Jakie piwo ma najwiecej %???

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #16
    Słusznie, Radegaście, że nas przywołałeś do porządku, bo my z Mają na każdym temacie umawiamy się na piwo

    Knajpy z mocnym - nie wiem, bo nie lubię.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Radegast
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.02
      • 1124

      #17
      Polecam Alibi gdzie można wychylić porterka Żywca w cenie 5,50 za 0,5l.

      Lokal świetny, cena naprawde niska.
      Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

      Comment

      • Radegast
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.02
        • 1124

        #18
        W innym wypadku powiedziałbym pijaczki, ale nie powiem
        Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #19
          Abstynent, cholera, sie odezwał
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Maja
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.05
            • 1170

            #20
            Alibi jest faaajne, jeno daleko od domu...

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #21
              A mi właśnie blisko
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • Radegast
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.02
                • 1124

                #22
                Nie wiem jak we Wrocławiu, ale w Nysie od jakiegoś czasu pojawił sie Okocim Mocne kuflowe.
                Jest bardzo smakowite, zresztą jak inne ich produkty
                Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

                Comment

                • Misiekk
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.05
                  • 913

                  #23
                  To mial byc dyskusja na temat najmocniejszego wiec szperajac po sieci znalazlem taka notke na stronoe www.mojepiwo.pl Oto cytat:

                  "Najmocniejsze

                  Najmocniejsze piwo to Baz's Super brew i jest warzone przez Barie Parish w Wielkiej Brytanii. Zawiera aż 23% alkoholu. Ze względu na zawartość alkoholu rozlewane jest tylko do butelek o 1/3 tradycyjnej objętości."

                  A jezeli chodzi o Alibi to fajnie jest tam wypic lamanca. Jest w miare tani i dobry jak na moj gust. Wlasnie wczoraj tam wypilem ich kilka. Chyba o jednrgo z duzo bo dzisiej jestem chory. Ale i tak jest super.

                  Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)

                  Comment

                  • Piwowar
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 2556

                    #24
                    Musze sie wtracic, bo te 23% alkoholu wydaja mi sie nierealne. Gdyby chodzilo o ekstrakt nie mialbym nic przeciwko, chyba ze Anglicy dolewaja do kazdego piwa setke spirytusu. Nie ma drozdzy, ktore bylyby w stanie przezyc tak silna koncentracje. Szwajcarski browar Hürlimann produkuje na okazje Swietego Mikolaja specjalne piwo, ktore nazywa sie "Samichlausbier" (Samichlaus to szwajcarski Mikolaj). Uzywaja oni do tego celu specjalnie wychodowanego szczepu drozdzy, dzieki ktoremu uzyskuja piwo o zawartosci alkoholu do 14% obj. Jest to niestety gorna granica, powyzej ktorej drozdze po prostu umieraja. My tez mamy nasze 21% tlenu w powietrzu, przy 17% jeszcze mamy szanse, a ponizej 15% robi nam sie slabo na zawsze. Tak samo jest z drozdzami. Co do ilosci ekstraktu, to mozna sobie poeksperymentowac, z tym ze od pewnej zawartosci wynikiem sa tylko mdle syropy. Kosztowalem juz niemieckie EKU28 z Kulmbach, o zawartosci ekstraktu 28% i ok. 12% alkoholu, ale nie jest to piwo, ktore mozna byloby pic ze smakiem i w wiekszych ilosciach. Slyszalem tez o sezonowo produkowanym piwie w gdzies w zachodnich Niemczech, ktore ma zawierac 33% ekstraktu, a samemu udalo mi sie kiedys wyprodukowac 21%-owe piwko i twierdze ze to w zupelnosci wystarcza. Zreszta polskie pietnastki rez sa niezle(prosze nie kojarzyc z czym innym). Osobiscie proponuje Viflinga z Prochowic.
                    Archiwum piwne

                    Poznaj
                    http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                    Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
                    Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

                    Comment

                    • Misiekk
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.05
                      • 913

                      #25
                      Czyzby padła kolejna bariera? Więcej informacji tutaj: http://www.piwosz.com.pl/pokaz.php?d...s_id=317495660
                      Ach ci Amerykanie, czego to oni nie wymyślą dla kasiory.
                      Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)

                      Comment

                      • adam16
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.02
                        • 9865

                        #26
                        Te kosmiczne ceny . I takie zawartości alkoholu . To smutne.
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                        Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                        Comment

                        • StaryKocur
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.01
                          • 1521

                          #27
                          Każda sroka swój ogonek chwali, dlatego w literaturze piwnej
                          można przeczytać o kilku najmocniejszych piwach świata.
                          Oprócz wyżej wymienionego Sw. Mikołaja ( Szwajcaria )
                          i EKU28 ( Niemcy - uwielbiam to piwo, smakuje trochę jak
                          vermouth ) jest jeszcze belgijski Bush, na etykiecie którego
                          widnieje zawartość alkoholu - 12 % ( dostępny również
                          w wersji zimowej ).
                          A przy okazji takich mocarzy, to warzą jeszcze Kapera??

                          B Ę C

                          StaryKocur
                          Piwo pite z umiarem
                          nie szkodzi w żadnych ilościach.

                          Comment

                          • uwolnic_orke
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.02
                            • 95

                            #28
                            Mam etykietę piwa "Krpan" ze Słowenii, które reklamuje się jako "nejmocnejsi pivo v svetu". Chyba 31 % ekstraktu.

                            Comment

                            • albeertos
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 2313

                              #29
                              Originally posted by StaryKocur

                              A przy okazji takich mocarzy, to warzą jeszcze Kapera??
                              Chyba tak, bo u mnie w sklepie jest w ciągłej sprzedaży Tylko pwenie jest robiony w Elblągu
                              (_)>
                              Nigdy się nie poddawaj!!!
                              Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                              Lech jest tam gdzie jego wiara
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                              Comment

                              • kamyczek77
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2001.09
                                • 458

                                #30
                                A przy okazji takich mocarzy, to warzą jeszcze Kapera??

                                :

                                StaryKocur [/B][/QUOTE]
                                Pisze się KAPRA!A nie kapera.Swego czasu Pjenknik mało nie pobił kelnerki,która nie mogła tego pojąć.
                                A co do %-to jest takie piwko EKU-ma 11%,jest bardzo słodkie,ale mi smakuje.
                                Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X