Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76
Dodatkowo, z tyłu, pod opisem protestu - można by umieścić cytat wspomnianego przez Czesa - art. 4, pkt. 1 Kodeksu Reklamowego Browarów Polskich:
"Reklama nie może wykorzystywać wizerunków, symboli, osób lub tematów, które można uznać za obraźliwe, uwłaczające lub poniżające"
(...)
art. 5, pkt 1
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Pomysł z napisem Żywiec.Prawie jak piwo z przodu i Prawie robi wielką różnicę z tyłu nie bardzo mo się podoba, Oglądający nas z tyłu pomyślą, że Żywca reklamujemy. Proponuję z przodu mały napis Żywiec. Prawie jak piwo, taki sam na plecahc na górze, a na dole(na plecach) napis Prawie robi wielką różnicę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
Pomysł z napisem Żywiec.Prawie jak piwo z przodu i Prawie robi wielką różnicę z tyłu nie bardzo mo się podoba, Oglądający nas z tyłu pomyślą, że Żywca reklamujemy.
Marcin ma rację, bo znając agresywny marketing Grupy Ż., pewnie by, podczas gieldy, strzelili fotkę szerszemu gronu od tylca i wykorzystali w kampanii reklamowej.
Akcja już się sie wydostała poza forum
Ktoś zadbał o to aby hasło pojawiło się na stronie startowej BA umieszczając je w galerii. Brawo za pomysł i realizację
Akcja już się sie wydostała poza forum
Ktoś zadbał o to aby hasło pojawiło się na stronie startowej BA umieszczając je w galerii. Brawo za pomysł i realizację
Jeżeli i BA się w to włączy to może udałoby się przenieść konkurs piw domowych na inną giełdę albo na Chmielaki tak wogóle i pokazać GŻ, że wcale ich nikt nie potrzebuje.
Coś mi się przypomniało. To cytat z relacji Czesa z III konkursu Piw Domowych:
Z kolei organizatorom Konkursu Piw Domowych udało się, jak nigdy dotąd, skutecznie zaprosić do Żywca znakomite grono fachowców – ludzi zawodowo związanych z piwowarstwem. Na 17 w sumie jurorów, którzy zasiedli w komisjach degustacyjnych w piątek wieczorem 17 czerwca i sobotę rano 18 czerwca, aż 12 było profesjonalistami. Wśród nich, Główny Audytor Jakości Browaru Żywiec, Gert Jan Muts z Holandii. W kategorii piw aromatyzowanych wspierał znawców piwa znany znawca smaków w ogóle – Robert Makłowicz. To sympatyczny Gert J. Muts, który zapewne z niejednego heinekenowskiego browaru „piwo pił”, z entuzjazmem wykonał bodajże największą pracę w jury: oceniał w kategorii Porterów (9 piw), a w sobotę w kategorii Koźlaków (9 piw plus piwo referencyjne – Bock z Kulmbach). W obu kategoriach zdarzyło mu się wystawić oceny maksymalne: 5/5, co niewątpliwie można odebrać jako wielki komplement dla piwowarstwa amatorskiego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76
Skoro parę osób popiera moją koncepcje, więc to zobowiązuje
Oto moja propozycja, oczywiście teraz burza mózgów - redagujcie, przerabiajcie, proponujcie - co z tego wyjdzie - zobaczymy...
ustalcie też, z całą pewnościa - który to punkt tego Kodeksu (czes napisał - 4, arzy - że 5).
Ja sprawdziłam - załącznik do Kodeksu: "Standardy reklamy" artykuł 5 pkt 1 (pkt 2 mówi o obrazie uczuć religijnych).
Ps. w "tematyce" literówka.
Pozdr.
Ostatnia zmiana dokonana przez cyborg_marcel; 2006-01-24, 12:15.
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Dla mnie reklamy Żywca są bardzo " trendy " i nie przyłącze się do bojkotu
Uważam je za wzorzec marketingowy w odróżnieniu od " babci z Chrzanowa " lub " Hiszpana przy Tyskim "
Wg mnie trochę informacyjnie "przeładowana" strona plecowa. Lepiej byłoby zawrzeć treść w krótkiej, acz zgarbnej formie po to, by gapiostwo nie zaczęło się męcząco wczytywać w plecy.
Wg mnie "Piwowarzy domowi i przyjaciele" - niepotrzebne
"wizerunek, symbolikę i tematykę" - nie wystarczy sam "wizerunek"?
"obraźliwy, uwłaczający i poniżający" - też zastąpiłbym jednym przymiotnikiem (jeszcze nie wiem, jakim)
Skorygujcie mnie jeśli się zagalopowałem, ale uważam, że taka koszulka to nie gazeta.
Koszulka jest genialna i nic bym z niej nie "wycinał", zastanawiam się nad dołączeniem wzmianki o tradycyjnych produktach i technikach używanych w koncernach takich jak GŻ, tylko, wtedy mogło być to wszystko trochę nieczytelne.
Ostatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2006-01-24, 12:30.
Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...
Comment