reklama Żywca [z serii Prawie jak...] a kwestia piwowarstwa domowego

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • strzelczyk76
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2003.11
    • 823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes
    Jestem również chętny mieć i zakładać taką protest-koszulkę.

No ale napewno nie na terenie Browaru Żywieckiego - gospodarza Giełdy i Konkursu Piw Domowych!
    Gospodarza w jego domu się nie obraża - tak mnie kiedyś (przyznaję, że dawno) uczono.

Ufam, że intencją Mapajaka w poście #115 było pokazać, że nie cały Żywiec jest be.
    Gert Jan Muts już zadeklarował gotowośc do oceniania piw IV edycji Konkursu i zapewniam, że jest nie jedynym wspaniałym człowiekiem pracującym w Grupie Żywiec.

Te ostatnie nieszczęsne akcje reklamowe Żywca, to oczywiście "zasługa" działu marketingu, który z warzeniem piwa nie ma nic wspólnego, a który mieni się być najważniejszym działem nie tylko w tym browarze
    Nie można nie przyznać racji Czesowi!!

Chociaż mnie obrażają w moim domu, za pośrednictwem szklanego ekranu TV (LCD jeszcze nie mam ) - emitujac tę reklamę.

Koszulki trzeba zrobić, projekt prawie już mamy (dajmy się jeszcze wypowiedzieć innym), i jeśli do jutra nic sie w projekcie nie zmieni - można go zacząć rozpowszechniać na razie drogą elektroniczną, jako zdjęcie (wysłać do BA, joemonster itp.) i zacząć sie rozglądać za wykonaniem koszulek itp.

... a gdzie je założymy, to myślę się okaże, jak wcześniej pisałem - do czerwca i giełdy daleko, może się coś zmieni...

a oczywiscie na inne okazje - koszulki będą jak znalazł
    NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• iommi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.07
      • 1522

Iommi chętnie zakupi i założy XXL...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

Jak już przechodzimy do rozmiarów, to XXL.
        A propo zwalania w dużej firmie jakiś wpadek reklamowych na dział marketingu, to proszę się nie łudzić, że w takiej firmie dział marketingowy sam sobie decyduje jakie reklamy mają trafić do mediów . Osoby wyżej stojące w hierarchii firmowej musiały ten projekt zaakceptować, żeby dzial marketingu mógł to puścić dalej, do ogólnokrajowej reklamy. O tym, ile kasy firma ma wydać na reklamę, też nie decyduje dział marketingu, on tylko określa ile będzie to kosztowało, a to z kolei akceptuje lub nie ktoś wyżej.
        Jak się szefom firmy nie spodobają jakieś reklamy z działu marketingu, to po prostu wędrują do kosza, a nie do mediów.

Comment

• dkrasnodebski
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.05
          • 2316

Dla mnie tył jest miodzio.
          Za to z przodu zostawiłbym tylko jeden napis i tak będzie wiadomo o co chodzi.
          Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• zythum
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.08
            • 8305

Dla mnie dwie XL.
            To inaczej miało być, przyjaciele,
            To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
            Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
            Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
            Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
            Królowie banków, fabryk, hut
            Tym mocni są, że każdy kradnie
            Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• kony
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.08
              • 1701

Wstrzymajcie się z tymi rozmiarami bo się robi bałagan. Jak znam życie to u każdego producenta M,L,XL itd... oznacza co innego.
              Jak dojdziemy do konkretów i wybierzemy wykonawcę to on pewnie będzie miał możliwość podania wymiarów koszulek i na tej podstawie każdy sobie określi najlepiej "by PW" do koordynatora. Ja sam mam koszulki M i L które w rzeczywistości mają takie same rozmiary więc moja sugestia: po kolei.

Comment

• jaroskywalker
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2005.10
                • 3

Też chcę koszulkę. Rozmiar L. A tak nawiasem mówiąc, reklamowanie czegokolwiek w taki sposób jest po prostu smutne. Wyśmiewanie konkurencji [tak chyba można powiedzieć] niezbyt dobrze świadczy o wyśmiewającym. Żenada po prostu, nic więcej. A ogólny poziom reklam to jeszcze inna historia.

Ps: A tak w ogóle to cześć wszystkim, to mój pierwszy post

Comment

• yendras
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.12
                  • 2052

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
                  Dla mnie tył jest miodzio.
                  Za to z przodu zostawiłbym tylko jeden napis i tak będzie wiadomo o co chodzi.
                  Zgadzam się. Najważniejsze to nie przegadać. Krótko i dobitnie.

Comment

• biermann
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.09
                    • 2552

Oczywiście też wchodzę w koszulkę
                    "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                    Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                    Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                    Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                    Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Marcin_wc
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.09
                      • 2115

Jeśli chodzi o to co pisał Czes, to ja od poczatku mówię, jeśli ludzie z Żywca którzy organizują giełdę naprawdę nie mają wiele wspólnego z tą reklamą, to niech w jakiś sposób nam to zakomunikują, do giełdy sporo czasu zostało. Jeśli nic takiego się nie pojawi, to ja bym przyszedł w tej koszulce nawet gdyby mnie do domu zaprosili.

Comment

• marcopolok
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.10
                        • 2334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                        Jeśli chodzi o to co pisał Czes, to ja od poczatku mówię, jeśli ludzie z Żywca którzy organizują giełdę naprawdę nie mają wiele wspólnego z tą reklamą, to niech w jakiś sposób nam to zakomunikują, do giełdy sporo czasu zostało. Jeśli nic takiego się nie pojawi, to ja bym przyszedł w tej koszulce nawet gdyby mnie do domu zaprosili.
                        A jakoś w owej reklamie nie dopatrzyłem się niczego związanego z GIEŁDĄ
                        Patrząc z drugiej strony co roku na forumowej tapecie pojawiają się bojkoty giełdy względem polityki GŻ. Powoli się odechciewa
                        bez brody...

Comment

• Marcin_wc
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.09
                          • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcopolok
                          A jakoś w owej reklamie nie dopatrzyłem się niczego związanego z GIEŁDĄ
                          To już nie mój problem

Comment

• e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

Co roku Żywiec rośnie w siłę a małych browarów ubywa. ech, odechciewa się.
                            Giełda giełdą, ale nie da się jej oderwać od sponsora czyli browaru.

Comment

• marcopolok
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 2334

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                              To już nie mój problem

Tak? to wskaż mi proszę odpowiedni fragment reklamy kpiący z birofilów
                              bez brody...

Comment

• Marcin_wc
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.09
                                • 2115

Ja nie mówię, że w reklamie jest coś o birofilach, ale giełdę organizuje ten sam Żywiec który się reklamuje w znany nam sposób, poza tym, organizują oni konkurs piw domowych dlatego nie widzę powodów, dla których nie mielibyśmy udać się w tych koszulkach na giełdę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X