tutaj zamieszcałem ośrodki, gdzie można przenocować. zapewne w samym budynku centrum turystycznego, gdzie mieści się i browar powiedzą jak do poszczególnych dojechać jeśli sami by nie dysponowali.
Browar Szczyrzyc
Collapse
X
-
Czy premiera nowo uwarzonego piwa jest pewna? być może będę miał okazje pojawić się w okolicach Szczyrzyca w ten weekend (najprawdopodobniej niedziela) ale nie chcę jechać na darmo - można prosić o jakieś szczegóły dotyczące lokalu (rozumiem że chodzi o niejaką "Kawiarnię Pani Czepiel") i dostępności piwa?
Comment
-
-
-
No to było otwarcie beczki (kranu) ?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No to ja właśnie od 12 maja będę w Krakowie, o czym już dałem znać w innym wątku
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ha - są butelki!
Comment
-
-
Butelki są półlitrowe po 5 zł za piwo i 5 zł kaucji za butelkę. W magazynie czekają już butelki 0,7l. Można też wyporzyczyć beczułki 5, 10 i 20 litrowe, no ale ze względu na ich koszt, należy wcześniej zdobyć zaufanie piwowara
Dojazd do Szczyrzyca trochę się zmienił. Na dzień dzisiejszy są 3 kursy PKS. Z RDA (regionalny dworzec autobusowy) z Krakowa odjeżdżają o 8:55, 14:15 i 18:40. Są to kursy do miejscowości Półrzeczki. Ze Szczyrzyca do Krakowa powroty są o 5:36, 12:04 i 17:06.
Więcej kursów i w dogodniejszych godzinach oferują busy z firmy Michalus (duże czerwone M nad szybą czołową busa), startujące z parkingu przy ulicy Ogrodowej, czyli po drugiej stronie dworca pkp w porównaniu z RDA. Odjazdy z Krakowa w dni robocze o: 6:30, 7:35, 10:50, 11:50, 14:15, 15:15 i 17:50. W soboty o 7:45, 11:55, 15:25, 18:35, w niedziele o 7:45, 11:30, 15:25 i 18:35. Busy kursują Alejami i Wielicką, Wieliczkę i Dobczyce i można je łapać po drodze. Uwaga: Z Krakowa mogą wyruszyć 3-5 minut przed czasem!
Powroty busów ze Szczyrzyca są w dni robocze o: 5:00, 6:00, 8:00, 9:15, 12:15, 13:35, 16:15, w soboty o 6:15, 10:15, 13:40, 16:55, w niedziele o 6:05, 10:55, 13:30, 16:55.
Bilet kosztuje 6,50Last edited by Pendragon; 2009-05-15, 11:06.
Comment
-
-
Jak tam teraz wygląda dojazd? Jeżdżą nadal te busy? Orientuje się ktoś?
Czemu ten Kraków to taka wiocha, że nigdzie rozkładu busiarstwa nie można znaleźć?
A jak już coś się znajdzie to rozkład z 2006 czy 2008...
Ten TU (Linia M) wygląda na nowy, ale kto tam wie....Last edited by Pendragon; 2010-02-02, 14:14.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJak tam teraz wygląda dojazd? Jeżdżą nadal te busy? Orientuje się ktoś?
....
Ten TU (Linia M) wygląda na nowy, ale kto tam wie....
A jak nie bezpośrednio z Krakowa, to można przez Dobczyce.
Sprawdź też tu
Comment
-
-
Na RDA sprawdzałem i na dzień dzisiejszy są tylko 2 PKSy - jeden o 8:55 jeżdżący tylko wo soboty i niedziele oraz codzienny o 14:10 - śmiech na sali...
Na siłę to można by tam pojechać w sobotę niedzielę tym porannym a wrócić tym drugim. Trochę dużo piwa się w tym czasie wypije
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNie wiem czy działa jeszcze linia M(ichalusa) do Półrzeczki przez Szczyrzyc. Trzeba to sprawdzić osobiście przy dworcu. Mogę to zrobić dopiero jutro.
Zaciąłem się i znalazłem, ale dopiero gdy przypomniałem sobie, że firma jest z Dobczyc
Co nie znaczy jeszcze, że jeździLast edited by Pendragon; 2010-02-02, 17:35.
Comment
-
Comment