Witam. mam pytanie. czy w polsce dozwolone jest sprzedawanie kwasu swiezego prosto z beczek - cystern tak jak na wschodzie?? czy moze jakies zakazy sanepidu obowiazuja? sprzedaje sie tylko z butelek - to jest ohydne.. a zbeczki perfect!
kwas chlebowy z beczek
Collapse
X
-
-
Żą ma rację - w warstwie marketingowej.
A co do reszty, to może zadzwoń do Sanepidu lub PIH-u. Oni wiedzą najlepiej.
Comment
-
-
myslicie ze by tego nie chlali z beczek?? przeciez na wschodzie to grzeja ile wlezie kolejki po 10 osob od rana do wieciera, ja sam sie od tego uzaleznilem i znam duzo Polakow ktorym to bardzo przypadlo do gustu.. mysle ze podniebienia za wschodnia granica maja podobne, procz tego ze gorzaly wiecej pija.. z beczek kwasik jest perfect.. ktos jeszcze pil na wschodzie??
Comment
-
-
całkiem słusznie na na naszej wschodniej granicy jest granica UE, bo tam to inny świat i nie sposób przekładać tamtych "fajoskich" rzeczy na nasz grunt. przecież u nas nadal pija się niealkoholowe napoje z rodzaju Cola, zwłaszcza na imprezach plenerowych podawne z dystrybutora podobnego do piwa. kwas nie ma szans się przyjąc na większą skale.
Comment
-
-
[QUOTE=Andriejm]myslicie ze by tego nie chlali z beczek?? (...)?/QUOTE]
Wydaje mi się, że najwyżej by mogliby to pić a nie chlać Kulturalniej kolego!
Ps. Pić piłem kwas z beczkowozu, ale to było na wschodzie i traktowałem to jako w pewnym sensie atrakcję kulinarną. W Polsce konsumentom za bardzo przypominałoby to satulator.
Comment
-
-
Ja jestem fanem kwasu chlebowego - ale dla mnie beczka to na rok zapas - a co z resztą zrobić? wylać?
W Polsce nie ma za dużo amatorów tego napitku. Może dlatego, że ten który jest w sprzedaży jest po prostu podły w smaku. ..
Comment
-
-
W białostockim Auchanie przed świętami w ramach promocji podawano kwas chlebowy z beczki. Tyle, że beczka była podłaczona do rolbaru, kolumna zaopatrzona była w estetyczny, firmowy "pamp klips", dodatkowo obudowano to wszystko drewnem. Zaintersowanie było spore. Sami także skusiliśmy się.
Comment
-
-
zwrocilem sie do sanepidu z zapytaniem czy to dozwolone na naszej ziemi i jak tylko dostaneodp dam znac. a ja mysle ze mozna by Polakow do tego przekonac - estetycznie podane, doskonale gasi pragnienie, charakterystyczny smak..zdrowe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andriejmzwrocilem sie do sanepidu z zapytaniem czy to dozwolone na naszej ziemi i jak tylko dostaneodp dam znac. a ja mysle ze mozna by Polakow do tego przekonac - estetycznie podane, doskonale gasi pragnienie, charakterystyczny smak..zdrowe.
Sądząc po poziomie mentalnym pytania i biorąc pod uwagę brak informacji w profilu, wnioskuję, ze jesteś nieletnim i złamałeś obowiązujacy regulamin forum.
Comment
-
-
Kilka dni temu wróciłem z Tatr - w centrum zakopanego leją kwas z beczki ;] zwało się to Kvass Ilguciema, młody jestem i nigdy wcześniej nie piłem takiego cuda, ale muszę przyznać że bardzo smakowało nie wiem czy to klasyka gatunku, na forum o takowym nie znalazłem nic, ale smak zbliżony do Magnusa Jagiełły.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pawelord2 Wyświetlenie odpowiedziKilka dni temu wróciłem z Tatr - w centrum zakopanego leją kwas z beczki ;] zwało się to Kvass Ilguciema, młody jestem i nigdy wcześniej nie piłem takiego cuda, ale muszę przyznać że bardzo smakowało nie wiem czy to klasyka gatunku, na forum o takowym nie znalazłem nic, ale smak zbliżony do Magnusa Jagiełły.
Już parę razy temat tego napitku przewinął się na forum w związku z omawianiem kiermaszów z żywnością regionalną. Trzeba byłoby bardziej zgłębić niektóre "czeluścia" browar.biz
To wyrób łotewskiego browaru Ilgezeem z Rygi (KOK&Co Ltd). Kiedyś stanowiącego filię Aldarisa (obecnie Carlsberg).
Piwa już chyba Ilgezeem nie robi. Wyspecjalizował się natomiast w produkcji napojów bezalkoholowych ze słodu.
Strona internetowa:
Ilgezeem
Comment
-
Comment