Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sloniatko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.02
    • 1014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
    Wiesz mnie to akurat przeszkadza bo oni mają inne knajpy w których jest wino a ja nie mam innych w których dają piwo z Bierahlle a przez takich ludzi nie ma tam miejsc.
    Zythum chyba trochę przesadzasz, każdy ma prawo chodzić tam gdzie mu sie podoba i pić to co jest tam dostępne. Jeszcze nie dawno na tym Forum wiele osób grzmiało przeciwko BrowArmii, że tam trzeba zjeść aby napić sie piwa. Teraz Zythum chce wprowadzić, że trzeba wypić (kupić) piwo aby napić się wina - paranoja
    Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19261

ja tam dobre piwo mogę pić i na stojaka wolę zaliczać się do plebsu niż nuworyszy.

Comment

• Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9057

Zythum, piszesz, że zamkną lokal jak nie będzie się tam piwa pić.
        Ja postawię dość przewrotną hipotezę, że być może dzięki temu ten lokal przetrwa.
        Na ekonomii się nie znam, lecz jesli przyjdzie 10-ciu PIWOSZY, którzy z racji że są studentami i nie śpią na kasie, wypiją przez 3 godziny pobytu 10-20 piw i nic nie zjedzą, to niedługo na drzwiach możesz ujrzeć napis ZAMKNIĘTE.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• docent
          • 2002.10
          • 5205

Rzeczywiście taka sytuacja z krawaciarzami pijącymi wino może być irytująca ale wychodzę z założenia że może któryś z tych ludków kiedyś wróci i zamówi to 'dziwne' piwo? Może go oświeci ?
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• sloniatko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1014

Ja wiem, że w tym pzrypadku to nie jest najlepsze porównanie ale nie bierzecie pod uwagę, że sa tacy sami "winni" smakosze jak My piwni.
            Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• emes
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 4275

Zastanawiające jest jak jedni chcą decydować za drugich co mają robić, bo im się to nie podoba Nikt nikogo nie prosił o doradzanie co kto ma robić, a tu się znajdą tacy, co ci ułożą grafik do których lokali możesz chodzić, a do których nie, w zależności czy pijesz piwo czy wino. Nawet jak w ofercie Bierhalle jest wino, to nie pij jego, bo nawet jak będziesz z 20-ma znajomymi, to narazisz się na złowrogie spojrzenia 2-4 osób z sąsiedniego stolika pijących piwo. No i jak do pracy chodzisz w garniturze, to żeby pójść do Bierhalle i się nie narazić, to musisz zaliczyć jeszcze dom, żeby się przebrać. Ale jak się do tego co powyżej mimo wszystko nie zastosujesz, to pewnie przynajmniej masz milszą i sprawniejszą obsługę, bo od strony obsługi lokalu raczej będziesz bardziej upragnionym gościem niż jakiś nadąsany klient, narzekający na ceny, obsługę, i zaglądający innym do szklanek co piją.

P.S. Wszelkie postawy są fikcyjne i proszę nie łączyć ich z rzeczywistymi Ja jeszcze nie piłem wina w Bierhalle

Comment

• zythum
                • 2001.08
                • 8305

Składany Emesie idź się rozłóż Czy ja gdzieś napisałem, że nie wolno wpuszczaś do Bierhalle tych co piją wino???? Ja tylko napisałęm swoje wrażenia i co mi się nie podoba. Ale jak rozumiem ja nie mam prawa wyrażać swoich opinii?
                To inaczej miało być, przyjaciele,
                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                Królowie banków, fabryk, hut
                Tym mocni są, że każdy kradnie
                Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• docent
                  • 2002.10
                  • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
                  Ale jak się do tego co powyżej mimo wszystko nie zastosujesz, to pewnie przynajmniej masz milszą i sprawniejszą obsługę, bo od strony obsługi lokalu raczej będziesz bardziej upragnionym gościem niż jakiś nadąsany klient, narzekający na ceny, obsługę, i zaglądający innym do szklanek co piją.
                  Klient w krawacie jest mniej awanturujący się A jak już pije wino to marzenie każdej kelnerki
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• e-prezes
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19261

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                    ... A jak już pije wino to marzenie każdej kelnerki
                    tak, a dlaczego? mniej się napracuje?

Comment

• emes
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                      Składany Emesie idź się rozłóż Czy ja gdzieś napisałem, że nie wolno wpuszczaś do Bierhalle tych co piją wino???? Ja tylko napisałęm swoje wrażenia i co mi się nie podoba. Ale jak rozumiem ja nie mam prawa wyrażać swoich opinii?
                      Ależ to byłaby wielka strata dla ludzkości jakby ci ktoś te prawa zabrał To Ci gwarantuje nawet konstytucja, nikt nie ma prawa ci tych praw zabierać
                      A gdzie ja napisałem, że Zythum pisał, że nie wolno wpuszczać tych co piją wino ?

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                        tak, a dlaczego? mniej się napracuje?
                        No pewnie! Nikt nie będzie jej ganiał żeby nosiła 8 kieliszków w ciągu wieczoru. Po prostu taki klient kulturalnie zamówi butelkę

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19261

zatem po co chodzić do takiego lokalu na butelkę wina? jeśli jest to średniej klasy wino (bo nie sądzę, by to była zwykła Sophia) można się go napić zarówno w winiarni (chyba takie macie) jak i w co drugiej dobrej restauracji. dywagujemy, ale to docent widział sytuację. jeśli goście przyszli zjeść i do jedzenia wzięli wino, żadną miarą mnie to nie dziwi. wszak to jest lokal klasy restauracji, jeśli tylko wino to podzielam opinie zythuma.
                          Last edited by e-prezes; 2006-02-23, 15:28.

Comment

• docent
                            • 2002.10
                            • 5205

...dywagujemy, ale to docent widział sytuację.
                            nie, nigdzie nie było napisane, że to ja widziałem tę sytuację. A tak na marginesie, ja bym się głupio czuł w winiarni pijąc piwo

Comment

• e-prezes
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19261

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                              nie, nigdzie nie było napisane, że to ja widziałem tę sytuację. A tak na marginesie, ja bym się głupio czuł w winiarni pijąc piwo
                              ups, rzeczywiście to zythum! pszam bardzo za pomyłkę

Comment

• becik
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

zatem po co chodzić do takiego lokalu na butelkę wina? jeśli jest to średniej klasy wino (bo nie sądzę, by to była zwykła Sophia) można się go napić zarówno w winiarni (chyba takie macie) jak i w co drugiej dobrej restauracji. (...)
                                Bierhalle jest to Browar-Restauracja.
                                Czyli restauracja, która oprócz normalnych standardowych restauracyjnych usług sprzedaje piwo własnej produkcji. To, że je ma nie znaczy, że ma stać sie piwiarnią czy pijalnią piwa. Nadal jest restauracją, gdzie oprócz dobrego piwa każdy może się napić tego czego chce. Restauracja ma się utrzymać i przynieść dochody, dochody porzyniosą nie tylko prawdziwi piwosze ale też i Ci którzy piją wino i kawę.
                                Zajmijmy się własnymi talerzami, stołami, kieliszkami czy kuflami, a nie rozglądaniem się i zaglądaniem na to co piją na stoliku obok.
                                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X