czy słyszał ktos coś więcej na temat takowego piwa? mam o nim bardzo mało informacji a jest ono głownym bohaterem mojej pracy zaliczeniowej
piwo lodowe
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika klaudiamczy słyszał ktos coś więcej na temat takowego piwa? mam o nim bardzo mało informacji a jest ono głownym bohaterem mojej pracy zaliczeniowejComment
-
Tekst pod powyższym linkiem jest trochę bez sensu. Ostatnie zdanie:Inaczej mówiąc, jeśli zaczniemy proces z mdłym, nijakim, bezsmakowym piwem i usuniesz część wody, uzyskasz nijakie, mdłe, bezsmakowe piwo z większą zawartością alkoholu. Z drugiej strony, jeśli użyjesz bogatego, słodowego, tradycyjnie warzonego piwa i usuniesz część wody, otrzymasz dobrej jakości, prawdziwe „piwo lodowe”.Lód tworzy się wokół m.in. komórek drożdży, białek, które są także usuwane. Rezultat jest taki, że zostaje mniej składników, które tworzą smak i charakter napoju.Dick Laurent is dead.Comment
-
niech Koleżanka wklepie jeszcze w forumową wyszukiwarkę "eisbock".- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
Akurat miałem to szczęście...3 Photos-
Channel: Słowacja
-
-
Na parterze pawilonu dokładnie pod barem Stołeczna znajduje się mały Wine bar, Cztery stoliki w środku i prawdopodobnie, gdy jest ciepło coś wystawiają na zewnątrz, Głównym towarem są zapiekanki kraftowe i wina z nalewaków. Dwa z nalewaki okupują piwa. Przedwczoraj były to czeski konicek...
-
Channel: Warszawa
2025-03-09, 11:06 -
-
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...3 Photos-
Channel: Bułgaria
-
-
Firmowa knajpka Minipivovaru Jičín znajduje się tuż przy głównym rynku, w jego południowo-zachodnim narożniku, pod łukowymi podcieniami.
Są 2 poziomy. Na dole, od razu przy wejściu po lewej stronie, umieszczono małą przeszkloną chłodnię mieszczącą 3 tanki wyszynkowe, z których...-
Channel: Czechy
-
-
Espiga, to znany kataloński browar kraftowy działający od 2011 r. Jego piwa są dostępne w różnych miejscach w Barcelonie, ale ich głównym miejscem jest sklep położony ok. 500 metrów od kościoła Sagrada Família.
Przyjemna obsługa, dużo lodówek, dodatkowo bodaj 4 nalewaki...-
Channel: Hiszpania
2025-01-02, 02:56 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment