Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zAjkA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1089

Miałem dzisiaj okazję zawitać do Bierhalle. Właśnie wróciłem. Przynam iż jestem pod dużym, ale to bardzo dużym wrażeniem. Wszystko dopracowane do perfekcji. Wspaniała aranżacja wnętrz, atmosfera, wszystko to sprzyja konsumpcji znakomitych pod każdym względem piw .
    Według mnie BrowArmia niedość że nie dorasta Bierhalle do pięt to nie ma nawet najmniejszych szans aby ten dystans kiedyś zmniejszyć. Oprócz tego dodam że Pan Krzysztof to niezwykle sympatyczny gość. Mało tego, można wiele się od niego dowiedzieć na temat piwowarstwa. Teraz pozostaje mi tylko czekać do 13-tego a bywał będę jak najczęściej .
    Last edited by zAjkA; 2005-11-27, 21:18.
    Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
      Miałem dzisiaj okazję zawitać do Bierhalle. Właśnie wróciłem. Przynam iż jestem pod dużym, ale to bardzo dużym wrażeniem. Wszystko dopracowane do perfekcji. Wspaniała aranżacja wnętrz, atmosfera, wszystko to sprzyja konsumpcji znakomitych pod każdym względem piw .
      Według mnie BrowArmia niedość że nie dorasta Bierhalle do pięt to nie ma nawet najmniejszych szans aby ten dystans kiedyś zmniejszyć. Oprócz tego dodam że Pan Krzysztof to niezwykle sympatyczny gość. Mało tego, można wiele się od niego dowiedzieć na temat piwowarstwa. Teraz pozostaje mi tylko czekać do 13-tego a bywał będę jak najczęściej .

Dziękuje za miłe słowa. Dokładamy wszelkich starań, żeby nasze piwa były Waszymi piwami....
      Pracujemy nad piwami, żeby Wam smakowały. Modyfikujemy, ewolucyjnie nasze receptury - ku Waszej satysfakcji...
      Jest mi niezmiernie przyjemnie, kiedy Wy piwosze wyrażacie się przychylnie pijąc Nasze piwa..........
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

Comment

• biermann
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.09
        • 2552

Tak Bierhalle wielka jest i basta. Bardzo dobre piwo, no ale z takim piwowarem to czywiste ( Krzysztofie dzięki za wszelkie informacje i pokazanie browaru) To co mnie zaskoczyło dodatkowo to podejście do dzieci (byłem z Biermaniątkami), dla których jest przygotowana specjalna oferta (oczywiście nie piwna ) córki bardzo chętnie zajęły się kolorowaniem dostarczonych obrazków.
        No i teraz wiem gdzie będę kierował swoje kroki przy ewentualnych kolejnych wizytach w Warszawie
        "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
        Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
        Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
        Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
        Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• kiszot
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8109

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
          To co mnie zaskoczyło dodatkowo to podejście do dzieci (byłem z Biermaniątkami), dla których jest przygotowana specjalna oferta (oczywiście nie piwna ) córki bardzo chętnie zajęły się kolorowaniem dostarczonych obrazków.
          Proszę jak to świat sie zmienia Jeszcze nie dawno niektórzy na forum za samo branie dzieci do knajpy mogliby człowieka "ukamieniować".A teraz takie udogodnienia.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• biermann
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.09
            • 2552

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
            Proszę jak to świat sie zmienia Jeszcze nie dawno niektórzy na forum za samo branie dzieci do knajpy mogliby człowieka "ukamieniować".A teraz takie udogodnienia.
            Bywanie z dziecmi w lokalu na poziomie i w odpowiednich godzinach (ja z młodymi wyszedłem przed 19) jest czymś zupełnie innym niż branie je na długie nasiadówy w knajpie lub na zloty ( bo o to bardziej tu darto koty)
            "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
            Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
            Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
            Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
            Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• kiszot
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8109

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
              Bywanie z dziecmi w lokalu na poziomie i w odpowiednich godzinach (ja z młodymi wyszedłem przed 19) jest czymś zupełnie innym niż branie je na długie nasiadówy w knajpie lub na zloty ( bo o to bardziej tu darto koty)
              No tak.kradzież 5 złotych jest czymś innym niż kradzież 500 złotych?

Comment

• Twilight_Alehouse
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.06
                • 6310

Kiszot, daj sobie spokój. Jeżeli znów nie dostrzegasz różnicy między przyprowadzaniem dzieci na krótko do porządnego lokalu i na nocną popijawę, to już wyłącznie Twój problem. Nie wszczynaj znów dyskusji na ten temat, bo ona do niczego nie doprowadzi. Przecież wiadomo że nikt Cię nie przekona, choć będziesz osamotniony w argumentach.

