Wreszcie miałem przyjemność posiedzieć w ogródku, który Bierhalle otworzył przed lokalem. Przyjemność byłaby większa w innych okolicznościach przyrody ale nie tym.
Z nowych rzeczy zauwazyłem świetnie wykonane nowe menu, ze zdjęciami, opisami co z czego i jakie piwo do czego a i sama oferta potraw do piwa rozszerzyła się znacznie.
Jednak kucharzowi trzeba powiedzieć że ostro to znaczy ostro i niech nie boi się przyostrzyć
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof
Mam nadzieję ze piwo smakowało...
no masz
jak dla mnie weizen był rewelacyjny
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Dzięki, jak nie będzie żadnej katastrofy, to może w końcu uda mi się tam jutro zawitać
Byłem w sobotę. Wnętrze podoba mi się (niesamowita jest ta aparatura i rozchodzący się z niej zapach). Jeżeli chodzi o piwo to świetny weizen i dobry dunkel. Pils mnie rozczarował, ale może miałem zbyt duże oczekiwania. Do następnego razu
Byłem w sobotę. Wnętrze podoba mi się (niesamowita jest ta aparatura i rozchodzący się z niej zapach). Jeżeli chodzi o piwo to świetny weizen i dobry dunkel. Pils mnie rozczarował, ale może miałem zbyt duże oczekiwania. Do następnego razu
A nie trzeba było przyjść do warzelni i porozmawiać?
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Ja tu sobie siedzę i patrzę i oczy przecieram. Strona Bierhalle wreszcie się urodziła. No brawo. Trochę sobie poogladałem i znowu szok. Stan aktualny piwa. Aż sobie musiałem piwka polać z wrażenia. bombowy pomysł. Koniec z pytaniami. Warunek jednak jest jeden - świeże newsy. Rozumiem że strona będzie rozwijana, ale początek jak dla mnie w deche. Już myślałem że nigdy jej nie będzie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pifkobroda
Ja tu sobie siedzę i patrzę i oczy przecieram. Strona Bierhalle wreszcie się urodziła. No brawo. Trochę sobie poogladałem i znowu szok. Stan aktualny piwa. Aż sobie musiałem piwka polać z wrażenia. bombowy pomysł. Koniec z pytaniami. Warunek jednak jest jeden - świeże newsy. Rozumiem że strona będzie rozwijana, ale początek jak dla mnie w deche. Już myślałem że nigdy jej nie będzie.
Ta strona to efekt prqcy nad materią.... ożywioną i nieożywioną....
Ludzie, którzy obserwują historię "Bierhalle" wiedzą, że wszystko co rodziło się w bólach przyniosło efekt na wysokim poziomie. Nietety to wymagało czasu...
Natomiast Ci którzy liczyli na błyskawiczne otwarcia... jeszcze na nie czekają
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Nie wiem co opisać bo dwie wizyty dzień po dniu.
Mam mieszane uczucia...
Atmosfera fatalna...
muzyka nie pasuje kompletnie jakieś łubudubu....
obługa .... 2 w skali od 1 do 5
barmanki noszą głowy wyżej sufitu...
klient musi się prosić aby być zauważony.... no chyb że źle wyglądałem...
ale najwazniejsze.....
piwo... i tu bez jakiś skrupułów mogę napisać że piło je się z nieukrywaną przyjemnością...
spróbowałem PILS'a i DUNKEL'a oba dobre ponad spodziewanie...
1L to fajna miarka... choć nie wiem czy przenoszenie niemieckich zwyczajów do naszego kraju jest wskazane... ale cóż w końcu w całej knajpie czuć "niemieckiego" ducha, zwłaszcza jak się czyta niemieckie napisy na workach po słodzie ....
a sama instalacja wygląda... pięknie
no i na koniec...
nie wiem czy to naprawdę wielka tajemnica... jak sie warzy tutaj piwo...
jedni mistrzowie rozmawiają oględnie... ale szczerze i to się ceni,
inni są jak świeżo po szkoleniu "jak chronić tajemnicę firmy i zbyć ciekawych z uśmiechem na twarzy"
przepraszam za sarkastyczny ton ale się rozczarowałem, spodziewałem się lepszej atmosfery, może po prostu za dużo oczekiwałem.. w końcu to nasza piękna stolica....
Comment