Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Szczyrzyc
Collapse
X
-
nowy browarek
WITAJCIE!!!
Mały browarek na prawdę istnieje , kilku moich znajomych było na szkoleniu w Austrii.
Trwają procedury związane z zezwoleniami na produkcję , jest tego naprawdę sporo
Będzie to produkcja nowoczesna , widziałem wszystkie urządzenia do gotowania i fermentacji wszystko z miedzi i nierdzewki ,poprostu cacko .pracowałem kilka lat w starym browarze więc mam porównanie.:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik Wyświetlenie odpowiedziWITAJCIE!!!
Mały browarek na prawdę istnieje , kilku moich znajomych było na szkoleniu w Austrii.
Trwają procedury związane z zezwoleniami na produkcję , jest tego naprawdę sporo
Będzie to produkcja nowoczesna , widziałem wszystkie urządzenia do gotowania i fermentacji wszystko z miedzi i nierdzewki ,poprostu cacko .pracowałem kilka lat w starym browarze więc mam porównanie.:
JAK KOLEGA NAPISAŁ TERAZ TYLKO CZEKAĆ NA POZWOLENIA I RUSZAĆ Z WAŻENIEM PIWA
SŁYSZAŁEM ŻE PIERWSZE PIWO UWAŻONE MA BYĆ PILS
ALE JAIE BĘDZIE DECYZJA NALEŻY DO WŁAŚCIELKI
URZĄDZENIA GOTOWE DO ROZPOCZĘCIA PRACY
NAPISZE JEŚLI RUSZY PRODUKCJA
POZDRAWIAM PIWOSZY
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelharfa Wyświetlenie odpowiedziJAK KOLEGA NAPISAŁ TERAZ TYLKO CZEKAĆ NA POZWOLENIA I RUSZAĆ Z WAŻENIEM PIWA
SŁYSZAŁEM ŻE PIERWSZE PIWO UWAŻONE MA BYĆ PILS
ALE JAIE BĘDZIE DECYZJA NALEŻY DO WŁAŚCIELKI
URZĄDZENIA GOTOWE DO ROZPOCZĘCIA PRACY
NAPISZE JEŚLI RUSZY PRODUKCJA
POZDRAWIAM PIWOSZY
Piwo warzymy i sprzedajemy na objętość (litry), a nie masę (kilogramy).Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-02-09, 21:24.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik Wyświetlenie odpowiedziBędzie to produkcja nowoczesna , widziałem wszystkie urządzenia do gotowania i fermentacji wszystko z miedzi i nierdzewki ,poprostu cacko .pracowałem kilka lat w starym browarze więc mam porównanie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziBuuuuu.... ale porażka Kwasoodporkę-nierdzewkę to my mamy w Lechu i innych badziewiach z Wielkiej Trójki "produkujących nowocześnie""You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziBuuuuu.... ale porażka Kwasoodporkę-nierdzewkę to my mamy w Lechu i innych badziewiach z Wielkiej Trójki "produkujących nowocześnie" Problem w tym Fermentownik że większość z nas tutaj woli tradycyjne browary , takie oldskulowe XIX-wieczne ktorych jest już coraz mniej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziBuuuuu.... ale porażka Kwasoodporkę-nierdzewkę to my mamy w Lechu i innych badziewiach z Wielkiej Trójki "produkujących nowocześnie" Problem w tym Fermentownik że większość z nas tutaj woli tradycyjne browary , takie oldskulowe XIX-wieczne ktorych jest już coraz mniej.
w polsce
zbiorniki pochodzą z niemiec a kadż ważelna z austrii
musieli sporo zmienić aby dostosować sie do polskich wymogów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelharfa Wyświetlenie odpowiedzizbiorniki pochodzą z niemiec a kadż ważelna z austrii
Genialne. Jedno zdanie 6 wyrazowe i 4 błędy.
Gdzie się tacy rodzą? Tylko nie wyskakiwać z dyslekcją.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziGenialne. Jedno zdanie 6 wyrazowe i 4 błędy.
Gdzie się tacy rodzą? Tylko nie wyskakiwać z dyslekcją.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelharfa Wyświetlenie odpowiedzijak ci przeszkadza to nie czytaj
Jeżeli tobie nie podobają się takie zasady to nikt cię tu nie trzyma.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziMasz raptem cztery posty to pewnie nie wiesz, że na tym forum bardzo mocno kładziemy nacisk na poprawne wysławianie się i pisanie bez błedów ortograficznych oraz gramatycznych. Stosujemy także interpunkcje.
Jeżeli tobie nie podobają się takie zasady to nikt cię tu nie trzyma.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Nowoczesność
Witajcie!!!
W małym browarku będzie produkcja nowoczesna , ale bez konserwantów i pasteryzacji.
Tradycyjna warka będzie odbywała się w starym odremontowanym broważe na nowych urządzeniach.Warunkiem wznowienia browaru będzie pomyślne i opłacalne funkcjonowanie
minibrowaru.
Czołem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik Wyświetlenie odpowiedziWitajcie!!!
W małym browarku będzie produkcja nowoczesna , ale bez konserwantów i pasteryzacji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik Wyświetlenie odpowiedziTradycyjna warka będzie odbywała się w starym odremontowanym broważe na nowych urządzeniach.Warunkiem wznowienia browaru będzie pomyślne i opłacalne funkcjonowanie
minibrowaru.
Czołem.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2009-02-10, 21:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik Wyświetlenie odpowiedziWitajcie!!!
W małym browarku będzie produkcja nowoczesna , ale bez konserwantów i pasteryzacji.
Tradycyjna warka będzie odbywała się w starym odremontowanym broważe na nowych urządzeniach.Warunkiem wznowienia browaru będzie pomyślne i opłacalne funkcjonowanie
minibrowaru.
Czołem.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
Comment