Owszem jak najbardziej metodę "zrób to sam" popieram, tylko niech najpierw ktoś to wyprobuje
Caly moj browar...
Collapse
X
-
Na początku lat 90-tych "Franie" były powszechnie wykorzystywane do produkcji win prostych. Przepis bardzo łatwy:
wlać pięć wiader wody, dwie butelki czeskiego spirytusu, kilka butelek dowolnego syropu owocowego, cukier, barwniki spożywcze, konserwant - ile wpadnie. Włączyć na pięć minut, następnie rozlać do butelek.
W centralnej Polsce w ten sposób powstało kilka fortun.
Comment
-
-
Bardzo miło jest powspominać czytając takie stare tematy i porównując ile browarów domowych mamy dzisiaj.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwowarBardzo miło jest powspominać czytając takie stare tematy i porównując ile browarów domowych mamy dzisiaj.
Nie chce się wierzyć, ze tak wiele się zmieniło w tematyce browarnictwa domowego w przeciągu tak krótkiego czasu. W 2001r. temat dopiero raczkował a teraz na każdej giełdzie można spróbować czyiś wyrobów. Co ważne są to piwa bardzo dobre. Sam się zastanawiam czy nie spróbować zrobić własnego."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
Comment