Ilustrowany Leksykon Piwa-komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Bardzo, bardzo słaba książka. Minimalnie ratuje ją strona graficzna ale błędów jest mnóstwo. Panuje całkowita dowolność i chaos w doborze haseł. Jednym słowem pierwszy tak nieudany zakup ksiązki o tematyce piwnej
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• pieczarek
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.06
      • 5011

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss
      Tylko,że błąd,o którym napisał Pieczarek może wychwycić tylko znawca
      Oczywiście, że było mi łatwo wychwycić błąd dotyczący Świebodzina, bo tu mieszkam i przeglądałem inne materiały dotyczące świebodzińskich browarów, własnymi pięknymi oczami widzę codziennie stojące budynki jednego browaru i ruiny drugiego. Ale nawet takie błędy, do wychwycenia niby tylko przez "znawców", warto prostować. Jeśli pozostaną niesprostowane, to za kilkanaście, kilkadziesiąt lat będą żyły własnym życiem. No bo przecież w sławnym "Leksykonie piwa" jest taka informacja ....

Comment

• kloss
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
        Oczywiście, że było mi łatwo wychwycić błąd dotyczący Świebodzina, bo tu mieszkam i przeglądałem inne materiały dotyczące świebodzińskich browarów, własnymi pięknymi oczami widzę codziennie stojące budynki jednego browaru i ruiny drugiego. Ale nawet takie błędy, do wychwycenia niby tylko przez "znawców", warto prostować. Jeśli pozostaną niesprostowane, to za kilkanaście, kilkadziesiąt lat będą żyły własnym życiem. No bo przecież w sławnym "Leksykonie piwa" jest taka informacja ....
        Nie wiem dlaczego dałeś "znawców" w cudzysłów i dodałeś "niby"-przecież żeby wychwycić to co napisałeś trzeba mieć określoną wiedzę z dość wąskiej dziedziny.

Comment

Przetwarzanie...
        X