Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

No tak. Na reklamie dot. poniedziałków pojawia się słowo-klucz "DO" 50% tańsze...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• tomek35
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.02
      • 497

W tym tygodniu przebywając w Warszawie (podróż służbowa) odwiedziłem Bierhalle w Arkadii i na Nowym Świecie. Piwa wyśmienite, w szczególności zasmakował mi koźlak , do tego bardzo dobre żarcie oraz miła obsługa.

Comment

• Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4472

Bierhalle - piwo beznadziejne, tłumy, atmosfery piwno-towarzyskiej żadnej, ot, kombinat w centrum handlowym.
        Last edited by Prusak; 2009-04-26, 10:45.

Comment

• Krzysztof
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.04
          • 1689

Drodzy Przyjaciele,

W poniedziałek 27.04.2009 r. w godzinach popołudniowo-wieczornych w Bierhalle Arkadia zostanie uwarzona 1000-czna warka piwa. W nawiązaniu do pierwszej warki w dniu 21.09.2005 r. będzie to piwo Weizen.

Gdybyście chcieli nam towarzyszyć podczas tego wydarzenia będę rad.

Ponad to biorąc pod uwagę, że posiadamy warzelnię ze dwoma szklanymi naczyniami oznacza to, że w dniu jutrzejszym jako pierwsi na świecie przekroczymy granicę 1000-cznej warki.

Za tem .... zapraszam.

Krzysztof
          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
          www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Krzysztof
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.04
            • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
            Bierhalle - piwo beznadziejne, tłumy, atmosfery piwno-towarzyskiej żadnej, ot, kombinat w centrum handlowym.
            ????.
            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
            www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Cooper
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedzi
              że w dniu jutrzejszym jako pierwsi na świecie przekroczymy granicę 1000-cznej warki.
              Nie za bardzo załapałem. Jesteście pierwszym brewpubem który przekroczy ilość tysiąca warek w swej historii ? Raczej chyba nie o to Ci chodziło bo to na 99,9 procent niemożliwe.
              Tak czy siak moje gratulacje. Piękna liczba. Szkoda że nie dane mi osobiście zassać tysięcznego wywaru.
              Moze by tak jakieś jubileuszowe ety , podstawki.... ?
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• tomek35
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.02
                • 497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi

Nie zgadzam się z tą oceną. Uważam, że potrzebne są browary restauracyjne zarówno typu BrowArmia, jak i Bierhalle. Ten ostatni jest idealny dla rodzin z dziećmi, można dobrze zjeść i miło spędzić czas. A co do piwa-ja natrafiłem na bardzo dobre warki, w szczególności koźlak jest rewelacyjny

Comment

• volodos
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.09
                  • 717

Jubileusze jubileuszami (gratulacje), a ja nie mogę się w Katowicach doprosić o litrowy kufel - byłem chyba z 10 razy w ciągu ostatniego roku i cały czas słyszę, że będą sprzedawać. Niestety nic w tym temacie się nie rusza. Panie Krzysztofie, pomożecie?

Comment

• pirackamuza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.12
                    • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi
                    w szczególności koźlak jest rewelacyjny
                    Wczoraj pity przeze mnie w miłym towarzystwie koźlak majowy był przecudnego smaku!

A ci panowie mogą to potwierdzić.
                    Attached Files
                    Toruń przeprasza za Radio Maryja
                    www.bobofruty.pl

Comment

• petrus33
                      Gość
                      • 2008.01
                      • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedzi
                      Drodzy Przyjaciele,

W poniedziałek 27.04.2009 r. w godzinach popołudniowo-wieczornych w Bierhalle Arkadia zostanie uwarzona 1000-czna warka piwa. W nawiązaniu do pierwszej warki w dniu 21.09.2005 r. będzie to piwo Weizen.

Gdybyście chcieli nam towarzyszyć podczas tego wydarzenia będę rad.

Ponad to biorąc pod uwagę, że posiadamy warzelnię ze dwoma szklanymi naczyniami oznacza to, że w dniu jutrzejszym jako pierwsi na świecie przekroczymy granicę 1000-cznej warki.

Za tem .... zapraszam.

Krzysztof
                      Panie Krzysiu, weż Pan zajrzyj, od czasu do czasu do słownika ortograficznego !
                      Nie, żebym się czepiał, ale strasznie te błędy rażą w oczy

Comment

• noodles
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2005.09
                        • 700

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
                        Wczoraj pity przeze mnie w miłym towarzystwie koźlak majowy był przecudnego smaku!

A ja się pytam gdzie jest piana z tego koźlaka ? Jeszcze nic nie upite a piany już nima ! Ktoś wyssał ?
                        Moja kolekcja podstawek

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedzi
                          A ja się pytam gdzie jest piana z tego koźlaka ? Jeszcze nic nie upite a piany już nima ! Ktoś wyssał ?

Byłem w Bierhalle w czwartek bądź środę, teraz nie pomnę. Zamówiłem Koźlaka i Marcowe, oba bez piany, ot taka wzburzona herbatka.
                          Co do smaku już się nie wypowiadam ale z Pirackąmuzą polemizowałbym.
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Krzysztof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.04
                            • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie za bardzo załapałem. Jesteście pierwszym brewpubem który przekroczy ilość tysiąca warek w swej historii ? Raczej chyba nie o to Ci chodziło bo to na 99,9 procent niemożliwe.
                            Tak czy siak moje gratulacje. Piękna liczba. Szkoda że nie dane mi osobiście zassać tysięcznego wywaru.
                            Moze by tak jakieś jubileuszowe ety , podstawki.... ?
                            Chodziło mi o "szklane" warzelnie.

Masz racje 1000 warek to jest fajna liczba.
                            www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Małażonka
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...) Co do smaku już się nie wypowiadam ale z Pirackąmuzą polemizowałbym.
                              Co do piany, zgadzam się: byly z nią problemy. Za to i smak, i nagazowanie były znakomite. Dawno tak dobrego piwa nie piłam...
                              Becik, gdzieś Ty smakował: w Arkadii, czy na Nowym Świecie. Bo może to ma jakieś znaczenie?

Comment

• naczelnik
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.08
                                • 1884

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
                                Ty, to facet z telewizora!
                                Pfu, z radioodbiornika
                                Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                                Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

Przetwarzanie...
                                X