Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość
Collapse
X
-
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaOstatni raz biorę udział w tej dyskusji, która i tak do niczego nie prowadzi...
Krzysztofie, odesłałeś Ahumbę do tego postu:
I w związku z tym mam pytanie: Czy Browarmia ma niższą akcyzę (nie piszę teraz o Bocku, ale o innych piwach)? Bo atrakcyjność miejsca raczej działa na niekorzyść Browarmii (Trakt Królewski jest jednym z najdroższych miejc w Warszawie)...
Bo jeśli nie, to dlaczego mogą oni utrzymywać ceny na dotychczasowym poziomie (7,00-7,50 zł za 0,5 litra), a Wy nie możecie znaleźć realnie dobrej ceny dla swoich wyrobów???
Odniosłem sie to twojej ceny za piwo Koźlak nie do Browarmi.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiA ja nie do końca rozumiem o co ten krzyk i zdziwienie. O ile dobrze pamiętam w karcie zawsze stało 7.50 za 0,4l. To, że mieliśmy 0,5l. wynikało wyłącznie z braku firmowego szkla, o którym wiedzieliśmy, że prędzej czy później się pojawi i skończy się laba.
Dla mnie w Bierhalle zawsze było drogo ale lubię podarować sobie czasem trochę luksusupozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysztofOdniosłem sie to twojej ceny za piwo Koźlak nie do Browarmi.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiA ja nie do końca rozumiem o co ten krzyk i zdziwienie. O ile dobrze pamiętam w karcie zawsze stało 7.50 za 0,4l. (...)
PS. Swoje zaangażowanie emocjonalne w tym wątku mogę tłumaczyć jedynie tym, że chętnie nadal chodziłabym 1-2x w tygodniu do Was na piwo, jednak przy tych cenach i świadomości, że zapewne nie jest to ostatnia podwyżka, staje się to coraz mniej realne...Last edited by Małażonka; 2005-12-18, 20:21.
Comment
-
-
kij w mrowisko
Z zainteresowaniem obserwuję dyskusję, coraz bardziej emocjonalną. Ponieważ nie jestem bywalcem Bierhalle, jak również nie znam osobiście Krzysztofa, ani większości uczestniczących w niej osób, wydaje mi się, że stać mnie na pewien dystans do całej sprawy.
Od chwili otwarcia Bierhalle forumowicze, nie bez zachęty Krzysztofa, coraz bardziej się z nią zżywali, darzyli ją coraz cieplejszym uczuciem, życzliwie recenzowali itp. Sielanka trwała do momentu kiedy patrząc z jednej strony uczucie nie zostało odwzajemnione, natomiast patrząc z drugiej miłość forumowiczów stawała się coraz bardziej zaborcza, aż do prób zawłaszczenia. I jak to bywa z uczuciami - od miłości do nienawiści krótka droga. Patrząc na sprawę obiektywnie Bierhalle to typowe kapitalistyczne przedsiębiorstwo, założone w celu przyniesienia dochodu właścicielowi, który na jego uruchomienie poniósł niebagatelne nakłady i w pierwszej kolejności próbuje je odzyskać. Mylnym więc jest wrażenie jakoby podstawową funkcją Bierhalle (w przeciwieństwie np. do Browarmii) było umożliwienie gronu smakoszy dostępu do piwa wysiokiej jakości i w niskiej cenie. Każdy ma prawo do wyrażenia opinii na temat ceny podawanego tam piwa, natomiast zaglądanie właścicielowi do kieszeni, czy aby nie zarabia na nas zbyt dużo, kojarzy mi się z Inspekcją Robotniczo Chłopską w skrócie IRCHA, którą w przeciwieństwie do wielu młodszych forumowiczów mam nieprzyjemność pamiętać. Idąc na obiad do lokalu nie wypominamy restauratorowi że schabowego z frytkami, za którego on życzy sobie 25 albo 50 złotych, w domu możemy przyrządzić za 9zł.
