Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Szczyrzyc
Collapse
X
-
-
-
No i Grodziska.
Ja to w ogóle mam plan by dojechać do Wżar i niebieskim szlakiem wejść na Grodzisko (gród szczyrzycki z XII wieku) , potem troszkę zejść ze szlaku do Klasztorzyska z (V wieku), wrócić na szkal, by po chwili skręcić w lewo na czarny i dojść do Diablego Kamienia.
Inny wariant to dojazd do Wiśniowej i zielonym szlakiem do góry na Ciecień i z niego już w dół do samego Szczyrzyca.
Obydwa warianty to jakieś 3 godziny wędrówki - pierwszy to 9,5 km, drugi 7,5. Drugi choć krótszy, to więcej wspinania.
A jest tam pięknie. Kiedyś znalazłęm taką galerię:
Grodzisko - Szczyrzyc
A okolice góry Ciecień wyglądają tak.
Tak więc nie tylko na piwo tam jechać
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziDa się jakoś z Rabki dojechać busem/pks do Szczyrzyca?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
Tak więc nie tylko na piwo tam jechać
A ja wtedy musiałem pracować...
PS: Weź poprawkę na śnieg. Wszystko przykryte i ograniczona możliwość śledzenia śladów osadnictwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziDa się jakoś z Rabki dojechać busem/pks do Szczyrzyca?
Jeśsli tylko bus - to do Dobczyc (ew. wcześniej do miejscowości Czesław i tam poczekać na busa).
na wędrówkę proponuję tę mapę:
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziObawiam się że bez przesiadki w Mszanie Dolnej się nie da ale nie na 100 %Last edited by Pendragon; 2010-02-03, 11:00.
Comment
-
-
A jaka jest relacja tych busów, tylko do Szczyrzyca czy dalej? Rozkład stąd ? http://www.mszana-dolna.pl/index.php?id=645Last edited by Pendragon; 2010-02-03, 11:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA jaka jest relacja tych busów, tylko do Szczyrzyca czy dalej? Rozkład stąd ? http://www.mszana-dolna.pl/index.php?id=645
Końcowy mają prawie pod browarem.
Comment
-
-
To jeszcze przydałyby się godziny odjazdów ze Szczyrzyca do Mszany. W sumie to browarek mógłby się postarać o własna stronę z informacją dla gości jak i o której do nich można dojechać i wyjechać.
Comment
-
-
Dokładnie, browar mógłby starać się aby goście przebywający w Krakowie czy Rabce/Mszanie mieli do niego ułatwiony dostęp a przynajmniej wiedzieli jak i o której dojechać i przyjechać.
Dzięki za wszystkie informacje."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Zdecydowana większość gości w Krakowie czy Mszanie Dolnej nie ma pojęcia że jest tam browar, bo niby skąd. W telewizji o tym nie mówią. Za dużo oczekujesz Zythum.
My z ray nocowaliśmy w pobliskiej (2 km) agroturystycznej Koziarni, ale w zimie jest zamknięta. Średnio widzę wogóle pomysł chodzenia szlakami w śniegu. Te 7,5 km może być tak męczące jak 20 drogą. Radziłbym odłożyć taki wyjazd do wiosny czy bardziej do lata, albo ograniczyć się do Marysi i klasztoru.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziŚrednio widzę wogóle pomysł chodzenia szlakami w śniegu. Te 7,5 km może być tak męczące jak 20 drogą. Radziłbym odłożyć taki wyjazd do wiosny czy bardziej do lata, albo ograniczyć się do Marysi i klasztoru.Last edited by delvish; 2010-02-03, 18:16."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
A skąd wam w ogóle przyszło do głowy, że ktoś tam teraz się wybiera i jeszcze na dodatek pieszo? Pytanie o dojazd jeszcze tego nie oznacza
Comment
-
Comment