Ja zawsze gdy mogę to piję tylko prosto z butelki. Nigdy z puszki.
przelać czy z gwinta?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Cześć.
Robiąc warkę zapomniałem sprawdzić BLG (ogólnie często o tym zapominam..) ale przy butelkowaniu po 3 tygodniach w fermentacji burzliwej BLG spadlo do 5,5. Stwierdziłem że więcej nie spadnie, zrobiłem roztwór z cukru 2,5g na 0,5l piwa i zabutelkowałem. Wczoraj mineły...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Mam do sprzedania taboret gazowy (kuchenkę) na gaz propan-butan o mocy cieplnej 7,5 kW z wbudowaną zapalarką piezoelektryczną. Podstawa ma wymiar ok. 40 x 40 cm. W zestawie jest też reduktor gazu wraz z wężem. Taboret jest bardzo stabilny i solidnie wykonany. Butla 11 kg na gaz propan-butan,...
-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-03-10, 18:44 -
-
Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
-
Channel: Sprzęt
-
-
Piwo uwarzone na podstawie zwycięskiej receptury Pawła Wróbla w kategorii ... Session Black IPA w I Wielkopolskim Konkursie Piw Domowych.
ekstr, 12,5 alk. 5,3.
Piana gęsta obfita, beżowa, długotrwała.
Gazu dużo. Może ciut za.
Barwa - czarne nieprzejrzyste....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Nabyłem nie zauważając dopisku pod nazwą stylu black ipa.
dopiskiem bylo
with palo santo
być może uznałem że to miała być osoba pozująca za tego miłego mikołajaja na etce.
5,8 alc 14 blg
Aromat słodkiego...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-26, 22:33 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment