Czy jesteś za zmianą nazwy Smocza Głowa?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • berdo
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.07
    • 100

Mnie bardzo się spodobało powiedzenie "dwie smocze proszę", więc jestem przeciwny jakimkolwiek zmianom.

Comment

• iron
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.08
      • 6765

A czy Wy w grodzie Kraka nie macie nic stałego, wszystko musicie zmieniać?
      Najpierw była Smocza Głowa, czyli amber ale. Potem E-prezes powołując się na plenipotencje Starego Browaru ogłosił konkurs na nazwę drugiego piwa - pale ale. Teraz się okazuje, że ten cały konkurs w związku z brakiem chęci do nazwania drugiego produktu był psu na budę, czy jak kto woli jak krew w piach...
      Za to jest ankieta...
      Trochę więcej konsekwencji a mniej dekadencji by się przydało
      bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
      Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
      Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Pinio74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 3881

Piwa nie piłem, ale nazwa Smocza Głowa bardzo mi się podoba i moim zdaniem BSK powinien zostać przy smoczym nazewnictwie. Nazywanie go tylko Amber Ale, lub nowego piwa Pale Ale jest moim zdaniem złym wyborem. W zamian można by np. na podstawkach krótko scharakteryzować te różne piwne style i w ten sposób przybliżyć je klientom.
        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23960

Niech SK zajmie się robieniem piwa a nie zmianami nazw pierwszego produktu, a do Pale Ale niech wybierze jedną z propozycji konkursowych
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19269

cóż... co do PA i konkursu ja tu jestem tylko tubą i nie ja decyduję. jak ktoś ma ochotę dorzucić jeszcze jakieś propozycję do nazwy PA to nie wzbraniam. przyznam, że jestem za tym by miało jakąś przystępniejsza nazwę i będę za tym lobbował

Comment

• slawekkazek
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.01
              • 562

Smocza Głowa to brzmi dumnie - jestem za (starą nazwą).

Comment

• sardaukar
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2006.03
                • 27

Szkoda, że ten smok trochę azjatycko wygląda a nie swojsko jak z zielącego pomnika pod Smoczą Jamą

Comment

• krakowski-kot
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2010.07
                  • 1

Jako rodowita krakuska i zapalona miłośniczka Smoczej Głowy zmianie mówię kategoryczne nie Według mnie jest dosyć mocno już zakorzeniona wśród wielu moich znajomych, wiąże się z Krakowem. To jakby zrezygnować z kąpieli na rzecz dezodorantu

Comment

• delvish
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.11
                    • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krakowski-kot Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jako rodowita krakuska i zapalona miłośniczka Smoczej Głowy zmianie mówię kategoryczne nie
                    Koleżanko, zerknij na daty postów powyżej twojego
                    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

Przetwarzanie...
                    X