Wynoszenie szklanek z knajp

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysztof
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.04
    • 1689

Mycie szła...

Macie pomysł na połysk szklanek po umyciu?
    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
    www.twojmalybrowar.pl

Comment

• piwo
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.08
      • 810

Simon napisal/a
      Myślę, że Browary w Polsce przywiązują ogromną uwagę do pozyskiwania konsumentów piwa w lokalach, przeznaczając ogromne kwoty na wspieranie ich działalności. To dzięki takiej współpracy wiele lokali zdobyło klientów i utrzymuje się na rynku.
      90% ogródków piwnych w tym kraju zostało sfinansowanych przez browary. Koncerty klubowe, trasy koncertowe zespołów i wiele innych imprez współpfinansowanych jest również przez Browary. Większość gastronomików zadowolona jest z takiej współpracy.
      I jak w każdej społeczności są tacy, którzy zawsze będą narzekać... ( choćby na brak firmowych szklanek ).
      Lokal to dla Browaru przede wszystkim promocja ( wizerunek, zachęcenie do spróbowania...itd) która ma owocować prefencjami konsumenta przy zakupie danej marki. Również w sklepie.
      A propos ogródków i mebli - większego łapówkarstwa i nepotyzmu chyba nigdzie nie ma (oprócz lekarzy i prawników).
      Nie podoba mi się jako klientowi knajp, że restaurator godzi się wziąć meble i lać tylko piwo z tego browaru, który mu meble dostarczył.

Comment

• Simon
        † 1964-2008 Piwosz w Raju
        • 2001.02
        • 993

Nie rozumiem co to ma wspólnego z łapówkarstwem i nepotyzmem. Jest to normalna umowa o współpracy. I tak jest w większości państw na świecie.
        Vide: Niemcy, Czechy, Austria...
        Simon

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23902

jakiego rzędu są to korzyści w porównaniu do lokalu, który stara się być niezależny, który chce lać co mu się podoba?
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Kieliszek
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.06
            • 68

Mi rowniez zdarza sie czasami przywlaszczyc sobie szklaneczke z lokalu.Kieruja mna jednak inne, dosc prozaiczne pobudki,mianowicie wychodzac z jakiejs knajpy o slusznej porze i nie bedac piwien czy dojade jakims nocnym tramwajem przygotowuje sie na piesza wedrowke.Dlatego z premedytacja czasami kupuje piwo tuz przed wyjsciem tak by moc z orezem w reku godnie dralowac do akademika(moglbym oczywiscie wziasc "plastik"ale to "nie godzi sie")

ps.Prosze o nienasladowanie w/w postepowania

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Piwo - odnoszę wrażenie, żeś coś w słabej formie - co Ty wypisujesz???

www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• piwo
                • 2001.08
                • 810

Nie, nie w złej formie.

Po prostu przez znajomych wiem, że krzesła, stoliki i gadżety wstawiane są do browarów (dział marketingu lub reklamy) tylko za sporymi łapówami lub poparciem rodziny/znajomych.

Sprawa wygląda tak - chcę wstawić krzesła, znaczy chcę aby browar kupił je ode mnie - idę do działu reklamy, nie mam znajomych -> olewają mnie, jeśli mam to chcą działę, za to że kupili ode mnie (być może zarząd czy kierownictwo nic o tym nie wie ale tak jest).

Nie będę po nazwach browarów mówił. Ale tak jest. Zamawiamy kolejną partię - kolejna działa.

