Wczoraj w niedzielę pojechałem do browaru Romus. Brak oznak życia. Ni widu ni słychu właściciela. Nawet logo firmowe wymalowane na dykcie jakieś takie zmurszałe i oberwane. Pytałem sąsiadów i dowiedziałem sie, że zakład już dawno nie działa. U właściciela miejscowego sklepiku z piwem dowiedziałem się natomiast, że browar Romus to nigdy nie był browar (tylko z nazwy). Była to tylko rozlewnia, choć nie udało mi się dowiedzieć jakiego browaru piwo rozlewali. Według mnie wchodzą w grę tylko dwa najbliższe browary. Van Pur lub Leżajsk. Macie może Wy jakieś nowości potwierdzajacę lub przeczące moim informacjom ?
Znowu o browarze Romus.
Collapse
X
-
Browa Romus na pewno był browarem i było tam warzone(a nie rozlewane) piwo.
Pani z browaru, z którą rozmawiałem telefonicznie w maju lub czerwcu tego roku mówiła, że browar ma kilkumiesięczną przerwę w produkcji wynikającą ze zmiany rechnologi warzenia i niebawem wznowi warzenie i sprzedaż piwa.
Prawdopodobnie ta przerwa trwa do dziś. Piwa nie ma nigdzie w sklepach, a telefonu do borwaru nikt nie odbiera.
W międzyczasie browar się rozbudował, więc przypuszczam, że produkcja jednak wcześniej czy później ruszy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumWczoraj w niedzielę pojechałem do browaru Romus. Brak oznak życia. Ni widu ni słychu właściciela. Nawet logo firmowe wymalowane na dykcie jakieś takie zmurszałe i oberwane. Pytałem sąsiadów i dowiedziałem sie, że zakład już dawno nie działa. U właściciela miejscowego sklepiku z piwem dowiedziałem się natomiast, że browar Romus to nigdy nie był browar (tylko z nazwy). Była to tylko rozlewnia, choć nie udało mi się dowiedzieć jakiego browaru piwo rozlewali. Według mnie wchodzą w grę tylko dwa najbliższe browary. Van Pur lub Leżajsk. Macie może Wy jakieś nowości potwierdzajacę lub przeczące moim informacjom ?
Romus na 100% warzył piwo. Sam to widziałem na własne oczy. Kiedyś brali drożdże w Browaru w Warszawie.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakPiwa nie ma nigdzie w sklepach, a telefonu do borwaru nikt nie odbiera.
W międzyczasie browar się rozbudował, więc przypuszczam, że produkcja jednak wcześniej czy później ruszy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakPani z browaru, z którą rozmawiałem telefonicznie w maju lub czerwcu tego roku mówiła, że browar ma kilkumiesięczną przerwę w produkcji wynikającą ze zmiany rechnologi warzenia i niebawem wznowi warzenie i sprzedaż piwa.
Comment
-
Comment