Owszem, lali 0,5. Jeśli lana pojemność zostanie zmniejszona, a cena piwa pozostanie bez zmiany, to za 0,5l wyjdzie ponad 9 zł i Bierhalle stanie się najdroższym browarem restauracyjnym w Polsce. A wtedy bardzo poważnie zastanowię się czy tam bywać.
Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość
Collapse
X
-
dla mnie 7,50 zł za 0,4l będzie już naprawdę małą przesadąGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Za porcję 0,4 l Dunkel Weizena (przepraszam jeżeli kogoś urażam, ale piwa nieudanego), nalanego mi do tego pękatego kufelka (sic!), zapłaciłem ostatecznie 7 PLN.
Kelnerka pierwotnie zawistowała 7,50, ale widząc moje wysoko uniesione brwi, skonsultowała się w barze (chyba) i skorygowała cenę j.w.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
Od wczoraj w Bierhalle jest dostępny świąteczny Koźlak (Bock). Ekstrakt 16,6 Plato. Alkohol około 7,5 % vol.Last edited by Krzysztof; 2005-12-17, 09:35.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikdla mnie 7,50 zł za 0,4l będzie już naprawdę małą przesadą
Taki stan rzeczy może sprawić, że klientów/smakoszy/zapaleńców (czyli nas ) zastąpią ludzie z wypchanymi portfelami...
Comment
-
-
Aj waj. Powtarzałem wszystkim znajomym, że skoro w śródmieściu Warszawy ceny korporacyjnych, rozwodnionych piwek z beczki wahają się od 6 do 9 PLN, to 7,5 PLN za znacznie lepszy produkt wcale nie jest zdzierstwem. Tak mówiłem, ale podobnie jak większość ludzi w tym kraju, przyzwyczajony jestem, że piwo=0,5l(przynajmniej w knajpie). 7,5 PLN za "prawie piwo"(chodzi mi o ilość nie o jakość) to, jak na studencką kieszeń trochę za dużo. Pozostaje mi na stałe przerzucić się na "Garmaż", szkoda, że czynny jest tylko do wieczora."(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"
Comment
-
-
Bock jest w cenie 10 zł za kufel 0,4lGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CzesZa porcję 0,4 l Dunkel Weizena (przepraszam jeżeli kogoś urażam, ale piwa nieudanego), (...)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nie rozumiem tej zmiany z 0,5 na ,0,4. Co prawda od rozpoczęcia działalności Bierhalle wiedziałem, że coś takiego nastąpi, ale mi się to nie podobało. W ubiegły weekend zaprosiłem do Bierhalle 4 osoby dorosłe + jedno dziecko , którzy nigdy nie byli w Bierhalle ani żadnym innym browarze restauracyjnym. Piwo smakowało, i przyznawano że ceny są jak na stolicę bardzo atrakcyjne. Teraz jak jest przelicznik "piwa" na 0,4 l przy tej samej cenie to już się chyba sytuacja trochę zmienia, zwłaszcza , że Browarmia nadal podaje 0,5 za mniejszą cenę. To jest nieprawda, że dobre piwo w lokalu jest warte każdej ceny, zwłaszcza, że np samemu robi się dające się wypić ze smakiem swoje piwo Sytuacja jaka się klaruje w browarach restauracyjnych w wawie podpowiada mi tylko, że brakuje jeszcze paru lokali, żeby unormować popyt(żeby rezerwacja nie była jedyną możliwością korzystania z dobrobytu picia dobrego piwa w lokalu) i ceny. W sumie może jakiś konsument obiektywny powiedzieć , że piwo podawane w ilościach 0,4 l to jest lepszy pomysł niż w 0,5 l ? Wybieg wydaje mi się z powodów ekonomicznych, tylko, że dla racjonalnie liczących i tak to przeliczą na 0,5l i będą protestować, że kupują droższe piwo niż u konkurencji
Comment
-
-
Zmiana pojemności z 0,5 na 0,4 L spowoduję ze piwo pod koniec nie bedzie ciepłe. Bedzie to ważne w czasie kiedy bedzie ciepło. Oczywiście dla zwolennicy kufli litrowych tez znajdą cos dla siebie.Last edited by Krzysztof; 2005-12-17, 21:39.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofZmiana pojemności z 0,5 na 0,4 L spowoduję ze piwo pod koniec nie bedzie ciepłe. Bedzie to ważne w czasie kiedy bedzie ciepło. Oczywiście dla zwolennicy kufli litrowych tez znajdą cos dla siebie.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikBock jest w cenie 10 zł za kufel 0,4lLast edited by Małażonka; 2005-12-17, 22:29.
Comment
-
-
Miałem przyjemność odwiedzic niedawno ten lokal. Niby wszystko OK, ale przestrzegam - Broń Boze nie kupujcie nic do jedzenia. Szef kuchni jest natychmiast do zwolnienia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaMuszę przyznać, że zdziwiona tym jestem. Do tej pory wszystkie gatunki piwa były w tej samej cenie, niezależnie od ilości i różnorodności użytych słodów (co w jakiś sposób jest wyznacznikiem ceny). A teraz, owszem, piwo z dużym udziałem słodów i to różnorodnych, mocno wybiega przed szereg... A jeśli tak, to dlaczego np.: Pils kosztuje tyle samo co Dunkel Weizen ? Czy nie powinien być od swojego ciemnego brata tańszy?
Bock ma wyższy ekstrakt i wyższy jest koszt surowców. Poza tym dla piw o wyższym ekstrakcie przewidziana jest wyższa akcyza.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Z oceną kuchni to nie byłbym tak radykalny. Jadłem różne rzeczy np golonkę, były pyszne. Ale chyba jest kilku kucharzy i każdy robi według swoich upodobań. Na pewno tak jest w Browarmi, gdzie kilka raz zamawiałem te same potrawy i zauważyłem diametralną różnicę w ich smaku, tak jakby zupełnie inni kucharze je robili. Podobnie może być w Bierhalle. Ale zaznaczam, że jak do tej pory jedzenie w Bierhalle mi bardzo smakowało , podobne oceny miały osoby , które ze mną jadły. No ale ja nie bywam tam codziennie, to nie wiem jak jest w każdy dzień .
Comment
-
Comment