Comment

• talrasha
                  • 2001.11
                  • 685

Re Krzysztof

Krzysztof
                  Zbierałem je długo od roku 1986 od lutego. Dokladnie pamiętam jak kupiłem 2 rodzaje szklanek w Browarze w Warce. Mam je do dziś.
                  Ja zbieram jakieś 5 lat, i jak napisałem wcześniej nie mam ich zbyt wiele, z myciem są rzeczywiście problemy. Pomysłu na połysk nietety nie mam.
                  Mówiąc szczerze to zazdroszcze ci szklanek, ale mycia już trochę mniej.
                  Catalunya es una nación y el Barça es un ejército

Comment

• Simon
                    † 1964-2008 Piwosz w Raju
                    • 2001.02
                    • 993

Piwo,
                    to co wypisujesz to niebezpieczne uogólnienia. Owszem, jak w każdej pracy są osoby nieuczciwe. Ale jest to bardzo krzywdzące dla wielu ludzi zaangażowanych w swoją pracę, w zdobywanie nowych klientów i konsumentów. Nierzetelność, nieuczciwość ma bardzo krótkie nogi i takie osoby są bardzo szybko eliminowane. Z bardzo złymi referancjami !
                    Simon

Comment

• Krzysztof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.04
                      • 1689

Połysk szklanek

Mam sposób na połysk szkanek.
                      Jest on nastepujący:
                      1) mycie jakimś srodkiem myjącym np. wodą z Ludwikiem
                      2) płukanie wodą
                      3) płukanie wodą z dodatkiem nabłyszczacza do zmywarek np. przez zanurzenie
                      4) ociekanie do góry dnem

Proste?
                      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                      www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Andi
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.07
                        • 1915

Jak przyjechalem do Niemiec a bylo to ze 15 lat temu zawsze pragnalem miec pare szklanek z röznych Browaröw-Z poczatku pielegnowalem je zajebiscie nikomu obcemu nie pozwolilem pic z mojej ulubioneji zawsz sam ja czyscilem
                        Pomimo ze zawsze mialem zmywarke do naczyn zauwazylem ze napisy predko sie zmywaja wiec postanowilem wszystkiw szklanice recznie myc i tutaj jast to najlepszy sposöb zeby sie wszystko blyszczalo i mialo swöj Glanz.
                        Niestety wkrötce zauwazylem ze nie posiadam zadnych unikalöw i moje szklanice mozna dostac prawie w kazdym sklepie za pare Pfeniköw.
                        Postanowilem wiec korzystac do woli az sie nie uszkodzi a gdy juz na nia nie moge patrzec wyrzucam na smietnik i kupuje za pare marek nowa kolekcje ktöra znöw kilka tygodni przetrwa.Ale dla Kolekcjoneröw Szklanek jest to juz inna zecz
                        Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• pjenknik
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.08
                          • 3388

A ja wyniosłem szklankę w sobotę w Krakowie. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że mnie Grzech sponiewierał strasznie w różnych lokalach i nie wiedziałem co czynię
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• celt_birofil
                            † 2017 Piwosz w Raju
                            • 2001.09
                            • 4469

O Ty... z mojego ulubionego pubu !!!
                            Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• pjenknik
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.08
                              • 3388

Originally posted by Simon
                              Piwo,
                              to co wypisujesz to niebezpieczne uogólnienia. Owszem, jak w każdej pracy są osoby nieuczciwe. Ale jest to bardzo krzywdzące dla wielu ludzi zaangażowanych w swoją pracę, w zdobywanie nowych klientów i konsumentów. Nierzetelność, nieuczciwość ma bardzo krótkie nogi i takie osoby są bardzo szybko eliminowane. Z bardzo złymi referancjami !
                              Z tego co ja słyszałem od kolegi który zajmuje się naszywkami i nadrukami na odzieży, a także produkcją namiotów jest to norma a nie wyjątek.
                              W każdym dziale marketingu siedzi jakaś dziunia która mówi, że może to popchnąć do szefa ale.....taka jest ta nasza Polska rzeczywistość.

Comment

• pjenknik
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.08
                                • 3388

Originally posted by celt_birofil
                                O Ty... z mojego ulubionego pubu !!!
                                Skąd wiesz że z Twojego ulubionego pubu? Byliśmy w wielu knajpach

Comment

Przetwarzanie...