Comment

• Krzysztof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.04
                  • 1689

Nie przesadzaj....
                  Dzieci dostały obrazki do kolorowania, kredki i były zadowolone. Bierman nie było w tym dniu pierwszym ani ostatnim z tych, którzy przyszli z dziećmi do Bierhalle.
                  Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                  www.twojmalybrowar.pl

Comment

• emes
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 4275

Zauważyłem, że w sobotę bez rezerwacji, to chyba nie ma co liczyć na wolne miejsca. No chyba, że chodzi o dwie osoby, które możnaby "upchnąć" do jakiegoś stolika.
                    Na plus się zmieniło, że już nie jest puszczana ponad miarę głośna muzyka, dzięki temu komunikacja werbalna przebiegała bez problemu
                    Tym razem byłem tylko na jednym piwie, bo w ogóle nie miałem w planie być w Bierhalle, a wpadłem "po drodze" autem. Usługę odwożenia kierowców z autem ewentualnie wypróbuję kiedyś indziej
                    Last edited by emes; 2005-11-28, 12:43.

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19261

Ja również nawiedziłem (wraz z kolegą zAjkA w niedzielę) królestwo Krzysztofa i jestem zachwycony. Piwka przednie, choć nie spróbowałem wszystkich, obsługa również (choć na przyjęcie pierwszego zamówienia trochę trwało), no i "serce" Bierhalle budzi mój niekłamany zachwyt. Do następnego razu...

Comment

• kiszot
                        🍼🍼
                        • 2001.08
                        • 8109

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                        Nie przesadzaj....
                        Dzieci dostały obrazki do kolorowania, kredki i były zadowolone. Bierman nie było w tym dniu pierwszym ani ostatnim z tych, którzy przyszli z dziećmi do Bierhalle.
                        Nie przesadzam.Dla mnie kradzież 5 czy 500 złotych zawsze będzie kradzieżą.
                        Natomiast to że dzieci w Bierhalle maja zajęcie w czasie gdy rodzice piją piwo to uważam za duży plus.Jeżeli we wcześniejszym poście tego nie zauważyłeś to trudno.Zreszta bardzo czesto przychodzę z dziećmi na piwo i nie uważam tego za zły postępek.

Comment

• grzes_ch
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.10
                          • 612

A mnie najbardziej podoba się to jak rozwiązali to Szkoci.
                          W Szkocji dozwolone jest przebywanie w części barowej przez osoby niepełnoletnie w wieku 14 lat lub starsze pod warunkiem, że nie spożywają napojów alkoholowych. W przypadku placówek posiadających specjalny certyfikat dla dzieci dozwolone jest przebywanie na ich terenie dzieci w wieku poniżej 14 lat w celu spożycia posiłku. Dzieci mają wstęp wyłącznie w towarzystwie osoby dorosłej w godzinach od 11.00 do 20.00.

Comment

• Krzysztof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.04
                            • 1689

Dochodzą mnie informacje, że styczniowa giełda w Warszawie - poprzedniu w "Medyku" jest zagrożona. W związku z tym myslę że "Bierhalle" mogłoby dać "schronienie" dla kolekcjonerów i umozliwić takie spotkanie. Co o tym sądzicie? W chwili obecnej jest to tylko pomysł, ale z pomocą jestem skłonny wprowadzić ten pomysł w życie.
                            Oczekuję na sugestie i ewentualną pomoc w organizacji.
                            www.twojmalybrowar.pl

Comment

• kishar
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2003.10
                              • 1691

Mam pytanie w jakich godzinach Bieerhale otwarte jest w dni powszednie???

Comment

• zythum
                                • 2001.08
                                • 8305

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                                Dochodzą mnie informacje, że styczniowa giełda w Warszawie - poprzedniu w "Medyku" jest zagrożona. W związku z tym myslę że "Bierhalle" mogłoby dać "schronienie" dla kolekcjonerów i umozliwić takie spotkanie. Co o tym sądzicie? W chwili obecnej jest to tylko pomysł, ale z pomocą jestem skłonny wprowadzić ten pomysł w życie.
                                Oczekuję na sugestie i ewentualną pomoc w organizacji.
                                1. Jak najbardziej tak
                                2. Gdybyś potrzebował pomocy pisz - w miarę możliwości pomogę
                                To inaczej miało być, przyjaciele,
                                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                                Królowie banków, fabryk, hut
                                Tym mocni są, że każdy kradnie
                                Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

Przetwarzanie...
                                X