Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Upadek Zabrza - sukces Suwałk?
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Właśnie piję Górnośląskie jeszcze w Euro.Nistety smakowo jest troche gorsze niż kiedyś.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2... i w gorszej jakości, zauważyłem to przy SuperPiwosz'u !?
A wracając do tematu, w Łodzi zaobserwowałem zjawisko odwrotne, tzn. Suwałk już dawno nie widziałem na półkach sklepowych (ostatnio chyba jakieś Północne Super Mocne), za to pojawiło się Śląskie Mocne.
A jak świat światem, piwa z Zabrza do tej pory w Łodzi nie uświadczyłeś.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DreamerTo piwo nigdy nie budziło moich zachwytów, może po prostu nie miałem szczęścia.
A wracając do tematu, w Łodzi zaobserwowałem zjawisko odwrotne, tzn. Suwałk już dawno nie widziałem na półkach sklepowych (ostatnio chyba jakieś Północne Super Mocne), za to pojawiło się Śląskie Mocne.
A jak świat światem, piwa z Zabrza do tej pory w Łodzi nie uświadczyłeś.
A reszta się kręci bo : " Świat się zmienia ! ", zaś BG brak bo nawet u nas mają kłopoty z zapełnieniem półek ( chociaż niechętnie go tu kupują ),
trzeba chyba poczekać aż się wyprostują po prywatyzacji.
Comment
-
-
Powoli jakby, piwa z Suwałk zanikają w okolicy.
Teraz martwi mnie, że ponoć Zabrze zamiast robić sprawdzonego i pysznego Diamenta, wchodzi w piwa kategorii Super MocneBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Powoli jakby, piwa z Suwałk zanikają w okolicy.
Teraz martwi mnie, że ponoć Zabrze zamiast robić sprawdzonego i pysznego Diamenta, wchodzi w piwa kategorii Super MocneBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Teraz martwi mnie, że ponoć Zabrze zamiast robić sprawdzonego i pysznego Diamenta, wchodzi w piwa kategorii Super Mocne
Przy 10vol. efekt porównywalny już do polskich win marki Wino ! Przyzwoitego Diamenta to nawet chyba na święta nie będzie i z czego ja zrobię zupę !?
Biedny mój znajomy prowadzący sklepik spożywczy i ja, poleciłem mu kiedyś sprowadzić to piwo i wszystko musiałem wypić - było to chyba na wiosnę !?
Zaś " Suwałki " mi nie przeszkadzają, w różnorodności potęga - tak zawsze było na Śląsku !
Taki jest stan rzeczy ... bo jak kiedyś napisano: " tam gdzie bije się Bud z Budvarem zawsze wygrywa polskie wino marki Wino ! "
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Teraz martwi mnie, że ponoć Zabrze zamiast robić sprawdzonego i pysznego Diamenta, wchodzi w piwa kategorii Super MocneLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotDziwisz się?Przecież to Van Pur,a oni właśnie postawili na piwa mocne i super mocneBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Czyżby Zabrze wystąpiło z kontrofensywą atakując Suwałki na jego własnym (choć zaniedbanym) terenie? Bo od kilku suwalskie jest trudno znależć w Białymstoku. Nie szukałem ostatni specjalnie, a w oczy rzuciło mi się tylko Beczkowe i Kurkowe w sieci "Stokrotka". I tak jest pewnie w "Stokrotkach" w innych miastach. Ale przecież Suwałki są swoje. Jako takie są w mojej świadomości. W latch 80-tych były w jednym przedsiębiorstwie z "Dojlidami". Zabrza zaś nigdy tu nie był. Z jednym wyjątkiem - przemknął przed kilku laty przez sklepy sieci, z kolei, "Żabka". A tu nagle w zwykłym osiedlowym monopolu (dla zainteresowanych: przy Chrobrego na tyłach Piasta-Kołodzieja-Biedronki) Śląskie Mocne i Supermocne w granatach. Pani ekspedientka poinformowała mnie, że klienci chwalą Supermocne. Ciekawe po ilu zaczynają chwalić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfireJesli bedzie to dla kogos pocieszeniem , to powiem ze ostatnio piwa z Zabrza ( np.Sląskie Mocne ) mozna dostać w Wałbrzychu. Wcześniej nie miałem okazji napotkac takowych.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KolesławCzyżby Zabrze wystąpiło z kontrofensywą atakując Suwałki na jego własnym (choć zaniedbanym) terenie?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kolesław...A tu nagle w zwykłym osiedlowym monopolu (dla zainteresowanych: przy Chrobrego na tyłach Piasta-Kołodzieja-Biedronki) Śląskie Mocne i Supermocne w granatach.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment