Aha - w obecnej sytuacji polecałbym oragnizatorom konkursu, czyli głównie Browamatorowi, poważne zastanowienie się nad przeniesieniem swojej imprezy. Mogą to być np. Chmielaki w Krasnymstawie, albo Grodziskie Piwobranie. Co prawda, nie będzie miał kto zabulić za Makłowicza i jemu podobne figury, ale chyba nie o to tutaj chodzi?
reklama Żywca [z serii Prawie jak...] a kwestia piwowarstwa domowego
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fukfukPo krótkiej burzy mozgów w ramach Bractwa Piwnego chcielibyśmy zaproponować - bardzo wstępnie - wspólne (browar.biz, Browamator i Bractwo Piwne) opracowanie protestu i zebranie podpisów pod nim.
Zakładam, że najpierw to będzie ciąg dalszy wymiany poglądów, nie tylko, jak to zrobić, ale i - czy to zrobić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaJestem za, pytanie, czy protestujemy tylko przeciw obrażaniu piwowarów domowych czy ogólnie przeciw tego typu reklamom Żywca - bo rozumiem, że do władz browaru chcecie pisać?Ja bym optowała za ogólnym protestem przeciw poniżaniu innych produtów i ludziów, z uwypukleniem wątku piwowarstwa domowego.
dobrym miejscem na zbieranie podpisów bedzie najbliższa gieład w Warszawie
powinienem miec ze sobą jakieś pismo, na którym będzie można składac podpisy, proszę zabrac ze sobą dowody osobiste, będzie potrzebny NIP"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzybędzie potrzebny NIP
Może chodzi o PESEL?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos
Może chodzi o PESEL?"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Podpisuję się pod postami Slavoya i Marusi.
Koszulki można zrobić, ale jak pisałem wcześniej, zgadzając się z opinią Czesa, dotyczącą obrażania gospodarza w jego domu, do giełdy jeszcze daleko i wcale nie musimy ich na nią zakładać, pewnie i tak efekt byłby inny od zamierzonego, giełda to nie tylko piwowarzy i faktycznie byłoby to zniżenie się do marnego poziomu.
Natomiast na inne okazje, wydają się one dobrym pomysłem.
Marusia też ma racje, co do protestu - nie powinien dotyczyć tylko piwowarów domowych -ale podkreślać nasz w nim udział, a protestować trzeba przeciwko poniżaniu i wyśmiewaniu też innych produktów i ludzi - gdyż to zawsze jest takie samo draństwo.
Reklama, pod względem marketingowym - uderza głównie w BA itp. - może im zaszkodzić w interesach - i może faktycznie powinni przenieść konkurs na inną giełdę.
NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaJestem za, pytanie, czy protestujemy tylko przeciw obrażaniu piwowarów domowych czy ogólnie przeciw tego typu reklamom Żywca - bo rozumiem, że do władz browaru chcecie pisać?Ja bym optowała za ogólnym protestem przeciw poniżaniu innych produtów i ludziów, z uwypukleniem wątku piwowarstwa domowego.
Optowałbym jednak za bardzo wyraźnym podkreśleniem wątku piwowarstwa domowego - z rozszerzeniem na innych. Na przykład ja nie jestem piwowarem, a lubię piwo domowe i lubię piwowarów i wcale nie jest dla mnie sympatyczną sprawą cytowane dużo wcześniej poniżanie itd z Kodeksu Reklamowego.
Raczej nie będę za wyciąganiem wszystkich innych porównań z tego cyklu reklam - bo w takim razie dlaczego odzywamy się dopiero teraz, kiedy emitowana jest już druga seria reklam?
Comment
-
-
Własnie o to mi chodziło, tylko ująłeś to z nieco innej strony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcPomysł z pojechaniem w koszulkach na giełdę nie wyszedł ode mnie, ale jak będzie trzeba to ja go zrealizuję.
Na koniec możesz mi wyjaśnić co będzie takiego niezręcznego dla uczestników giełdy?
