Z racji, że Pale Ale ze Starego Krakowa nie będzie mieć innej nazwy co sądzicie o zmianie/korekcie nazwy pierwszego piwa uwarzonego przez Stary Kraków?
Czy jesteś za zmianą nazwy Smocza Głowa?
Collapse
X
-
Nie wiem czy mam prawo się wypowiadać jako 1) nie Krakowianin, 2) osobnik nie mający jeszcze okazji pić SG, ale browar powinien być konsekwentny. Jeśli zdecydowanie nie chce nadawać innej nazwy dla Pale Ale, to powinien też przemianować SG na Amber Ale. Niestety konsekwencja ta ma swoje złe strony - chyba już sporo osób kojarzy nazwę SG? A może Stary Kraków zdecyduje się jednak na konsekwencję w drugą stronę i nada inną nazwę Pale Ale?
-
-
A ja prowokacyjnie zapytam: a kogo to tak naprawdę obchodzi?
Nie róbmy problemu tam gdzie go nie maŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
jeśli ciebie to niewiele obchodzi nie oznacza, że innych także. mnie to akurat obchodzi i nie jest to kwestia czy jest się krakusem czy nie. ja się przyzwyczaiłem to tej nazwy i jest mi bliższa (pomimo azjatyckich rysów owego smoka) niż obco brzmiąca Amber Ale.
Comment
-
-
lepsza "Smocza Głowa" niż "Kacza Doopa"
a tak poważnie to wg mnie nazwa jest dobra, gorzej z jej wizualną interpretacją w postaci grafik na nalewakachLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Smocza Głowa nazwa fajną jest, jestem zdecydowanie przeciw zmianie A mam prawo się wypowiadać, bom w Krakowie urodzona, w razie czego mogę zeskanować i zamieścić dowód osobisty
Comment
-
-
Jestem przeciwko zmianie nazwy!
Nazwa już się chyba zdążyła przyjąć, piwo mi smakuje. Co prawda mnie nazwa bardziej kojarzy się z Chinami ale i z Wawelem ma wiele wspólnego.
Ps.
A'propo ostatnich wypowiedzi Marusii i Shlangbauma to i moje korzenie sięgają Małopolski. Matka urodziła się w Sromowcach Wyż. (Pieniny) Co prawda to nie CK ale zawsze Małopolska"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Nie zmieniać.
Smocza Głowa to pierwsze piwo ze Starego Browaru i pewnie tak jest postrzegane.
Pale Ale to drugie piwo i pewnie właściciel chciał zwrócić uwagę na to czym to piwo jest. Chociaż z drugiej strony... kto o tym będzie wiedział"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzyNie zmieniać.
Smocza Głowa to pierwsze piwo ze Starego Browaru i pewnie tak jest postrzegane.
Pale Ale to drugie piwo i pewnie właściciel chciał zwrócić uwagę na to czym to piwo jest. Chociaż z drugiej strony... kto o tym będzie wiedział
Comment
-
Comment