Bierhalle Arkadia Warszawa - teraźniejszość

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • akszeinga
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.03
    • 225

Krzysztofie, widziałam wczoraj miejsce na Nowym Świecie z napisem "Bierhalle" i "Wkrótce otwarcie"... gratulacje !!
    Cieszę się, bo będę miała bliżej

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika akszeinga
      Krzysztofie, widziałam wczoraj miejsce na Nowym Świecie z napisem "Bierhalle" i "Wkrótce otwarcie"... gratulacje !!
      Cieszę się, bo będę miała bliżej
      Było o tym tutaj: http://browar.biz/forum/showthread.p...t=nowy+%B6wiat

Nie wiadomo jeszcze, czy to filia, czy konkurencja

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Pinio74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 3881

Mam pytanko: co aktualnie jest serwowane w Bierhalle?
        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• iron
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.08
          • 6717

W ten poniedziałek był pils, ciemniak i pszeniczne.
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Pinio74
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.10
            • 3881

Dzięki, jak nie będzie żadnej katastrofy, to może w końcu uda mi się tam jutro zawitać
            BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

Wreszcie miałem przyjemność posiedzieć w ogródku, który Bierhalle otworzył przed lokalem. Przyjemność byłaby większa w innych okolicznościach przyrody ale nie tym.
              Z nowych rzeczy zauwazyłem świetnie wykonane nowe menu, ze zdjęciami, opisami co z czego i jakie piwo do czego a i sama oferta potraw do piwa rozszerzyła się znacznie.

Jednak kucharzowi trzeba powiedzieć że ostro to znaczy ostro i niech nie boi się przyostrzyć
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Krzysztof
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.04
                • 1689

Mam nadzieję ze piwo smakowało...
                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                www.twojmalybrowar.pl

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                  Mam nadzieję ze piwo smakowało...
                  no masz
                  jak dla mnie weizen był rewelacyjny
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pinio74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.10
                    • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                    Dzięki, jak nie będzie żadnej katastrofy, to może w końcu uda mi się tam jutro zawitać
                    Byłem w sobotę. Wnętrze podoba mi się (niesamowita jest ta aparatura i rozchodzący się z niej zapach). Jeżeli chodzi o piwo to świetny weizen i dobry dunkel. Pils mnie rozczarował, ale może miałem zbyt duże oczekiwania. Do następnego razu
                    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Krzysztof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.04
                      • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                      Byłem w sobotę. Wnętrze podoba mi się (niesamowita jest ta aparatura i rozchodzący się z niej zapach). Jeżeli chodzi o piwo to świetny weizen i dobry dunkel. Pils mnie rozczarował, ale może miałem zbyt duże oczekiwania. Do następnego razu

A nie trzeba było przyjść do warzelni i porozmawiać?
                      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                      www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Pinio74
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.10
                        • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
                        A nie trzeba było przyjść do warzelni i porozmawiać?
                        Miałem naprawdę "niedoczas", a rozmowa z Tobą pewnie zabrała by bardzo dużo czasu. Co się odwlecze to nie uciecze.
                        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• pifkobroda
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2006.05
                          • 4

No wreszcie jest strona

Ja tu sobie siedzę i patrzę i oczy przecieram. Strona Bierhalle wreszcie się urodziła. No brawo. Trochę sobie poogladałem i znowu szok. Stan aktualny piwa. Aż sobie musiałem piwka polać z wrażenia. bombowy pomysł. Koniec z pytaniami. Warunek jednak jest jeden - świeże newsy. Rozumiem że strona będzie rozwijana, ale początek jak dla mnie w deche. Już myślałem że nigdy jej nie będzie.
                          Last edited by pifkobroda; 2006-05-16, 03:05.

Comment

• Krzysztof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.04
                            • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pifkobroda
                            Ja tu sobie siedzę i patrzę i oczy przecieram. Strona Bierhalle wreszcie się urodziła. No brawo. Trochę sobie poogladałem i znowu szok. Stan aktualny piwa. Aż sobie musiałem piwka polać z wrażenia. bombowy pomysł. Koniec z pytaniami. Warunek jednak jest jeden - świeże newsy. Rozumiem że strona będzie rozwijana, ale początek jak dla mnie w deche. Już myślałem że nigdy jej nie będzie.

Ta strona to efekt prqcy nad materią.... ożywioną i nieożywioną....

Ludzie, którzy obserwują historię "Bierhalle" wiedzą, że wszystko co rodziło się w bólach przyniosło efekt na wysokim poziomie. Nietety to wymagało czasu...
                            Natomiast Ci którzy liczyli na błyskawiczne otwarcia... jeszcze na nie czekają
                            www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Maidenowiec
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.07
                              • 2287

Spojrzałem na stronkę i ceny zabiły biednego studenta.
                              Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• szefi
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2005.12
                                • 194

Opinia....

Nie wiem co opisać bo dwie wizyty dzień po dniu.
                                Mam mieszane uczucia...

Atmosfera fatalna...
                                muzyka nie pasuje kompletnie jakieś łubudubu....
                                obługa .... 2 w skali od 1 do 5
                                barmanki noszą głowy wyżej sufitu...
                                klient musi się prosić aby być zauważony.... no chyb że źle wyglądałem...

ale najwazniejsze.....
                                piwo... i tu bez jakiś skrupułów mogę napisać że piło je się z nieukrywaną przyjemnością...
                                spróbowałem PILS'a i DUNKEL'a oba dobre ponad spodziewanie...
                                1L to fajna miarka... choć nie wiem czy przenoszenie niemieckich zwyczajów do naszego kraju jest wskazane... ale cóż w końcu w całej knajpie czuć "niemieckiego" ducha, zwłaszcza jak się czyta niemieckie napisy na workach po słodzie ....

a sama instalacja wygląda... pięknie

no i na koniec...
                                nie wiem czy to naprawdę wielka tajemnica... jak sie warzy tutaj piwo...
                                jedni mistrzowie rozmawiają oględnie... ale szczerze i to się ceni,
                                inni są jak świeżo po szkoleniu "jak chronić tajemnicę firmy i zbyć ciekawych z uśmiechem na twarzy"

przepraszam za sarkastyczny ton ale się rozczarowałem, spodziewałem się lepszej atmosfery, może po prostu za dużo oczekiwałem.. w końcu to nasza piękna stolica....

Comment

Przetwarzanie...
                                X