To dlatego żule piją w zimie pod chmurką - kilka wymrożeń i od razu stężenie % wzrasta.
Jakie piwo ma najwiecej %???
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziPiwo zostaje zamrożone a powstały lód jest usuwany.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziI czy to, co jest produktem finalnym, można jeszcze nazwać piwem ? No bo wody w tym niewiele.
Oops! We can't find the file.We're sorry, but the page you're looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.To find the page you need, you may want to:
Na jutubce jest film o tym jak wymrażają w pingwinowym browarze.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś wie coś więcej na temat tego piwa ???
60% robi już wielkie wrażenie
Poniżej link do reportażu na ten temat, który pojawił się jednej ze stacji holenderskich:
HvNL
Kolejny etap wyścigu niemiecko-szkocko-holenderskiego w dążeniu do wyprodukowania z piwa spirytusu bezwodnego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
Pankracy.....dzięki za ten link i filmik. Uśmiałem się jak zobaczyłem minę tego gościa, próbującego to piwo. Pewnie powiedział....what the f *** !!!
Comment
-
-
To już przesada, piwo powyżej 30%! Toć ostatnio jak piłem 10%-towego Faxe to był już tak słodki, że o mało nie zwymiotowałem. Nie daje się pić ze smakiem tak ekstremalnych piw, przynajmniej w moim wypadku.
Preferuję piwa oscylujące pomiędzy 6-8%
Comment
-
-
Moim zdaniem metoda wymrażania (opisana parę postów "powyżej") to tylko inny sposób destylacji. W końcu chodzi o to samo - usunięcie wody. Produkt, który powstaje nie jest już piwem - podobnie jak przedestylowane wino przestaje nazywać się winem.... Uważam, iż te rekordowe % w piwie mocno zależą od stopnia ścisłości (lub ogólności) definicji piwa.
Comment
-
Comment