Akurat w gazecie miałem grubo pokrojone lastryko Kurde, gazeta wprawdzie była prawie tak świeża jak owo lastryko (niecałe dwa tygodnie), ale i tak nic o piwie nie było.
Stan, do jakiego doprowadził Warkę pan Varisella, był szeroko komentowany w prasie. Trzeba miec tylko nadzieję, że we Wrocławiu finał będzie zgoła inny.
Niestety nie mam dostepu do polskiej prasy-tylko te popularne ale zachecam do kupna gazety wydawanej w Niemczech pod tytulem Biercult ale tylko tym ktörzy znaja niemiecki.
jest tam wiele o piwie ,kistorii itp dla zainteresowanych podaje adres strony internetowej www.biercult.de albo www.welt-des-bieres.de-to strona wszystko o gatunkach piwa
a ja kupilem wrzesniowego fokusa bo jest 3 czesc artykulu o piwie. jeszce nie przeczytalem ale zaraz koncze prace i przeczytam
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasny, żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusy, Mosaic, ananas.
Smak - dość...
Aromat - po otwarciu nuta chmielowa (kwaskowe nuty, ale niekoniecznie cytrusy, bardziej czerwona porzeczka), po przelaniu lekka kwiatowość, a owoce coraz mniej. Chmiel nieco dominuje, i początkowo...
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
Witajcie. Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale jak coś, to można przenieść. Zastanawia mnie coraz mniejsza aktywność użytkowników tego forum. Na palcach maksymalnie obu rąk można policzyć aktywnych użytkowników, którzy regularnie dodają oceny piw. Ja także się staram. Dziwi mnie to,...
Comment