Kłamstwa na etykietach

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piecyk_gazowy
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.05
    • 124

    #16
    Praktyki zanizania woltazu w piwach mocnych sa bardzo powszechnie stosowane co pi9salem wielekrotni ,pewnie sa jakies normy tolerancji bledu w woltazu w koncu jestesmy w une europejskiej a tu na normy sa na wszystko
    !!!! Fuck you prototypy!!!!

    Comment

    • kiszot
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8115

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59
      Wartobyłoby sprawić aby w końcu "ktoś" się przejął
      Na razie jest to chyba mur nie do przeskoczenia

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piecyk_gazowy
      Praktyki zanizania woltazu w piwach mocnych sa bardzo powszechnie stosowane co pi9salem wielekrotni ,pewnie sa jakies normy tolerancji bledu w woltazu w koncu jestesmy w une europejskiej a tu na normy sa na wszystko
      Nawet na pisownię
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

      Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

      Comment

      • nikita_banita
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 1363

        #18
        Mnie najbardziej denerwuje brak dokładnej informacji na opakowaniu gdzie piwo zostało uwarzone, w którym z polskich browarów.
        Szczególnie mnie to denerwuje w KP, bo nie wiem czy etykieta z Żubra jest z piwa uwarzonego w Białymstoku, w Poznaniu czy może w Tychach. I to boli mnie jako kolekcjonera i konsumenta.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19274

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
          ... I to boli mnie jako kolekcjonera i konsumenta.
          jeśli KP regionalizuje Żubra tak, że w dany region trafia on tylko z jednego browaru to nie widzę problemu. smak zawsze będzie ten sam i zawsze będziesz wiedział z którego browaru.

          Comment

          • sopista
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.01
            • 1747

            #20
            Jako kolekcjonerowi brak mi określenia browaru i normy (przyjąłem na swojej stronie oznaczenia normami i teraz mi tego brakuje). Jako konsument mam swoje ulubione piwa i wiem co mam pić!!! Zresztą tak się jakoś dziwnie składa, że piwa "sierotki" - bez określenia browaru je warzącego i tak nie są moimi ulubionymi. Za piwa z pełnymi oznaczeniami na etykietach.

            Comment

            • dzidek1960
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1548

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
              Ota Dvorsky to postać autentyczna
              Muszę tu z Tobą trochę się nie zgodzić. W Szwejku był piwowar Otto Dvorsky, a nie Ota!
              Ten Ota to prawdopodobnie postać czysto fikcyjna, nikt poza browarem nic o nim nie słyszał.
              Druga sprawa, z którą pozwolę sobie polemizować to piwo. Nigdy nie piłem Szwejki butelkowej więc nie wiem czy rzeczywiście jest taka ochydna jak niektórzy tu piszą. Faktem jest że lana bywała różna od dobrej do wstrętnej, lecz od czasu zmian organizacyjnych i kadrowych w browarze, ten poziom się wyrównał. Wg. mnie jest teraz całkiem przyzwoitym piwem. Mówię tu o pilsnerze bo mocnej nie ma w Lesznie w wersji beczkowej.

              A co do informacji na etykietach to coś za dużo jest piw gdzie podają adres warszawski. Jeszcze trochę i okaże się, że prawie wszystkie będą miały taki adres.
              Zazdroszczę Warszawiakom takiego ogromu browarów !
              "Ma jednak kraj polski napój warzony
              z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
              piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
              do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
              mieszkańców, lecz i cudzoziemców
              wybornym smakiem"
              Jan Długosz, Historie Piwne
              Moja strona www w początkowym okresie budowy

              Comment

              • sopista
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 1747

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
                Zazdroszczę Warszawiakom takiego ogromu browarów !
                A JEST ICH AŻ 2 (SŁOWNIE DWA). z CZEGO OBA RESTAURACYJNE. No już nie krzyczę. Bo faktem jest, że piwka w nich są przednie.

