W święta miałem zapchaną różnorakim jedzeniem lodówkę , a ciepłe piwo dobre nie jest , wiec wymyśliłem że wstawię na godzinkę do zamrażalnika i ..... zapomniałem go wyjąć , kiedy na drugi dzień otworzyłem wrota zamrażary okazało się że wszystkie piwa wypier.....ły
Niemiłe piwne przygody
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Mój braciszek ostatnio zrobił to samo.Trzeba było szybko wycierać zamrażalnik,żeby mama sie nie zorientowała.Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!! -
Originally posted by Kudłaty
Piłem kiedyś taki lód piwny z puszkiComment
-
Aż boję się myśleć co było pod koniecComment
-
Ja też kiedyś zapomniałem o piwie w zamrażalniku.Ale miałem szczęście bo nie wybuchło.Za to musiałem długo czekać aż odtajało.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Piwo w zamrażalniku? To mi pachnie kryminałem. A nie lepiej wstawić butelki albo i puszki do miski (wiaderka) z zimną wodą ? Nie zabija się wtedy smaku i nie ma zagrożenia zamrożenia. Trzeba tylko co jakiś czas pamiętać o zmianie wody na zimniejszą.pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"Comment
-
Jak można zapomnieć o piwie?! No luuuuuuudzie... Ja zawsze wiem gdzie jest moje piwo, gdzie najbliższa schowana butelczyna czeka na swego pana No wstydźcie się! Macie powody! brrr... aż mnie zimny pot oblał...Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!Comment
-
Re: Niemiłe piwne przygody
szarpik napisal/a
W święta miałem zapchaną różnorakim jedzeniem lodówkę , a ciepłe piwo dobre nie jest , wiec wymyśliłem że wstawię na godzinkę do zamrażalnika i ..... zapomniałem go wyjąć , kiedy na drugi dzień otworzyłem wrota zamrażary okazało się że wszystkie piwa wypier.....ływww.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DDComment
-
Qbriku !
Można, jesli się ma b. dużo piwa, a impreza rozwija się w rozmaitych kierunkach. Onegdaj doświadczyłem sytuacji, kiedy to podaż przewyższyła popyt i w zamrażalniku (w końcu to także kawałek zimnego miejsca) zostały dwa Tyskie. W formie ice-beer były paskudne.
Ale cóż, tatuś musiał.Comment
-
Originally posted by Piecia
a moje piwko czekalo na mnie schlodzone w szafeczce na balkonie i sie nawet jeszcze jedno tam ostalo.......Last edited by zythum; 2002-04-05, 07:47.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Właściwie to prawdą jest , że zamrażalnik niszczy część walorów aromatycznych piwa ale czasami zdarza mi się wpakować tam butelkę albo trzy. A to dlatego ,że jak nie mam czasu czekać aż się schłodzi to wolę takie z zamrażalnika niż ciepłe
No i raz mi się zdarzyło - włożyłem trzy , wypiłem dwa a jedno zostało i ...przeminęło z soplem...
Ale ładnie wyglądało - jak chmielowa choinka Grety i Kaja.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/Comment
Comment