Trochę z innej beczki: niekłamane rozbawienie wielu kibiców wyrażające się między innymi w komentarzach internetowych, wywołała deklaracja Radosława Majdana, że rezygnuje on z wyjazdu na piłkarskie Mistrzostwa Świata. Niezainteresowanym sportem wyjaśniam, że szanse jego wyjazdu na tą imprezę były znikome i być może deklaracja ta nie została nawet zauważona przez selekcjonera naszej kadry. Podobnie nie sądzę, żeby właściciel Bierhalle odnotował deklaracje naszych forumowiczów, wypowiadających mu korzystanie z jego usług, a tym bardziej, żeby pod ich wpływem obniżył on ceny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaTo ja bardzo przepraszam, Kolegów z tych innych regionów, ale mnie jako (już niedługo) emeryta nie będzie stać na stałe dofinansowanie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ależ my mamy Kibi świadomość, że nasze sugestie, czy też żale wiszą właścicielowi Bierhalle jak przysłowiowe kilo kitu na agrafce, o czym świadczył chociażby cytowany poniżej wcześniejszy post Asi:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaOczywiście, ale o ile właściciel ma prawo podnosić ceny swoich produktów, tak my mamy prawo to komentować. Nie sądzę by nasze zdanie zmieniło cokolwiek w temacie cen, podobnie jak nie sądzę, by właściciel zauważył akurat nasz brak w restauracji. Jesteśmy kroplą w morzu bywalców Bierhalle, dotego niezbyt fajną kroplą, bo zauważającą każdy błąd, każdą zmianę i komentującą różne posunięcia w restauracji. Czasem chwalimy (co niewątpliwie jest miłe), ale równie często ganimy (co już tak miłe nie jest). Według mnie, mimo wcześniejszych deklaracji, również ta knajpa podąża w kierunku zmiany konsumentów na tych z bardziej wypchanym portfelem. Ma oczywiście do tego prawo, tyle że zastanawiam się, czy w takim wypadku napewno dobrze dobrali lokalizację. Trudno oczekiwać od biznesmena by drugiego biznesmena zaprosił do Centrum Handlowego
I skoro są ludzie płacący bez szemrania coraz większe pieniądze za piwa Bierhalle, to widać "przedsiębiorstwo" działa dobrze.
Ale przyznasz, że może mi się nie podobać przemiana miłego lokalu w dobrze funkcjonujące przedsiębiorstwo. Moje prawo.
Tak jak nie podoba mi się zmniejszenie pojemności piwa bez zmniejszenia ceny - kojarzy mi się to ze złodziejskimi zachowaniami szeroko pojętych instytucji państwowych (zarówno za PRL-u, jak i dziś) , które ochoczo i z podziwu godną werwą podwyższają opłaty i inkasują pieniądze, ale gdy trzeba coś oddać bądź obniżyć cenę dostają nagle dziwnej niemocy...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Ja tam już w tej chwili, chętnie bym pokrywał koszty otwarcia przybytku w Katowicachbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi(...) Mylnym więc jest wrażenie jakoby podstawową funkcją Bierhalle (w przeciwieństwie np. do Browarmii) było umożliwienie gronu smakoszy dostępu do piwa wysiokiej jakości i w niskiej cenie(...)
Sugerujesz, że Browarmia jest w przeciwieństwie do Bierhalle towarzystwem charytatywnym, lub że ktoś z Nas tak napisał ????
A tak swoją drogą, mimo krytycznych uwag, powyższe posty poniekąd reklamują Bierhalle, utrzymując ją na czele listy tematów danego dnia ...Last edited by Małażonka; 2005-12-18, 21:37.
Comment
-
-
Uzupełniając jeszcze post irona, my nie napisaliśmy, że olewamy już BH, bo tak nam się podoba, tylko, że z powodów finansowych spowoduje to RZADSZE tam nasze bywanie.
Po drugie, jak pisze sie na forum o dupie marynie nie podoba się, że nic nie jest to powiązane z piwem.
W momencie, gdy ,jak na nasze "możliwości" bardzo spokojnie staramy się podyskutować na tematy zarówno interesujące nas jak i powiązane tematycznie z forum, Ty zarzucasz, że skoczyliśmy Krzysztofowi do gardła i na niego obraziliśmy się.
NIE, to jest jedna ze spokojniejszych piwnych dyskusji, gdzie po prostu wyrażamy swój pogląd.Last edited by Ahumba; 2005-12-18, 21:36.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironTo pokrywaj, ale dlaczego ja mam to robić?
Oczywiście mam również nadzieję że ceny tam będą rozsądne.Last edited by adam16; 2005-12-18, 21:43.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Jak tylko będzie otwarte to zamierzam tam bywac - póki co wybacz ale nie mam możliwiści. (....)
Nawet nocleg Ci zapewnimy
PS. No, chyba że się staniemy "przedsiębiorstwem"Last edited by Małażonka; 2005-12-18, 21:53.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaAleż Admie masz - wystarczy wsiąść w pociąg - 3,5 godzinki - i już możesz tu bywać...
Nawet nocleg Ci zapewnimy
PS. No, chyba że się staniemy "przedsiębiorstwem"Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Tak jak nie podoba mi się zmniejszenie pojemności piwa bez zmniejszenia ceny - kojarzy mi się to ze złodziejskimi zachowaniami szeroko pojętych instytucji państwowych (zarówno za PRL-u, jak i dziś) , które ochoczo i z podziwu godną werwą podwyższają opłaty i inkasują pieniądze, ale gdy trzeba coś oddać bądź obniżyć cenę dostają nagle dziwnej niemocy...[/QUOTE]
Cena jest o 0,5 niższa niż poprzednio...
Zatem więc "zminiejszenie pojemności piwa bez zmniejszenia ceny" nie miało miejsca.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
Comment