Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika burock
GUINNESS-like
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika benna co do warzenia, to jest chcesz, mozesz mi uwarzyc kilka(nascie/dziesiat) i sprzedac jakos tanio... hehe... 2 zl za butle, czy jakos powaznie mowie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcChyba jednak nie jesteś poważny, każdy by chciał kupować świetne piwo po kosztach produkcji, ale nie ma tak łatwo
Comment
-
-
Pragnę przypomnieć Wam, że sprzedaż piwa domowej produkcji bez wymaganych zezwoleń i ponoszenia odpowiednich opłat na rzecz akcyzy, etc. jest nielegalna. Tak więc dysputy na ten temat możecie sobie prowadzić prywatnie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTPragnę przypomnieć Wam, że sprzedaż piwa domowej produkcji bez wymaganych zezwoleń i ponoszenia odpowiednich opłat na rzecz akcyzy, etc. jest nielegalna. Tak więc dysputy na ten temat możecie sobie prowadzić prywatnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13Poglądy masz delikatnie mówiąc dziwne.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13Co ci przeszkadza fakt, że ludzie warzą stout. Niech sobie warzą, jak lubią.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13Może zrobisz listę piw, które można warzyć tak, aby nie zawodzić twoich nadziei. Może forumowicze cię wysłuchają.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13Co to znaczy "OBCE na piwo"? "Obcy na piwo" po pawlakowo-kargulowemu?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13"OBCE" z dużych liter ze względu na szacunek dla obcych, taka tam nowa forma poprawności politycznej?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia... Ostatnio sam wszystkie swoje piwa zaciera po angielsku, co wprawdzie nie oznacza, że są stoutami, ale na pewno nie są rdzennie polskimi pszenicamiOstatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2005-12-21, 23:04.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
O ile zdołałem dobrze rozpoznać sprawę, to do początku XIX w. sposób zacierania w Polsce i w Angli niczym się nie różnił. Zacieranie dekokcyjne przyszło później, wraz modą na piwo bawarskie, więc zacieranie infuzyjne można traktować jako prawdziwie polskie zacieranie. A faktem jest, że z pszenicą nie przesadzam.
Wiesz dobrze, że chodzi mi nie o zacieranie infuzyjne, tylko stosowanie jednej przerwy i sam to, drogi hipokryto, nazywasz zacieraniem po angielsku
Celowo się czepiam, żebyś od czasu do czasu zszedł na ziemię i zwracał uwagę na to, co wypisujesz pod wpływem chwilowego kaprysu, bo babole Ci wychodząOstatnia zmiana dokonana przez slavoy; 2005-12-22, 08:41.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Ale to naprawde byłam ja, co Slavoy może wiedzieć o zacieraniu po angielsku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy/MarusiaDlaczego jestem zalogowana jako Slavoy??? To ja MARUSIA!!!Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2005-12-22, 09:07.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumProponuje nowe narzędzie dla premium użytkowników: rozróżnij mnie lub jestem jako kto
a już w temacie. Stout był jednak warzony w Polsce, bo Gab to jakiś czas temu chyba uczynił?! a że wcześniej nie! zawsze ktoś musi być pierwszy.
Comment
-
Comment