I ja to oczywiście rozumiem. Tak było ostatnio w Mirowie. Ale nie zauważyłem tam nic ciekawego do zabrania celem ukarania właścicieli. Po prostu z kolegą głośno skomentowaliśmy to co zastaliśmy. I parę osób przyłączyło się do nas ale na właścicielu nie zrobiło to wrażenia. Pewnie zabranie nieciekawych szklanek, też nic by nie zmieniło.
Wynoszenie szklanek z knajp
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Zgadzam się z Krzysiem, że na krajowym rynku ciężko spotkać ciekawe szkło. Szklanki kolekcjonuję ostrożnie. Chodzi o ciekawe kształty oraz brak miejsca w domu. Butelki, wafle, etykiety, puszki zajmują już wystarczająco dużo miejsca. A obsługa niekiedy jest bardzo dziwna, kiedyś dopiero po ostrych targach udało mi się wynieść wafel. Oczywiście na stołach ich nie było. Wszystkie grzecznie poukładane na barze.Comment
-
No i skąd ja to znam...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Kazdemu sie to zdaza ale te kufle odrazu maja za soba jakas historie. Ja tez tak kiedys uczynilem i nie zaluje tego i jestem bardzi zadowolony z tych zdobyczy. Teraz juz tego nie praktykuje i kufle (nie szklanki) zdobywam droga legalna.Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)Comment
-
Simon to ma sie czym szczycić, bo ja jedynie polskie co ciekawsze. A ostatnio się to odbyło z nie małą dozą adrenaliny, widząc jak ochrona obeszła sie ze znajomym znmajdując kufel w jego kieszeni.
A le i tak byłem uparty w swych zamierzeniach, to taka mała kara za ich chamstwo.Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacyComment
-
No ale właśnie w Polsce słabo z ciekawymi szklankami. Miało to spory wpływ na mój powrót na drogę legalnego nabywania szkła, które polega na tym, że dostaję je w prezencie
Nawet od rodziców dostaję szklanki do piwa
Comment
-
Nigdy nie zdażyło mi się wynieść szklanki z knajpy. Może dlatego że wychodząc z reguły martwiłem się tym jak dotrzeć do domu. Mimo to troche mi sie ich nazbierało.
Marusia - możemy się powymieniać.
Z ciekawszych to mam z węgierskiego browaru DREHER. W Polsce nie do zdobycia.
Niedługo będę tez miał jakieś południowoafrykańskie.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
-
U mnie niestety działa taki mechanizm, że jak coś tłukę (albo goście tłuką) to właśnie co ciekawsze egzemplarze, zatem nie mam się za bardzo czym pochwalić
Poszły do kubła już m.in. 4 szklanki z Holandii, 3 z Austrii, 2 z Niemiec...Comment
-
cyt. adam16
(...)knajpkach na Słowacji i w Czechach, po czym po krótkich rozmowach z obsługą, czasem z szefostwem otrzymywałem takowy obiekt za symboliczną odpłatnością(...)
Mam podobne doświadczenie co ty, będąc na wakacjach na Słowacji, kombinowałem z bratem jak by tu walnąć szklankę bażanta, a mojego brata olśniło i zapytał się barmana czy by mu go nie sprzedał,a on widząc jak mi się ta szklaneczka podoba, powiedział "weź sobie tą szklaneczkę tak w promocji". Później chodziłem już tylko do tego lokalu- więc myślę,że im się ta szklaneczka zwróciła z nawiązką.Catalunya es una nación y el Barça es un ejércitoComment
-
Czytałem gzieś, że w Stanach niektóre knajpy stawiały na stolikach popielniczki z napisami np. "ukradziono mnie u Murphy'ego" . Bo to taki sport był wtedy i poszli pod publikę-kradniecie? OK,to kradnijcie u nas.
A przy okazji zamówicie coś może?Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/Comment
-
Ja mam w domu jedną szklankę do piwa i jest ona w dodatku małą szklaneczką, taką 0,33l, a pochodzi z miejscowości Rokytnik w Czechach(blisko Kudowy Zdrój). Otrzymałem ją po kilku dniach namawiania barmana, w końcu po wtajemniczeniu i co za tym idzie prośbie znajomego technicznego-pana Józka, otrzymałem tę piękną szklankę ze złotym rantem i tak samo złotym napisem Krusovice."Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan LemańskiComment
Comment