Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
Dochodzą mnie informacje, że styczniowa giełda w Warszawie - poprzedniu w "Medyku" jest zagrożona. W związku z tym myslę że "Bierhalle" mogłoby dać "schronienie" dla kolekcjonerów i umozliwić takie spotkanie. Co o tym sądzicie? W chwili obecnej jest to tylko pomysł, ale z pomocą jestem skłonny wprowadzić ten pomysł w życie.
Oczekuję na sugestie i ewentualną pomoc w organizacji.
Ta propozycja ma kilka zalet, bo:
a) stoły już są, choć noszenie ich pewnie będzie konieczne
b) sponsor też
c) bliziutko na spotkanie pogiełdowe
d) nadal blisko centrum
e) pozytywny klimat
W związku z tymi stołami, to trochę kiepsko widzę - nazwę to - przejrzystość takiej giełdy. Przy takim bowiem ich rozstawiniu, przeglądanie zbiorów będzie mocno utrudnione. I nie kłopotem są tu dwa poziomy w Bierhalle, ale to, że część miejsc jest na podwyższeniu, są zainstalowane barierki symulujące boksy etc., czyli krótko mówiąc 'knajpowatość Bierhalle' . Nie wiem, na ile jest możliwość zmiany konfiguracji tych stołów, ale jeśli jest, to należy przemyśleć sposób ich ew. rozmieszczenia.
To chyba zwalą się tłumy, bo nawet jak kogoś giełda mało interesuje, to przynajmniej można się dobrego piwa napić w ciekawym otoczeniu i w gronie wielu forumowiczy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
Dochodzą mnie informacje, że styczniowa giełda w Warszawie - poprzedniu w "Medyku" jest zagrożona. W związku z tym myslę że "Bierhalle" mogłoby dać "schronienie" dla kolekcjonerów i umozliwić takie spotkanie. Co o tym sądzicie? W chwili obecnej jest to tylko pomysł, ale z pomocą jestem skłonny wprowadzić ten pomysł w życie.
Oczekuję na sugestie i ewentualną pomoc w organizacji.
Pomysł nie jest zły, jak na razie organizacja w Bierhalle jest bez zarzutu więc ewentualna giełda też pewnie będzie udana .
Mam jedynie prośbę (a w zasadzie to pewnie nie tylko ja) aby ewentualny termin i inne konkrety ustalone były jak najszybciej .
Pytanie tylko, czy w Bierhalle pomieści się swobodnie minimum 250 osób?
Też się zastanawiam czy się zmieszczą. Dlatego pracujemy nad tym żeby było więcej stołów i krzeseł. Z resztą zobaczymy ile ludzie przywiozą rzeczy do wymiany (lub sprzedaży). Zrobi się to co bedzie można w tym pokaz na warzelni.
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Już od miesiąca wybieram się do Was i nie mogę dotrzeć. Może w tą sobotę mi się uda wpaść ze znajomymi. Do której macie otwarte i co polecasz skosztować? Pozdrawiam.
I mi w końcu udało się odwiedzić to zacne miejsce. Dostępne były trzy rodzaje piwa:
-hell - super, bombowe
-pszeniczne - troszkę jakby mało pszeniczne, czuć cukier
-dunkel - solidny
Ogólnie wrażenia bardzo miłe. I rachunek przyjemnie zaskakuje, bo w menu piwo po 7,50, a w rachunku po 7.
Zauważyłem, że w sobotę bez rezerwacji, to chyba nie ma co liczyć na wolne miejsca. No chyba, że chodzi o dwie osoby, które możnaby "upchnąć" do jakiegoś stolika.
co racja to racja. pamietam jak zaczynałem przygodę z Bierhalle wraz z jego początkami. pierwsza sobota - bez rezerwacji duża grupa, żadnych problemów. tydzień później 4 osoby też się udało bez rezerwacji ale już miejsc wolnych więcej raczej nie było. kolejna sobota - dwie osoby (3ecia doszła) i na początku były sporeee problemy. dwa tygodnie później - rezerwacja, bo było nas 10 osób. ale miejsc poza tym wogóle nie było (takie fajne prezesowskie fotele nam dostawiali). a w ostatnią sobotę - byliśmy w dwie osoby bez rezerwacji... i tylko chwilkę w wejściu postaliśmy
Comment