Pytam, ponieważ na wyrobach Łomżyńskiego browaru znalazłem małe logo Bud`a.
Czy Łomża należy do producenta Buda i Budweisera?
Collapse
X
-
Czy Łomża należy do producenta Buda i Budweisera?
"(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"Tagi: brak -
Może logo to za dużo powiedziane, ale zarówno na Budzie, Budvarze oraz na wyrobach Łomży jest mały znaczek "Bud"; właściwie miniaturka napisu(logo) z etykiety piwa o tej właśnie nazwie."(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"Comment
-
-
możesz wskazać taką etykietę z działu kolekcjonerskiego?
albo wkleić tutaj przykładową etykietę z owym szczegółem?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
"Znaczek" widziałem na puszkach piw: Łomża, Export; Trzy Korony; Bud i pólitrowej butelce Budweisera. Oto skan z puszki Łomży, Export: http://www.browar.biz/forum/attachme...1&d=1134334594"(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"Comment
-
No i się wyjaśniłoNie ma tam logo Bud'a tylko Bell'a. Jest to firma wytwarzająca puszki.
Comment
-
"(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"Comment
-
Dużo hałasu o nic, ale byłem po prostu ciekaw."(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"Comment
-
-
Chociaż przeszło mi to przez myśl, to ciekawsza była jednak teoria a`la "Drapieżny Anheuser-Busch pożarł Łomżę". Mam nadzieję, że nikogo nie pozbawiłem zdrowia tym niewinnym wątkiem."(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"Comment
-
Przez momencik byłem zaniepokojony, ale szybko uświadomiłem sobie, że przecież takiej transakcji nie można dokonac po kryjomuComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madziarFirma wytwarzająca puszki nazywa się BALL"(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"Comment