Ciekawostka techniczną warzelni jest mozliwość wykorzystania kadzi filtracyjnej jako kadzi Whirpool. Przeprowadziliśmy taki eksperyment. Dzieki szklanym naczyniom widać zbite osady na dnie kadzi.
Zdjęcie przedstawia brzeczkę po ugotowaniu i przepompowaniu do kdzi filtracyjnej/ osadowej:
No Panowie rewelacja, mnie się podoba ogromnie, ciekaw tylko jestem jakie wrażenie zrobi taka instalacja na zwykłym piwoszu nie majacym pojęcia o warzeniu.
Super relacja, czekam na ciąg dalszy
Jak już wspomniał piwowar cała operacja warzenia trwa kilka godzin.
Ja sam chętnie bym obejrzał zawodowców w akcji warzenia
I stąd pytanie: czy warzenie będzie się odbywało w godzinach otwarcia lokalu?
Jeżeli tak, to czy to będą ustalone na stałe godziny np. w każdy piątek od 10:00.
Bywam co jakis czas służbowo w W-wie i chętnie bym poobserwował
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
Super relacja, czekam na ciąg dalszy
Jak już wspomniał piwowar cała operacja warzenia trwa kilka godzin.
Ja sam chętnie bym obejrzał zawodowców w akcji warzenia
I stąd pytanie: czy warzenie będzie się odbywało w godzinach otwarcia lokalu?
Jeżeli tak, to czy to będą ustalone na stałe godziny np. w każdy piątek od 10:00.
Bywam co jakis czas służbowo w W-wie i chętnie bym poobserwował
Proces warzenia będzie się odbywał na oczach klientów. Będziemy się starać, żeby te procesy widziało jak najwięcej osób.
Nie widzę problemu żeby trochę "pomóc" szczęściu i po prostu dowiedzieć się kiedy będzie "gotowanie".
Ludzie reagują w sposób pozytywny. Bardzo dużo ludzi pyta: "co to jest?". Rozmawiamy o tym co sie dzieje w danym momencie w naczyniach, zwracamy uwagę na jakieś ciekawe elementy procesu itp.
Prawda jest taka: warto to zobaczyć. Uprzedzam o jednym: zdjęcia nie oddają rzeczywistości widzianej własnymi oczami...
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Sprzęt wygląda fantastycznie. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś zobaczyć warzenie w akcji.
I jeszcze nasuwające się automatycznie pytanie: co było warzone i kiedy będzie można spróbować?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Sprzęt wygląda fantastycznie. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś zobaczyć warzenie w akcji.
I jeszcze nasuwające się automatycznie pytanie: co było warzone i kiedy będzie można spróbować?
Oczywiście zapraszam do oglądania warzelni w akcji.
Jest uwarzony Weizen.
Dam znać kiedy będzie znany precyzyjny termin degustacji.
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Szklane reaktory takiej pojemności (a propos: jakie wybicie ?) albo i większe, można spotkać w przemyśle chemicznym, zwłaszcza produkującym farmaceutyki, ale żeby tak na publicznym widoku - to nowość o wielkim potencjale edukacyjnym!
Także transparentność warzelni napewno spodoba się akcyźnikom z Urzędu Celnego
Szklane reaktory takiej pojemności (a propos: jakie wybicie ?) albo i większe, można spotkać w przemyśle chemicznym, zwłaszcza produkującym farmaceutyki, ale żeby tak na publicznym widoku - to nowość o wielkim potencjale edukacyjnym!
Także transparentność warzelni napewno spodoba się akcyźnikom z Urzędu Celnego
Pomiar brzeczki jest tradycyjny tzw. przymiarem sztywnym zaakceptowanym przez GUM i Urząd Celny....
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Comment