browar do wzięcia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Leonpraga
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.02
    • 468

browar do wzięcia

Nieduży browar na ziemi mazowieckiej poszukuje wspólnika lub nowego właściciela, na razie nie mogę podać miejscowości, mogę jedynie zdradzić, że browar jest w stanie w krótkim okresie czasu rozpocząć produkcję, posiada potrzebne zezwolenia, jest nadal zarejestrowany jako, czynny browar bez produkcji.
    Moc przerobowa browaru wynosi do 8,5 tyś litrów na dobę, daje to około 20 000 hl. piwa, miesięcznie, jest realna możliwość rozbudowy, browar jest w pełni wyposażony, tylko zaczynać, jutro postaram się przesłać zdjęcia warzelni i innych pomieszczeń.
    Dobrze by było gdyby przybył następny nieduży browar produkujący na lokalny rynek.
  • pieczarek
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.06
    • 5011

Ile trzeba na starcie na pewno stracić, aby można w przyszłości ewentualnie zarabiać?

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23984

rozumiem, że połowa prowizji od sprzedaży trafi tu:
      http://www.browar.biz/premium.php
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Leonpraga
        • 2005.02
        • 468

Z tego co wiem, pewnie właściciel nie miał by nic przeciwko temu by wesprzeć browar biz, za reklamę , po uruchomieniu produkcji, znam go trochę i wiem że jest on bardzo przychylny miłośnikom piwa i birofilistom, aby tylko się powiodła reaktywacja.
        Myślę, że współpraca była by owocna, nie tylko dla browar biz, ale także i dla wszystkich uczestników forum, można by było tam stworzyć bazę wypadową dla forumowiczów, na różne zloty i degustacje piwa. Pozdrawiam

Comment

• WES
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2003.11
          • 111

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Leonpraga
          na razie nie mogę podać miejscowości

Moc przerobowa browaru wynosi do 8,5 tyś litrów na dobę, daje to około 20 000 hl. piwa, miesięcznie
          85 hl dziennie daje raczej 20.000 hl rocznie

browar ... poszukuje wspólnika lub nowego właściciela
          Czy to jest oficjalne zaproszenie do składania ofert?
          Jeżeli tak, to pytanie pieczarka ...
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
          Ile trzeba na starcie na pewno stracić?
          jest bardzo trafne.
          Jak brzmi odpowiedź?
          -
          Wspiera i rozwija Piwowarstwo Amatorskie

Comment

• Leonpraga
            • 2005.02
            • 468

Nie mogłem podać miejscowości bez zgody właściciela browaru, wczoraj rozmawiałem z nim przez telefon i dziś mogę powiedzieć, że chodzi o browar w Dębowej Górze, którego właścicielem jest Pan Piotr Froń, co do wielkości produkcji oczywiście chodzi o produkcję w skali roku 20 000 hl, ile trzeba włożyć żeby zarobić i stracić na początku na pewno na to pytanie może zainteresowanym odpowiedzieć sam właściciel.
            Można traktować tą propozycję jako oficjalne zaproszenie do rozmów, tym, których interesuje browar w Dębowej Górze, podam telefon do pana Piotra i będą mogli sobie z nim pogadać, nie chcę podawać go na forum dla ogólnego dostępu, ale każdy zainteresowany może go dostać przez PW.

Comment

• Krzysztof
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.04
              • 1689

Nieduży browar na ziemi mazowieckiej poszukuje wspólnika lub nowego właściciela, na razie nie mogę podać miejscowości, mogę jedynie zdradzić, że browar jest w stanie w krótkim okresie czasu rozpocząć produkcję, posiada potrzebne zezwolenia, jest nadal zarejestrowany jako, czynny browar bez produkcji.
              Moc przerobowa browaru wynosi do 8,5 tyś litrów na dobę, daje to około 20 000 hl. piwa, miesięcznie, jest realna możliwość rozbudowy, browar jest w pełni wyposażony, tylko zaczynać, jutro postaram się przesłać zdjęcia warzelni i innych pomieszczeń.
              Dobrze by było gdyby przybył następny nieduży browar produkujący na lokalny rynek.

Interesuje mnie wątek dotyczący zezwoleń. Może mi coś umkneło ale Browar w Dębowej Górze zniknął z moich oczu dawno. Biorąc pod uwagę zmianę przepisów prawnych związanych z wejściem do Uni browar ten na 99% nie posiada potrzebnych zezwoleń akcyzowych związanych z tzw. składem podatkowym.
              Biorąc to pod uwagę potrzeba około 6 miesiecy na uruchomienie tego browaru - powiedzmy do gotowego piwa.
              Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
              www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Twilight_Alehouse
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.06
                • 6310

Dębowa Góra? To to stwierdzenie o ziemi mazowieckiej jest ciut nie na miejscu, raczej ziemia łódzka Tym bardziej mam nadzieję, że znajdzie się inwestor i życzę wszystkiego najlepszego!
                Ostatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2005-10-04, 09:00.

Comment

• Leonpraga
                  • 2005.02
                  • 468

Mając na myśli, że browar w krótkim czasie może rozpocząć produkcję, raczej chodziło mi o stronę techniczną browaru, na pewno nie ma załatwionych zezwoleń akcyzowych, o których wspomina Krzysztof, a co do umieszczenia browaru na ziemi mazowieckiej była to trochę zmyła, ale jakby nie było Skierniewice znajdują się na Nizinie Środkowo Mazowieckiej, w galerii dla zainteresowanych umieściłem zdjęcia budynków browaru i pomieszczeń.

Comment

• Twilight_Alehouse
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.06
                    • 6310

Mając na myśli, że browar w krótkim czasie może rozpocząć produkcję, raczej chodziło mi o stronę techniczną browaru, na pewno nie ma załatwionych zezwoleń akcyzowych, o których wspomina Krzysztof.
                    Faktycznie, zdjęcia pokazują, że sprzęt jest chyba w niezłym stanie. Ile lat temu zaprzestano warzenia?
                    A co do umieszczenia browaru na ziemi mazowieckiej była to trochę zmyła, ale jakby nie było Skierniewice znajdują się na Nizinie Środkowo Mazowieckiej.
                    To były tylko wielkołódzkie żarty z mojej strony Po prostu cieszę się, że może na nowo ruszyć browar leżący blisko Łodzi.

Comment

• Leonpraga
                      • 2005.02
                      • 468

Browar przestał produkować piwo na przełomie 1995 – 1996 r., urządzenia wyglądają naprawdę nieźle sam byłem tym zaskoczony, a jeszcze bardziej tym, że w ogóle cokolwiek zostało, myślałem, że zostały tylko budynki, a sprzęt już dawno został sprzedany

Comment

• mste
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.01
                        • 152

Znalazł się już jakiś chętny na stratę "paru groszy" ?
                        Jak dobrze pójdzie to łódzkie piwem będzie stało.

Comment

• darko
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 2078

Znalazłem takie oto ogłoszenie:

Comment

• Shlangbaum
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2005.03
                            • 5828

A ja znalazłem taką ciekawą aukcję na allegro
                            Attached Files
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2006-03-10, 11:30.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

W formach transportu zapomniałeś dopisać "zostaje na miejscu".

Comment

Przetwarzanie...
                              X