NIe wiedzialem w jakim dziale to umieścić i zdecydowałem że w tym. Pytanie moje to: czy istnieje jakaś szkoła, akademia bądź istnieją jakieś kursy o tematyce piwa po których można dostać jakiś dyplom (choć nie koniecznie)? Oczywiście codzi mi o teren Polski. Proszę o wszelakie informacje na ten temat. Pozdrawiam!!! rutek_patrol
Małe pytanie...
Collapse
X
-
Postawisz Art-owi skrzynkę browca (tylko dobrego- jakiś porter ewentualnie Notrckie) to Ci dyplom wysmaruje, i to z samego Browar.biz.
A tak na poważnie to ja o żadnej akademii piwnej w Polsce nie słyszałem.
Poczytaj dogłębnie Browar.biz a żadna akademia Cię tyle nie nauczy.
I mogłbyś uzupełnic profil.
-
-
Są organizowane Warsztaty Piwowarskie we Wrocławiu, Lublinie i Warszawie. Dyplomy zazwyczaj są
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rutek_patrolNIe wiedzialem w jakim dziale to umieścić i zdecydowałem że w tym. Pytanie moje to: czy istnieje jakaś szkoła, akademia bądź istnieją jakieś kursy o tematyce piwa po których można dostać jakiś dyplom (choć nie koniecznie)? Oczywiście codzi mi o teren Polski. Proszę o wszelakie informacje na ten temat. Pozdrawiam!!! rutek_patrol
Comment
-
-
Proponowałbym technologię ŻYWNOŚCI a nie żywienia. Podobnie brzmi, ale to co innego. Technologia żywności zajmuje się bardziej drogą od "rolnika" do "jamy ustnej", a dalej to już żywienie. Oczywiście w dużym skrócie.
Technologia przemysłów fermentacyjnych to jeden z przedmiotów na TŻ na SGGW. Z piwa jest jedno ćwiczenie a na wykłady nie chodzę . No i jest specjalizacja: biotechnologia i mikrobiologia żywności - ale z tego co słyszałem piwa jest tam mało.Last edited by darko; 2005-11-11, 22:02.
Comment
-
Comment