reklama Żywca [z serii Prawie jak...] a kwestia piwowarstwa domowego

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 2814

34. Ja też, ja też

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76
    Dodatkowo, z tyłu, pod opisem protestu - można by umieścić cytat wspomnianego przez Czesa - art. 4, pkt. 1 Kodeksu Reklamowego Browarów Polskich:
    "Reklama nie może wykorzystywać wizerunków, symboli, osób lub tematów, które można uznać za obraźliwe, uwłaczające lub poniżające"
    (...)
    art. 5, pkt 1
    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    Bractwo Piwne
    Skład Piwa
    Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Marcin_wc
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 2115

Dla mnie kolejne dwie, czyli razem trzy koszulki.

Pomysł z napisem Żywiec.Prawie jak piwo z przodu i Prawie robi wielką różnicę z tyłu nie bardzo mo się podoba, Oglądający nas z tyłu pomyślą, że Żywca reklamujemy. Proponuję z przodu mały napis Żywiec. Prawie jak piwo, taki sam na plecahc na górze, a na dole(na plecach) napis Prawie robi wielką różnicę.

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Ja jestem za pomysłem Strzelczyka
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Bombadil13
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
          Pomysł z napisem Żywiec.Prawie jak piwo z przodu i Prawie robi wielką różnicę z tyłu nie bardzo mo się podoba, Oglądający nas z tyłu pomyślą, że Żywca reklamujemy.
          Marcin ma rację, bo znając agresywny marketing Grupy Ż., pewnie by, podczas gieldy, strzelili fotkę szerszemu gronu od tylca i wykorzystali w kampanii reklamowej.
          Poszukuję

Comment

• mark33
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.04
            • 3283

Tekst powinien zawierać : Protest piwowarów domowych przeciwko GŻ , przeciętny człowiek całą resztę odbierze jako reklamę koncernu.

Comment

• kony
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.08
              • 1701

Akcja już się sie wydostała poza forum
              Ktoś zadbał o to aby hasło pojawiło się na stronie startowej BA umieszczając je w galerii. Brawo za pomysł i realizację

Comment

• mapajak
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.12
                • 1187

35. Mapajak

Comment

• Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
                  Akcja już się sie wydostała poza forum
                  Ktoś zadbał o to aby hasło pojawiło się na stronie startowej BA umieszczając je w galerii. Brawo za pomysł i realizację
                  Jeżeli i BA się w to włączy to może udałoby się przenieść konkurs piw domowych na inną giełdę albo na Chmielaki tak wogóle i pokazać GŻ, że wcale ich nikt nie potrzebuje.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• cafepiwosz
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2005.09
                    • 85

36. cafepiwosz XL

Comment

• mapajak
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.12
                      • 1187

Coś mi się przypomniało. To cytat z relacji Czesa z III konkursu Piw Domowych:

Z kolei organizatorom Konkursu Piw Domowych udało się, jak nigdy dotąd, skutecznie zaprosić do Żywca znakomite grono fachowców – ludzi zawodowo związanych z piwowarstwem. Na 17 w sumie jurorów, którzy zasiedli w komisjach degustacyjnych w piątek wieczorem 17 czerwca i sobotę rano 18 czerwca, aż 12 było profesjonalistami. Wśród nich, Główny Audytor Jakości Browaru Żywiec, Gert Jan Muts z Holandii. W kategorii piw aromatyzowanych wspierał znawców piwa znany znawca smaków w ogóle – Robert Makłowicz.
                      To sympatyczny Gert J. Muts, który zapewne z niejednego heinekenowskiego browaru „piwo pił”, z entuzjazmem wykonał bodajże największą pracę w jury: oceniał w kategorii Porterów (9 piw), a w sobotę w kategorii Koźlaków (9 piw plus piwo referencyjne – Bock z Kulmbach). W obu kategoriach zdarzyło mu się wystawić oceny maksymalne: 5/5, co niewątpliwie można odebrać jako wielki komplement dla piwowarstwa amatorskiego.

Comment

• strzelczyk76
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2003.11
                        • 823

Skoro parę osób popiera moją koncepcje, więc to zobowiązuje

Oto moja propozycja, oczywiście teraz burza mózgów - redagujcie, przerabiajcie, proponujcie - co z tego wyjdzie - zobaczymy...

ustalcie też, z całą pewnościa - który to punkt tego Kodeksu (czes napisał - 4, arzy - że 5).
                        Attached Files
                        NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• cyborg_marcel
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76
                          Skoro parę osób popiera moją koncepcje, więc to zobowiązuje

Oto moja propozycja, oczywiście teraz burza mózgów - redagujcie, przerabiajcie, proponujcie - co z tego wyjdzie - zobaczymy...

ustalcie też, z całą pewnościa - który to punkt tego Kodeksu (czes napisał - 4, arzy - że 5).
                          Ja sprawdziłam - załącznik do Kodeksu: "Standardy reklamy" artykuł 5 pkt 1 (pkt 2 mówi o obrazie uczuć religijnych).
                          Ps. w "tematyce" literówka.
                          Pozdr.
                          Last edited by cyborg_marcel; 2006-01-24, 12:15.
                          Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• ZIOMEK2
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.09
                            • 2523

Dla mnie reklamy Żywca są bardzo " trendy " i nie przyłącze się do bojkotu
                            Uważam je za wzorzec marketingowy w odróżnieniu od " babci z Chrzanowa " lub " Hiszpana przy Tyskim "

Comment

• Dreamer
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.05
                              • 1576

Wg mnie trochę informacyjnie "przeładowana" strona plecowa. Lepiej byłoby zawrzeć treść w krótkiej, acz zgarbnej formie po to, by gapiostwo nie zaczęło się męcząco wczytywać w plecy.
                              Wg mnie "Piwowarzy domowi i przyjaciele" - niepotrzebne
                              "wizerunek, symbolikę i tematykę" - nie wystarczy sam "wizerunek"?
                              "obraźliwy, uwłaczający i poniżający" - też zastąpiłbym jednym przymiotnikiem (jeszcze nie wiem, jakim)

Skorygujcie mnie jeśli się zagalopowałem, ale uważam, że taka koszulka to nie gazeta.
                              Blog: Piwna Brytania

Comment

• Marcin_wc
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.09
                                • 2115

Koszulka jest genialna i nic bym z niej nie "wycinał", zastanawiam się nad dołączeniem wzmianki o tradycyjnych produktach i technikach używanych w koncernach takich jak GŻ, tylko, wtedy mogło być to wszystko trochę nieczytelne.
                                Last edited by Marcin_wc; 2006-01-24, 12:30.

Comment

Przetwarzanie...
                                X