Podobno ludzie z Żywca odpowiedzialni za giełdę widzą, że w reklamie nie wszystko jest ok, a niektórzy starają się bronić Żywca bardziej niż Żywiec sam siebie.
W Żywcu od lat była giełda KOLEKCJONERSKA, Żywiec organizował ją od początku dla kolekcjonerów. Piwowarzy domowi i wszelkie imprezy dla nich są dodatkiem do głównej giełdy kolekcjonerskiej. Czujecie się urażeni reklamą? Wystosujcie protest w postaci oficjalnego pisma. Dlaczego ja jako kolekcjoner mam w tym uczestniczyć? A będę mimowolnym uczestnikiem Waszego protestu. Nawet jako obserwator, obserwując to będzie mi po prostu wstyd że jestem świadkiem tego cyrku.
Mi te reklamy Żywca się podobają i nie mam nic przeciwko nim, chcecie coś manifestować? Zróbcie pikietę przed przedstawicielstwem w Warszawie. Ale to na dniach, bo w czerwcu po tych reklamach zostać już może tylko wspomnienie i w sumie nie będzie wiadomo już o co chodzi. Reaguje się od razu, a nie z półrocznym opóźnieniem. To jest Wasz protest, nie mój. Piwowarem domowym nie jestem i raczej nie będę, a nawet gdybym był to do tematu reklamy podszedłbym z przymrużeniem oka, a nie obrażał się śmiertelnie jak dziecko, któremu powiedziano że jest brzydkie.
Dla mnie ta cała szopka z koszulkami jest śmieszna, żeby nie powiedzieć żałosna.
Nie szanujecie też odczuć mieszkanców Żywca którzy napewno nie przejdą obojętnie wobec wyszydzania ich piwa i regionu (jedno jest związane z drugim).
Dobra, nagrabiłem sobie swoim zdaniem to mozecie i na mnie oprócz Żywca teraz psy wieszaćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Zgadzam się z Becikiem w kwestii robienia tego już a nie za pół roku.
Moją koszulkę będę nosił tam gdzie będę chciał nawet jeżeli mam za to dostać w dziób. Nie ukrywam jednak, że na giełdę do Żywca jej nie wezmę.
ps.
Beciku, może nie chcesz protestować (Twoja sprawa) ale nie mów, że piwowarem nie jesteś bo coś tam w życiu uwarzyłeśLast edited by dkrasnodebski; 2006-01-25, 10:02.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fukfukPo krótkiej burzy mozgów w ramach Bractwa Piwnego chcielibyśmy zaproponować - bardzo wstępnie - wspólne (browar.biz, Browamator i Bractwo Piwne) opracowanie protestu i zebranie podpisów pod nim.
Zakładam, że najpierw to będzie ciąg dalszy wymiany poglądów, nie tylko, jak to zrobić, ale i - czy to zrobić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskips. Beciku, może nie chcesz protestować ale nie mów, że piwowarem nie jesteś bo coś tam w życiu uwarzyłeś
Nasuwają mi sie słowa z innej reklamy - "Trzeba mieć fantazję dziadku".
Po prostu życzę paru osobom więcej fantazji i poczucia humoru, a nie śmiertelnej powagiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nie czuję się jakoś specjalnie urażony wiadomą reklamą. Jest równie idiotyczna jak wiele innych.
Koszulkę jednak chętnie bym sobie sprawił (nawet tylko z tymi napisami z przodu). Na giełdę raczej nie pojadę, a nawet gdybym miał jechać to chodzenie w takiej koszulce nie świdczyłoby chyba o mnie dobrze. Brałbym świadomie udział w czymś co świadomie krytykuję - coś tu nie gra.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikNie szanujecie też odczuć mieszkanców Żywca którzy napewno nie przejdą obojętnie wobec wyszydzania ich piwa i regionu (jedno jest związane z drugim).
Dobra, nagrabiłem sobie swoim zdaniem to mozecie i na mnie oprócz Żywca teraz psy wieszaćTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment