Comment
-
-
jak mniemam 10-krotny koszt zastawu za butelkę- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ponad stówkę? Jak za opakowanie bezwrotne cena imponująca.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziKoszt beczki nieznacznie przekracza 10 zastaw za butelkę. Czyli za podobną cenę opakowania klient otrzymuje 5 litrów piwa zamiast 1 litra.
Krzysztof, czy coś wygrałam?
Comment
-
-
Przypuszczam, że w cenie 10zł.
Na BA wielokrotnego użytku kosztuje ok. 25zł, ale tam przecież jest pierońsko marża więc przy zakupie hurtowej wyjdzie ok. 10zł za bezzwrotną beczkę (choć inaczej można zrozumieć z wypowiedzi).Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Drewniana beczułka tylko kosztuje?
No chyba, ze nie są one drewniane tylko jest to jakiś metal.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Miałem na myśli że koszt beczki jest niewiele wyższy niż wysokość zastawu za butelkę wynoszącą 10 PLN. O owe "10" w poprzedniej wypowiedzi miało oznaczać "dyszkę".Last edited by Krzysztof; 2007-12-17, 12:31.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziTaka to beczka, tylko że z kranikiem czerwonym. Widzialem w piątek.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Beczka z piwem ma cenę promocyjną w okresie świąteczno - noworocznym tj. 60 PLN.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziNie za bardzo rozumiem te zdania. Ile kosztuje w końcu ta beczka? Aktualna cena piwa też nie byłaby od rzeczy... Ktoś zasugerował przyjście ze swoją beczką - czy jest to możliwe?Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Czyli jak dobrze rozumiem, 5 litrów piwa razem z beczką kosztuje 60pln? Na pewno się pojawię przed SylwestremSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziCzyli jak dobrze rozumiem, 5 litrów piwa razem z beczką kosztuje 60pln? Na pewno się pojawię przed SylwestremGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment