Browar Szczyrzyc

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2807

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
    W Szczyrzycu jest już jakiś mały browar?
    Minibrowar jest, ale z tego co się dzisiaj dowiedziałem jeszcze piwa nie sprzedają.

    Comment

    • fermentownik
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.02
      • 3

      #17
      nowy browarek

      WITAJCIE!!!
      Mały browarek na prawdę istnieje , kilku moich znajomych było na szkoleniu w Austrii.
      Trwają procedury związane z zezwoleniami na produkcję , jest tego naprawdę sporo
      Będzie to produkcja nowoczesna , widziałem wszystkie urządzenia do gotowania i fermentacji wszystko z miedzi i nierdzewki ,poprostu cacko .pracowałem kilka lat w starym browarze więc mam porównanie.:

      Comment

      • pawelharfa
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.08
        • 7

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik
        WITAJCIE!!!
        Mały browarek na prawdę istnieje , kilku moich znajomych było na szkoleniu w Austrii.
        Trwają procedury związane z zezwoleniami na produkcję , jest tego naprawdę sporo
        Będzie to produkcja nowoczesna , widziałem wszystkie urządzenia do gotowania i fermentacji wszystko z miedzi i nierdzewki ,poprostu cacko .pracowałem kilka lat w starym browarze więc mam porównanie.:


        JAK KOLEGA NAPISAŁ TERAZ TYLKO CZEKAĆ NA POZWOLENIA I RUSZAĆ Z WAŻENIEM PIWA
        SŁYSZAŁEM ŻE PIERWSZE PIWO UWAŻONE MA BYĆ PILS
        ALE JAIE BĘDZIE DECYZJA NALEŻY DO WŁAŚCIELKI
        URZĄDZENIA GOTOWE DO ROZPOCZĘCIA PRACY
        NAPISZE JEŚLI RUSZY PRODUKCJA
        POZDRAWIAM PIWOSZY

        Comment

        • kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelharfa
          JAK KOLEGA NAPISAŁ TERAZ TYLKO CZEKAĆ NA POZWOLENIA I RUSZAĆ Z WAŻENIEM PIWA
          SŁYSZAŁEM ŻE PIERWSZE PIWO UWAŻONE MA BYĆ PILS
          ALE JAIE BĘDZIE DECYZJA NALEŻY DO WŁAŚCIELKI
          URZĄDZENIA GOTOWE DO ROZPOCZĘCIA PRACY
          NAPISZE JEŚLI RUSZY PRODUKCJA
          POZDRAWIAM PIWOSZY
          Po co krzyczeć?

          Piwo warzymy i sprzedajemy na objętość (litry), a nie masę (kilogramy).
          Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-02-09, 21:24.
          blog.kopyra.com

          Comment

          • Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛
            • 2002.11
            • 6059

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik
            Będzie to produkcja nowoczesna , widziałem wszystkie urządzenia do gotowania i fermentacji wszystko z miedzi i nierdzewki ,poprostu cacko .pracowałem kilka lat w starym browarze więc mam porównanie.
            Buuuuu.... ale porażka Kwasoodporkę-nierdzewkę to my mamy w Lechu i innych badziewiach z Wielkiej Trójki "produkujących nowocześnie" Problem w tym Fermentownik że większość z nas tutaj woli tradycyjne browary , takie oldskulowe XIX-wieczne ktorych jest już coraz mniej.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

            Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

            Comment

            • delvish
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.11
              • 3508

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
              Buuuuu.... ale porażka Kwasoodporkę-nierdzewkę to my mamy w Lechu i innych badziewiach z Wielkiej Trójki "produkujących nowocześnie"
              Cooper, ty tak na poważnie? Czy masz zły dzień?
              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
              (Frank Zappa)

              "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

              Comment

              • kishar
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.10
                • 1691

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
                Buuuuu.... ale porażka Kwasoodporkę-nierdzewkę to my mamy w Lechu i innych badziewiach z Wielkiej Trójki "produkujących nowocześnie" Problem w tym Fermentownik że większość z nas tutaj woli tradycyjne browary , takie oldskulowe XIX-wieczne ktorych jest już coraz mniej.
                A z jakiego innego materiału niby ma być wykonany ??

                Comment

                • pawelharfa
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.08
                  • 7

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
                  Buuuuu.... ale porażka Kwasoodporkę-nierdzewkę to my mamy w Lechu i innych badziewiach z Wielkiej Trójki "produkujących nowocześnie" Problem w tym Fermentownik że większość z nas tutaj woli tradycyjne browary , takie oldskulowe XIX-wieczne ktorych jest już coraz mniej.
                  chyba niewie kolega jakie są teraz wymogi sanepidu i innych urzędów
                  w polsce
                  zbiorniki pochodzą z niemiec a kadż ważelna z austrii
                  musieli sporo zmienić aby dostosować sie do polskich wymogów

                  Comment

                  • jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelharfa
                    zbiorniki pochodzą z niemiec a kadż ważelna z austrii

                    Genialne. Jedno zdanie 6 wyrazowe i 4 błędy.

                    Gdzie się tacy rodzą? Tylko nie wyskakiwać z dyslekcją.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

                    (1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

                    Comment

                    • pawelharfa
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2008.08
                      • 7

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                      Genialne. Jedno zdanie 6 wyrazowe i 4 błędy.

                      Gdzie się tacy rodzą? Tylko nie wyskakiwać z dyslekcją.
                      jak ci przeszkadza to nie czytaj

                      Comment

                      • jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelharfa
                        jak ci przeszkadza to nie czytaj
                        Masz raptem cztery posty to pewnie nie wiesz, że na tym forum bardzo mocno kładziemy nacisk na poprawne wysławianie się i pisanie bez błedów ortograficznych oraz gramatycznych. Stosujemy także interpunkcje.

                        Jeżeli tobie nie podobają się takie zasady to nikt cię tu nie trzyma.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

                        (1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

                        Comment

                        • zgroza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2008.03
                          • 3607

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                          Masz raptem cztery posty to pewnie nie wiesz, że na tym forum bardzo mocno kładziemy nacisk na poprawne wysławianie się i pisanie bez błedów ortograficznych oraz gramatycznych. Stosujemy także interpunkcje.

                          Jeżeli tobie nie podobają się takie zasady to nikt cię tu nie trzyma.
                          ędów interpunkcję
                          Lotna ekspozytura browaru

                          Też Was kocham.

                          Comment

                          • fermentownik
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.02
                            • 3

                            #28
                            Nowoczesność

                            Witajcie!!!
                            W małym browarku będzie produkcja nowoczesna , ale bez konserwantów i pasteryzacji.
                            Tradycyjna warka będzie odbywała się w starym odremontowanym broważe na nowych urządzeniach.Warunkiem wznowienia browaru będzie pomyślne i opłacalne funkcjonowanie
                            minibrowaru.
                            Czołem.

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19291

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik
                              Witajcie!!!
                              W małym browarku będzie produkcja nowoczesna , ale bez konserwantów i pasteryzacji.
                              to akuarat żadna nowość. wszystkie browary restauracyjne w Polsce tak działają.

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik
                              Tradycyjna warka będzie odbywała się w starym odremontowanym broważe na nowych urządzeniach.Warunkiem wznowienia browaru będzie pomyślne i opłacalne funkcjonowanie
                              minibrowaru.
                              Czołem.
                              przy tak małym wybicu o opłacalności mówić nie ma po co.
                              Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2009-02-10, 21:06.

                              Comment

                              • sergioP
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.09
                                • 1271

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fermentownik
                                Witajcie!!!
                                W małym browarku będzie produkcja nowoczesna , ale bez konserwantów i pasteryzacji.
                                Tradycyjna warka będzie odbywała się w starym odremontowanym broważe na nowych urządzeniach.Warunkiem wznowienia browaru będzie pomyślne i opłacalne funkcjonowanie
                                minibrowaru.
                                Czołem.
                                Jakieś fatum nad tym wątkiem?
                                - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                                - ???
                                - ...napiłbym się piwa.

                                ------------------------------------------
                                Dzień dobry panu.
                                Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Stolp
                                  Browar Klasztorny w Kartuzach
                                  Stolp
                                  Trafiłem na kilka reklam browaru w Kartuzach, ale na wszystkich występuje on jako przedstawiciel innych browaru. Czy wiadomo coś więcej na temat jego samodzielnej działalności i asortymentu produkcji. W załączeniu reklama oraz pocztówka i zdjęcie z serwisu fotopolska...
                                  2023-05-26, 22:55
                                • heckler
                                  Czechy, Louňovice Pod Blaníkem, Náměstí J. Žižky 49, Podblanický pivovar Špácal
                                  heckler
                                  U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.

                                  Nowa...
                                  2025-02-11, 08:42
                                • etman
                                  Piwowar nr 51
                                  etman
                                  Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

                                  Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
                                  2024-12-10, 18:48
                                • dadek
                                  Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
                                  dadek
                                  Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
                                  2024-11-19, 04:20
                                • Prusak
                                  Gościszewo, Lechista
                                  Prusak
                                  Wahałem się długo, nie wiedząc, gdzie umieścić opis, bo Lechista ma dokładnie takie same parametry jak ich Szewc. (E: 11, 6. A: 4,5). Lechista, bo piwo uwarzone dla kibiców Lechii Gdańsk, więc tym bardziej wygląda to na klon istniejącej już marki. Jako że nie pamiętałem już swoich wrażeń...
                                  2024-08-02, 17:26
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...