reklama Żywca [z serii Prawie jak...] a kwestia piwowarstwa domowego

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kalifat
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.10
    • 1168

Temat rozrósł się znakomicie.
    Wszedłem na niego tylko na początku, gdy było kilkanaście odpowiedzi, a dziś zorientowałem się, że na forum panuje ... powszechna kampania WSPIERAJĄCA wizerunek GŻ.

Popatrzcie na to z trzeciej strony (nie GŻ, nie Domowych Piwowarów) czyli osób interesujących się piwem, ale nie warzących go. Cóż, reklama "Prawie jak ..." jest w całości niesmaczna, i o niskim poziomie intelektualnym. Choćby z tego powodu, że poszukiwanie porównań w tych spotach jest mocno naciągane (np. wywlekanie starych maszyn i porównywanie ich z "nowoczesnymi").

I ja właśnie patrząc z tej trzeciej strony widzę w Waszym bojkocie ... REKLAMĘ ŻYWCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Wszedzie tylko te czerwono-czarne napisy, gdzie na pierwszy plan wybija się napis Żywiec. Zmieńcie chociaż kolejność tych kolorów, bo mi (i pewnie wielu innym) nie bedzie chciało się czytać "Prawie jak piwo".

ps. A swoją drogą, Krzysiu chyba zrobił Was w wała, bo rzucił hasło, a sam się na nie wypiął

Zobaczcie jak reklamujecie GŻ (przykład kilku Premierów z pierwszej dziesiątki "gaduł" - bez urazy)
    Attached Files
    bla bla bla

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Dot. wypowiedzi Magdasa:
      Czyli mój optymizm trafił kulą w płot - jednak wzięto nas za idiotów

Już wiemy, że jesteśmy megalomanami i powinniśmy się cieszyć z rzuconego nam ochłapu zainteresowania. Czymże jesteśmy? Proch marny.... co ja mówię, zaledwie parę ziarenek prochu. Możemy Żywcowi naskoczyć. Prawda. Ale za parę latek, kto wie, kto wie?
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Kalifat, nie przesadzaj.

www.wrowar.com.pl

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Kalifat, wypraszam sobie, bo nie jestem w żadnej pierwszej dziesiątce
          A podpisu nie zmienię, bo nie jest on promowaniem GŻ.

Comment

• kalifat
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.10
            • 1168

Nie przesadzam. Gdzie nie wejdę bije mnie w oczy własnie napis Żywiec. I nic nie poradzę, że na czerwone jestem bardziej uczulony niż na czarne. Że to czerwone bardziej zapada mi w pamięć niźli to czarne

Zauważ różnicę w napisach

Żywiec. Prawie jak piwo

a

Żywiec. Prawie jak piwo

ps. T_A - jasne, chodziło o "dwudziestkę"
            Last edited by kalifat; 2006-01-26, 13:49.
            bla bla bla

Comment

• Marusia
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Kalifat, to Ty raczej zmień podpis, bo my niczego nie bojkotujemy. A wiadomo powszechnie jest, że robienie szumu wokół jakiejkolwiek sprawy jest również reklamą dla potępianych czy wyśmiewanych rzeczy. Biorąc dodatkowo pod uwagę, że nie piszemy dla ludzi, którzy nie czytają całego tekstu, to Twoja uwaga w ogóle traci rację bytu.

www.wrowar.com.pl

Comment

• adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

Koszulkę nadal chcę.
                Muszę jednocześnie zaznaczyć, że cieszy mnie reakcja Żywca. Teraz zobaczymy czy reklama ulegnie zmianie.

Moi drodzy - z tego wszystkiego wynika jeden ważny fakt - w jakiś sposób "wielcy" zaczynają się z nami liczyć. Coś zaczynamy znaczyć. Więc może jak najmniej sporów w naszym gronie, a więcej zgody - taka jest moja propozycja.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Pogoniarz
                  † 1971-2015 Piwosz w Raju
                  • 2003.02
                  • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                  Nie wydziwiajcie. Proponuję pozostać przy Żywiec. Prawie jak piwo.
                  W końcu nie mamy dobrego zdania o tym piwie, czy coś się zmieniło?
                  Dokładnie,jestem tego samego zdania .Niestety,mam złe zdanie o tym prawie piwie,ach kilkanaście lat temu nie pomyślałbym,że nie ruszę Żywca,bo jest kompletnie nijaki

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• iron
                    • 2002.08
                    • 6717

Ja tam akurat Żywca "Tańczącej pary" nigdy nie lubiłem, ale za to pyszne było Brackie, ś.p. Krakus i Tatra. I komu to przeszkadzało...
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• kalifat
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.10
                      • 1168

Oczywiście mogę zmienić podpis skoro nic nie bojkotujecie.
                      Widocznie za głupim i źle zrozumiałem intencje piszących w tym temacie. A może sami nie bardzo wiecie co chcecie osiągnąć. Może najlepiej "zażądać satysfakcji" od GŻ.

Przynajmniej Kopyr jasno wyraził swoją opinię.
                      bla bla bla

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
                        Ja tam akurat Żywca "Tańczącej pary" nigdy nie lubiłem, ale za to pyszne było Brackie, ś.p. Krakus i Tatra. I komu to przeszkadzało...
                        Brackie nadal jest dobre, choć przyznaję - było lepsze.
                        Z samego Żywca to bardzo, ale to bardzo mi żal Krakusa.
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Pogoniarz
                          † 1971-2015 Piwosz w Raju
                          • 2003.02
                          • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
                          Krakus faktycznie bezkonkurencyjny,raz w życiu piłem też Marcowe ,ale smaku nie pamiętam zupełnie.Tańczącą parę pierwszy raz i to u źródła wypiłem z 17 -18 lat temu i było to smaczniutkie -teraz porównując,to niestety zlewki z kadzi.Przykre ,ale prawdziwe

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• iron
                            • 2002.08
                            • 6717

No i jeszcze Zimowe, będące kontynuacją Euro specjala. Fakt Brackie nadal jest niezłe, ale to już nie to. Tatra tez teraz jest jako marka, ale...
                            No ale może skończmy z tymi wspominkami bo to trochę nie temat po temu.
                            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19260

ja mam teraz ambiwalentne odczucia po odpowiedzi przedstawicieli GŻ i organizatorów giełdy. Grzegorz, jeśli moj uwaga tak cię dotknęła to przepraszam, ale takie naszły mnie myśli po trzech ostatnich giełdach (zwłaszcza ostatniej).
                              koszulkę nadal chcę może w łagodniejszej wersji. w Krakowie nie ma za wiele lokali z piwami niekoncernowymi i chciałbym, by właściciele lokali, które odwiedzam (a sporo ich jest) mieli tego świadomość. są tacy ludzie jak ja, którzy lubili jak mało co lanego portera żywieckiego. tego mi najbardziej żal. mogłem z kolegami, którzy pijają piwa koncernowe iść wspólnie do lokalu i każdy był zadowolony.

Comment

• Marusia
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

No własnie, niestety Żywiec tym się na dodatkowy minus wyróżnia na tle KP i CP, że nawet nie usiłuje zrobić niczego nowego, tylko kasuje co ciekawsze istniejące produkty. Taki Dog in the Fog to jak dla mnie totalny niewypał, ale przynajmniej próbują robić coś INNEGO. Palone - ze słodzikiem - źle, ale dobrze, że jakies w końcu ciemne! A Heniek co? Tylko zamykać potrafi i likwidować (jeśli zapomniałam o czymś, to mnie poprawcie)

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X