Caly moj browar...

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Radegast
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.02
    • 1124

    #61
    Owszem jak najbardziej metodę "zrób to sam" popieram, tylko niech najpierw ktoś to wyprobuje
    Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy

    Comment

    • Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

      #62
      Na początku lat 90-tych "Franie" były powszechnie wykorzystywane do produkcji win prostych. Przepis bardzo łatwy:
      wlać pięć wiader wody, dwie butelki czeskiego spirytusu, kilka butelek dowolnego syropu owocowego, cukier, barwniki spożywcze, konserwant - ile wpadnie. Włączyć na pięć minut, następnie rozlać do butelek.
      W centralnej Polsce w ten sposób powstało kilka fortun.

      Comment

      • Piwowar
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 2556

        #63
        Bardzo miło jest powspominać czytając takie stare tematy i porównując ile browarów domowych mamy dzisiaj.
        Archiwum piwne

        Poznaj
        http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
        Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
        Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

        Comment

        • dzidek1960
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.01
          • 1548

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwowar
          Bardzo miło jest powspominać czytając takie stare tematy i porównując ile browarów domowych mamy dzisiaj.
          Masz rację!
          Nie chce się wierzyć, ze tak wiele się zmieniło w tematyce browarnictwa domowego w przeciągu tak krótkiego czasu. W 2001r. temat dopiero raczkował a teraz na każdej giełdzie można spróbować czyiś wyrobów. Co ważne są to piwa bardzo dobre. Sam się zastanawiam czy nie spróbować zrobić własnego.
          "Ma jednak kraj polski napój warzony
          z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
          piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
          do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
          mieszkańców, lecz i cudzoziemców
          wybornym smakiem"
          Jan Długosz, Historie Piwne
          Moja strona www w początkowym okresie budowy

          Comment

          Przetwarzanie...
          X