                Comment

                • dzidek1960
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.01
                  • 1548

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista
                  A JEST ICH AŻ 2 (SŁOWNIE DWA). z CZEGO OBA RESTAURACYJNE. No już nie krzyczę. Bo faktem jest, że piwka w nich są przednie.
                  To że tylko dwa warzą piwka to tu wszyscy wiemy, ale za to jaki ogrom gdy się czyta etykiety
                  Ostatnia zmiana dokonana przez dzidek1960; 2005-10-28, 19:34.
                  "Ma jednak kraj polski napój warzony
                  z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                  piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                  do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                  mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                  wybornym smakiem"
                  Jan Długosz, Historie Piwne
                  Moja strona www w początkowym okresie budowy

                  Comment

                  • Dreamer
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.05
                    • 1576

                    #24
                    Co do mylących danych adresowych na etykietach jest to "przywilej" koncernów i to nie tylko w naszym kraju. Informują one konsumenta o adresie siedziby, nie wspominając gdzie fizycznie piwo powstaje.
                    Fakt, jest to irytujące zwłaszcza dla kolekcjonerów, którzy mogą mieć problemy z przyporządkowywaniem etykiet. Też mnie to wkurza, ale nasi tego nie wymyślili. Ze świata przyszło...
                    Blog: Piwna Brytania

                    Comment

                    • Chris
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2004.05
                      • 812

                      #25
                      PIAST ZIMOWE

                      "Piwo" jasne....a na tylnej etykiecie napisane jest ze ciemne
                      chickkiller :)

                      Comment

                      • nikita_banita
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 1363

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris
                        "Piwo" jasne....a na tylnej etykiecie napisane jest ze ciemne
                        Ktoś tu wciska ciemnotę ludowi

                        Comment

                        • nikita_banita
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 1363

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                          jeśli KP regionalizuje Żubra tak, że w dany region trafia on tylko z jednego browaru to nie widzę problemu. smak zawsze będzie ten sam i zawsze będziesz wiedział z którego browaru.
                          Taaakkk... Tylko co począć, gdy piwo, które uwarzono w Poznaniu tam się nie sprzedaj i jest przywożone do Białegostoku celem wciśnięcia go konsumentom?
                          Jedno wiem na pewno - Żubr Żubrowi nierówny i choć pijam go tylko jeśli zostanę nim poczęstowany i nie mogę odmówić to i tak picie go z myślą, że uwarzono go gdzieś indziej niż w Białymstoku sprawia mi ból , ból tym większy, że jako konsument chcę wiedzieć gdzie, z czego i ilo procentowe piwo, które piję uwarzono.

                          Comment

                          • mste
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.01
                            • 152

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
                            Taaakkk... Tylko co począć, gdy piwo, które uwarzono w Poznaniu tam się nie sprzedaj i jest przywożone do Białegostoku celem wciśnięcia go konsumentom?
                            Jedno wiem na pewno - Żubr Żubrowi nierówny i choć pijam go tylko jeśli zostanę nim poczęstowany i nie mogę odmówić to i tak picie go z myślą, że uwarzono go gdzieś indziej niż w Białymstoku sprawia mi ból , ból tym większy, że jako konsument chcę wiedzieć gdzie, z czego i ilo procentowe piwo, które piję uwarzono.
                            Nie wiem jak w KP, ale w GŻ w browarze w Elblągu warzą Warki, Tatry, a czasem Heńka i Portera Zywieckiego. Dotyczy to wiekszości ich browarów (ciekawostką jest, że Żywca warzą podobno tylko w Żywcu).
                            W KP i CO jest pewnie podobnie.
                            I to jest jednym z powodów, dla którego na etykietach podawane są adresy siedziby koncernów.
                            Jak by to wygladało " Tatra z samiuśkich gór" - warzone na pomorzu.

                            Comment

                            • Pogoniarz
                              † 1971-2015 Piwosz w Raju
                              • 2003.02
                              • 7971

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris
                              "Piwo" jasne....a na tylnej etykiecie napisane jest ze ciemne
                              O w mordę,Bosman Polarny ma też napisane ,że to piwo ciemne-dopiero dostrzegłem.Czyli pewnie to jest to samo piwo Takie maluśkie literki i cyferki,jak przy podpisywaniu umowy z bankiem


                              Prawie jak Piwo
                              SZCZECIN

                              Comment

                              • Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mste
                                ... W KP i CO jest pewnie podobnie...
                                W KP Tyskie, Lecha i Żubra produkują we wszystkich trzech browarach, Reddsy i DOga ponoć tylko w Poznaniu i w Tychach, zaś te, które są w butelkach 0,66 - tylko w Poznaniu.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X