W "Fokusie" z czerwca tego roku znajdziecie artykuł o piwach specjalnych. Dla młodszych piwoszy rzecz chyba godna polecenia. Doświadczeni wyjadacze, czy może raczej wypijacze, rewelacji tutaj nie znajdą. Chociaż może przydałaby się ich weryfikacja.
Coraz więcej piwa w prasie.
Collapse
X
-
Coraz więcej piwa w prasie.
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DTagi: brak -
jak będę w bibliotece to i za nim się rozejrzę- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
A w kwietniowym CKM artykul na temat puszek piwnych (kolekcjonowania,historii,etc...)
------------------
Z piwnym pozdrowieniem
Radoslaw KwiecienComment
-
na pewno twój!
przyznaj się!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
No to było już Playboy-u, CKM-ie, Dzienniku Zachodnim (piątek 25-go maja), Fokusie, a będzie jeszcze w Wyborczej. Naprawdę coraz więcej piwa w prasie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Wlasnie, ze nie moj ale bardzo, bardzo podobny do mojego z Pivarii :-)Comment
-
Witam- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Również i w lipcowym fokusie mozemy sobie poczytac o piwie.
Znajdziemy w artykule "Piwo z pianką" troche historii na temat warzenia piwa w polsce.
Są również statystyki w których między innymi czytamy, że w"2000 roku statystyczny mieszkaniec Polski wypił już 62 litry piwa". A w rankingu przypada nam 6 miejsce w Europie a 13 na świecie pod względem spozycia piwa na głowę mieszkańca.
Postarali się o mape polski na której zaznaczono lokalizację ważniejszych browarów.(Wszak obok Spiża i C.K. Browar nie zauważyłem Somy, ale w końcu Soma jest młodym browarem)
Jest jeszcze kilka słów o warzeniu piw górnej, dolnej fermentacji, troche o porterach.
Artykuł w sumie dość ciekawie napisany, ale strasznie boli reklama którą zwinnie wklecono w to wszystko.
Jak o piwie to o piwie, dlaczego wyróżniać jakieś w taki sposób.
Fakt Pilsner Urguell jest wyśmienitym piwem i historia jego powstania ciekawa.
Jednak przesłanie tego artykułu było zbyt oczywiste.Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacyComment
-
W dzisiejszym wrocławskim dodatku "Świątyni Salomona" jest strona o wrocławskich knajpach. Nie czytuję tego zbyt regularnie, ale mam wrażenie, że jest to cykliczne.
W środowym wydaniu "Nowego Państwa" jest artykuł o paru knajpach w Warszawie, Krakowie i Łodzi. Jeśli kogoś interesuje, mogę w przyszłym tygodniu przesłać tekst.
Coś dla Marusi - w tym samym numerze "Nowego Państwa" jest artykuł o feminiźmie w wydaniu PRL - w latach 1945 - 56. Ciekawa lektura.Comment
-
A ja mam właśnie przed oczyma najnowszy, sierpniowy numer Fokusa, a w nim "Piwo z pianką" czyli część drugą artykułu z poprzedniego numeru. Znowu trochę historii i przedstawienie ok. 30 piw europejskich.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Comment