Bierhalle w Katowicach!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Bierhalle w Katowicach!

Bierhalle w Katowicach!!!
    "Miłośników piwa przyciągnie zapewne Bierhalle, w której warzony złocisty napój." - to cytat z dziesiejszego katowickiego dodatku do Gazety Wyborczej. Rzecz dotyczy Silesia City Center, którego otwarcie ma nastąpić 18 listopada br.
    Drugi tego typu browar w Katowicach? Zaczyna być ciekawie
    Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2005-10-07, 06:57.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
  • pawelek59
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.04
    • 195

w której części miasta będzie Silesia City Center

Comment

• strzelczyk76
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.11
      • 823

Na terenie dawnej kopalni węgla Kleofas (Gottwald) - przy ul. Chorzowskiej.

Bierhalle w Katowicach - i to jest panowie - barzdzo słuszna koncepcja
      NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• kalifat
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.10
        • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
        Bierhalle w Katowicach!!!
        Zbieżność nazw z tworzonym browarem w Warszawie jest przypadkowa czy może to robi ta sama ekipa?

Napiszcie coś więcej, bo nie wszyscy mają w GW dodatek dla Śląska
        bla bla bla

Comment

• Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5618

Nie wiem jak to będzie, ale to co wyszperałam w Internecie mnie zaciekawiło:
          " ... Restauracja Bierhalle w Arkadii jest pierwszą z sieci, jaką zaplanowali inwestorzy. Następne restauracje powstaną w najbliższym czasie w Warszawie oraz innych miastach Polski." (za stronkami http://www.detaldzisiaj.com.pl)

Więc może Katowice to dopiero początek (po Warszawie oczywiście). Na to, że Bierhalle będzie w Opolu to nawet nie liczę, ale we Wrocławiu przydałby się jeszcze jeden browar restauracyjny.
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• fteo
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.05
            • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
            Więc może Katowice to dopiero początek (po Warszawie oczywiście). Na to, że Bierhalle będzie w Opolu to nawet nie liczę, ale we Wrocławiu przydałby się jeszcze jeden browar restauracyjny.
            Mam nadzieję.
            Naszemu Spiżowi przydałaby się konkurencja.
            http://lotnictwo.net.pl/
            http://www.flightradar24.com/
            http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
              Zbieżność nazw z tworzonym browarem w Warszawie jest przypadkowa czy może to robi ta sama ekipa?

Napiszcie coś więcej, bo nie wszyscy mają w GW dodatek dla Śląska
              W katowickim dodatku do GW jest tylko to jedno zdanie. Najprawdopodobniej jest tak jak pisze Maggyk.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• kalifat
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.10
                • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                W katowickim dodatku do GW jest tylko to jedno zdanie. Najprawdopodobniej jest tak jak pisze Maggyk.
                Tak, znalazłem na stronie internetowej gazety tę informację. O Bierhalle jest jedynie wspominek, ale z tego co zrozumiałem to SCC ma być otwarte 18 listopada.

A samo Bierhalle - niewiadomo. Może razem z SCC, a może ... ze dwa lata później (skoro jak pisze Maggyk jest szansa na sieć browarów, więc można liczyć się z 'opóźnieniem' takim jak w Arkadii)

ps. a o tę sieć to chyba trzebaby zaciągnąć języka u Krzysztofa
                Ostatnia zmiana dokonana przez kalifat; 2005-10-07, 14:20.
                bla bla bla

Comment

• Wujcio_Shaggy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.01
                  • 4628

[...] A samo Bierhalle - niewiadomo. Może razem z SCC, a może ... ze dwa lata później (skoro jak pisze Maggyk jest szansa na sieć browarów, więc można liczyć się z 'opóźnieniem' takim jak w Arkadii)
                  Jakie dwa lata? - Arkadia została otwarta w październiku 2004 - czyli dopiero rok . A teraz może pójść szybciej - wszak pewne doświadczenia już są zebrane.

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• adam16
                    • 2001.02
                    • 9865

Myślę, że to będzie prędzej niż za dwa lata. W każdym razie trzymam kciuki.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz

Comment

• kalifat
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.10
                      • 1168

W czasie to rok, ale ... 2004 i 2005 to dwa - różne - roki

A ja trochę poczytałem o tym kompleksie SCC i koncepcja bardzo mi się podoba. Nie dość, że spora część terenów pokopalnianych zostanie zaanetowana (ileż to ruin stoi w kazdym zakątku kraju) to jeszcze część budynków zostanie wyremonotwana i ma podobno służyć ciekawym inicjatywom kulturalnym. Oby, bo wolę nawet głupawy happening niż poważny HANDEL.
                      Ciekawostką jest też to, że już w grudniu (zapewne na 4 XII) ma powstać w którymś z ocalałych budynków kopalni - kaplica.

To chyba pierwsza w Polsce taka inicjatywa, aby nie wyburzać wszystkiego co stare, ale spróbować to 'nagiąć' do nowych celów. Popieram.
                      bla bla bla

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
                        Mam nadzieję.
                        Naszemu Spiżowi przydałaby się konkurencja.
                        Oj, przydałaby się, przydała... W ich piwach czuć, niestety, ten brak konkurencji....

Ale z drugiej strony - Trójmiasto nie ma browaru restauracyjnego - tam by się też przydał!
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

W czasie to rok, ale ... 2004 i 2005 to dwa - różne - roki

A ja trochę poczytałem o tym kompleksie SCC i koncepcja bardzo mi się podoba. Nie dość, że spora część terenów pokopalnianych zostanie zaanetowana (ileż to ruin stoi w kazdym zakątku kraju) to jeszcze część budynków zostanie wyremonotwana i ma podobno służyć ciekawym inicjatywom kulturalnym. Oby, bo wolę nawet głupawy happening niż poważny HANDEL.
                          Ciekawostką jest też to, że już w grudniu (zapewne na 4 XII) ma powstać w którymś z ocalałych budynków kopalni - kaplica.

To chyba pierwsza w Polsce taka inicjatywa, aby nie wyburzać wszystkiego co stare, ale spróbować to 'nagiąć' do nowych celów. Popieram.
                          Mnie też się podoba koncepcja SCC, choć z drugiej strony powstaje moloch. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie. Mam nadzieję, że handel nie przeważy nad kulturą.
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                            Oj, przydałaby się, przydała... W ich piwach czuć, niestety, ten brak konkurencji....

Ale z drugiej strony - Trójmiasto nie ma browaru restauracyjnego - tam by się też przydał!
                            W każdym większym mieście powinien być taki browar.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz

Comment

• Maggyk
                              Szara Adminiscjencja
                              🍼
                              • 2004.05
                              • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia

No nie ma, ale Trójmiasto daleko od Opola, a Wrocław tuż, tuż.

Po drugie jeżeli Bierhalle otwiera browar w Warszawie, gdzie jest BrowArmia, zamierza otworzyć lokal w Katowicach, gdzie już funkcjonuje Spiż, to logicznym z mojego punktu widzenia wydaje się być Bierhalle we Wrocławiu, gdzie też już jest jakaś powiedzmy konkurencja. Pięknie sobie to wykombinowałam, prawda
                              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                              Piwo domowe -
                              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

Przetwarzanie...
                              X