czy słyszał ktos coś więcej na temat takowego piwa? mam o nim bardzo mało informacji a jest ono głownym bohaterem mojej pracy zaliczeniowej
piwo lodowe
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika klaudiamczy słyszał ktos coś więcej na temat takowego piwa? mam o nim bardzo mało informacji a jest ono głownym bohaterem mojej pracy zaliczeniowej
Comment
-
-
Tekst pod powyższym linkiem jest trochę bez sensu. Ostatnie zdanie:Inaczej mówiąc, jeśli zaczniemy proces z mdłym, nijakim, bezsmakowym piwem i usuniesz część wody, uzyskasz nijakie, mdłe, bezsmakowe piwo z większą zawartością alkoholu. Z drugiej strony, jeśli użyjesz bogatego, słodowego, tradycyjnie warzonego piwa i usuniesz część wody, otrzymasz dobrej jakości, prawdziwe „piwo lodowe”.Lód tworzy się wokół m.in. komórek drożdży, białek, które są także usuwane. Rezultat jest taki, że zostaje mniej składników, które tworzą smak i charakter napoju.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
niech Koleżanka wklepie jeszcze w forumową wyszukiwarkę "eisbock".- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment